|
Ваши предлози до владата |
Внеси реплика | страница <1 7576777879 86> |
Автор | |
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
До нашта влада: Патот, багажот и на Марс!
срекно летане и авариjно кацнуване поздрави на црвените човеци да ве сготват на бавен огин со многу лут црвен пипер |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve:
...ubavo vi kazal chovekot!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so zakon da gi zadolzi site rabotodavci namesto eden vraboten da prima 30 ili 40 iljadi plata,da mu se skrati istata na 10 000 iljadi no