|
ЕВРОСОНГ 2014-та |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Февруари.2014 во 00:10 |
Ај да си ја фатиме работата додека е со време. МРТ ја претстави песната на ТијанаМузиката за песната е на Дарко Димитров и Лазар Цветкоски, Димитров ги подготви и аранжманот и продукцијата, а текстот е на Елена Ристеска. Ви се допаѓа? |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мене воопшто не
на прво слушање ми е монотона и ко без душа башка што крајно ме иритира што е на англиски
|
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме потсеќа на една песна од Coldplay
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А ја испеа ли барем на македонски или решено е веќе да пее на англиски? |
|
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Niso posebno ,stom ne mi vrie krvta dodeka ja slusam znaci ne ja biva ....
|
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За мене или за Тијана? Ама не е толку лоша песната, таман си е како за на Евросонг. На Тијана и треба само посекси стајлинг или да го позајми фустанот од сестра и, да ги прошета таму долгите нозе, без гаќички. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонската верзија: |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е лоша..англиската верзија ми е поубава.
Ама пак да си кажам, како ланската на Калиопи ни сме имале ни ќе имаме..и песна и вокал. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поделени мислења на социјалниве мрежи.... моето .... песнава ми се допаѓа ама Тијана не .... Таму Кај Што Припаѓам - Тијана Дапчевиќ (Евровизија 2014)
Ти беше сонце што ме смирува Нежен ветер што ме милува Виножито што ме насмевнува Леден дожд што ме расплакува Води ме, таму кај спомените Само таму, води ме Сакам таму кај што почна се Врати ме назад во времето Таму ме носи срцето Врати ме назад да живеам Таму кај што припаѓам Сонцето веќе не ме смирува Душата ништо не ја радува Само минатото ме лекува Кога јас во тебе силно верував Води ме таму кај спомените Само таму, води ме Сакам таму кај што почна се Врати ме назад во времето Таму ме носи срцето Врати ме назад да живеам Таму кај што припаѓам Сега кревам раце кон месечината И барам надеж барам сон барам светлина Барам Барам Барам Барам Љубов Барам Љубов за нас Води ме Сакам таму, води ме КАЈ ШТО ПОЧНА СЕЕЕ Врати ме назад во времето Таму ме носи срцето Врати ме назад во времето Таму ме носи срцето Врати ме назад да живеам Таму кај што припаѓам |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам .... не ми се допаѓа ... дури и првиот пат на половина ја искучив ....
Точно е дека е типична „евровизиска“ песна, но сепак ќе ја подржам Калипсо и ќе кажам дека песната на Калиопи беше далеку подобра ... многу подобра ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако, “Црно и бело“ е песна со друг квалитет, подлабока, потешка за пеење и секако со поголема трајност и музичка вредност. И мене ми е најубава од досегашните. Оваа е лесно хитче, типично евровизиска, но барем е певлива. А и Тијана ќе ја испее, сигурно нема да не посрамоти на пример како девојчињата од XXL. А и скромна е гледам: Одам на Евровизија за да победамИзменето од Анастеа - 24.Февруари.2014 во 12:43 |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Песнава ми е средно жалосна. Со едно лажиче шеќер.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајдееее, почнаа сплетките: на која песна личи, од кого е украдена... На која песна потсетува евровизиската „To the sky“ на Тијана? |
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |