|
Марс - Мистерија или не? |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па заложи го шеширот. Што ќе ти е на Марс. Офтопик ќе си таму со натпис “Sun god“...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-ma ne e do 12-te $ tuku, ne mozev..... kako da im gi ''dadam''.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti opameti se kako i jas, pa tie neka ti davaat po 12$ sekogas koga ke im padnes tamu
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ma jas i 120 ke im dadam ,
...samo da se pobegne shto podalje od Ebanovinava antichka, ..a podalje od Mars...nema ...zasega.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze na linkov ne mu e mesto tuka ...ama nemam idea kade bi mozel na drugo mesto da postiram ...
Ne znam dal e se ova vistina so detencevo.... ДЕТЕ ТВРДИ ДЕКА ЖИВЕЕЛО НА МАРС: ЗНАМ ШТО НЕ ОЧЕКУВА (ВИДЕО)Руското момче Бориска тврди дека некогаш живеело на Марс и дека планетата била населена, но дека ја преживела најголемата катастрофа во својата историја, губењето на атмосферата. По тестирањето во училиштето надлежните решиле Бориска веднаш да го посетува второто одделение, но потоа тоа им било товар. Никому не му се допаѓало тоа што момчето од еднаш го прекинувало наставникот и му велело дека не зборува вистина, а тоа се случувало, дури и по неколку пати на ден, пренесува „Аура“. За необичното дете Бориска прв пат се слушна од приказната на еден очевидец на експедиција на северот на Волгоградската област. Тој постојано на возрасните им зборува дека на Марс имало цивилизација, за мегалитските градови и марсовските вселенски бродови, за летовите на другите планети и за државата Лемурија на Земјата, чиј што живот го познавал од сопствено искуство, бидејќи вели дека понекогаш доаѓал од Марс, на големиот континет, каде што имал и пријатели. Сите кои што разговарале со него, се изненадени од две работи. Првин поради тоа што има невообичаено знаење за еден дванаесетгодишник, како и тоа што говорот не е на ниво на дете на неговата возраст. Тој користи терминологија, детали и факти од минатато за Земјата и Марс, поради што му завидуваат дури и универзитетските професори. Интересно е што Бориска дошол на светот на 11-ти јануари 1996 година, во градот Волзхку, во провинциското породилиште. Мајка му, Надежда Кипријановиќ работи како дерматолог во градската болница, а татко му Јуриј Товстенев е офицер. Тие велат дека ќе бидат среќни доколку некој може да им помогне за да се реши невобичаениот феномен за неговиот син, но засега со интерес го набљудуваат своето чудо. Кога има година ипол веќе можел да чита тешки зборови од весниците. На двегодишна возраст започнал да црта различни нијанси. Сите негови воспитувачки велат дека имал голема дарба за јазиците и дека мозокот му е неверојатно развиен. Забележале и дека има феноменално помнење. Но, родителите утврдиле дека нивниот син до своето знаење не доаѓа само од набљудување на околината, туку и од некои други извори. Велат „како да примаше некои информации од некаде“. Бориска вели дека некогаш живеел на Марс, и дека таа планета била населна, но дека ја преживеала најголемата катастрофа во својата историја, губењето на атмосферата. По тоа малкуте граѓани живееле во подземните градови. Во тоа време тој често летал на Земјата поради трговија и научно-истражувачката мисија. Изгледа само тој бил пилот на вселенскиот брод. Тоа се случувало во време на Лемуријската цивилизација, но имал и пријател Лемурец кој починал пред неговите очи. Кога ќе има инспирација, тој зборува интересни приказни за Маите, бидејќи смета дека луѓето не знаат многу за тој фасцинантен народ. Според него на Земјата сега се раѓаат посебни деца, поради некои големи промени, кои што треба да се случат на планетава. Затоа ќе биде потребно ново знаење, пошироко од менталитетот на земјаните. -Се почесто се раѓаат „индиго“ деца, но во нашиот град не сум сретнал. Можеби Јулио Петрова, таа ми верува, што значи дека нешто чувствува. Остататите обично се смеат кога зборувам. На Земјата ќе се случат две катастрофи и затоа се раѓаат тие деца, бидејќи мора да им помагаат на луѓето. Половите ќе се свртат. Јас се плашам од тие катастрофи, бидејќи ние живееме вечно. Се случи катастрофа и на Марс, каде што порано живеев. Тие беа народ како ние, но дојде до нуклеарна војна и се изгоре-тврди тој. Бориска наведува дека Марсовците дишат воздух кој претежно се состои од јаглед диоксид, а кога тие би дошле на нашава планета би живееле во близина на оџаците. -Кога ќе се најдеш во тело на земјанин го вдишуваш овој воздух. Но ние не го сакаме, бидејќи тој предизвикува стареење. На Марс луѓето вечно се млади, на возраст од околу 30 и 35 години. Една рекол дека научниците сигурно ќе ги интересира тоа што во нашиот Сончев систем нема девет планети, туку две повеќе. Тие се наоѓаат зад Плутон. Според неговите зборови Марс некогаш бил во близина на Јупитер. И Месецот тогаш му припаѓал на Марс, но по вселенската катаклизма Марс ја сменил својата орбита и така Земјата го добила својот сателит, Месецот. Но, тој не може да се сети на некои детали од тој период. На петгодишна возраст ги изнанадил своите родители кога почнал да зборува за планетата Просерпина, која што е уништена пред повеќе стотици илјади, а можеби и милиони години. |
|
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ФОТО: Доказ дека навистина постои живот на МарсНавистина постои живот на Марс. Според љубителите на конспиративните теории на дел од овие фотографии што роверот Кјуриозити ги праќа на Земјата може да се видат докази дека навистина постои живот на Марс. Според нив фотографиите на Кјуриозити откриваат нешто повеќе од напуштен црвен терен каде има само карпи и тоа многу карпи. За некои од нас ова е само карпа, а за некои други, игуана. Според некои, она што се гледа на оваа фотографија не е карпа, туку вселенско летало. Според некои на оваа фотографија се гледа жена, која директно го набљудува роверот, според НАСА станува збор за чудна формација од карпи и песок. Љубителите на НЛО велат дека на оваа фотографија се гледа пирамида која е со големина на автомобил и сметаат дека најверојатно станува збор за врв на многу поголем објект. Летечка карпа? Набљудувачите со поостар вид ја забележале оваа карпа која лебди над површината на Марс. Човечки череп? Овој „череп“ беше фотографиран минатата година, според многумина, дефинитивно овде не станува збор за карпи. По сите овие фотографии, повторно останува отворено прашањето: Дали навистина постоиживот на Марс? Проценете сами! |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НАСА: Марс имал слична атмосфера како на Земјата, дали ни следува иста судбина?Научниците од Американската вселенска агенција велат дека на Марс имало атмосфера слична со Земјината, но е послаба поради влијание на соларните ветрови. Во минатото, соларните ветрови биле многу почести, а токму тоа е причината поради која Црвената планета забрзано ја губела атмосферата. Научниците од НАСА објаснија дека тоа не се случило и со Земјината атмосфера поради силното магнетно поле кое ја штити нашата планета од штетните влијанија од вселената. Тие сметаат дека Марс некогаш бил прикриен со големи водени површини, но дека количината на вода се намалува побрзо во споредба со намалувањето на атмосферата.
Изменето од Valerija - 13.Ноември.2015 во 20:11 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лично тврдам дека постои Марс. Бидејќи се сеќавам дека сум живеела таму, едно време и не ми беше таму добро. Исто ко и детето и јас... Исти симптоми, ама до сега не им ги иам кажано на никој, да не ме праат будала.
|
|
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Остави ги оние кои ќе посакаат да те направат будала. И не мора тоа да било Марс… можело да биде некој друг свет. Ти си во овој свет, но не си од него, како и многумина други кои не се сеќaваат на тоа. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рука на срце, у прао си Месинџер.
Ама се сеќавам дека било Марс, така се викаше то сфето у кој живеев ја у претходниот живот. И сега сум во овој свет, ама не сум дел од него... Со овие сеќавања,шо ми останава, тешко како би функционирала нормално. |
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега си тука за да имаш тукашни искуства.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Марс ти е супер местенцее,сеа малце има прашинка ,ке се искиниш во чистење по дома ама поарно ,зашо Плутон ко бев , цело времее со шурупите во раце останавме... |
|
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE]Марс ти е супер местенцее,сеа малце има прашинка ,ке се искиниш во чистење по дома ама поарно ,зашо Плутон ко бев , цело времее со шурупите во раце останавме...[/QUOTE] Апсолутно. Многу убави искуства имаме ние од Планетиве, ние што сме ги доживеале, сме биле избрани да одиме таму. Кој не знае Не знае шоје живот. |
|
|
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |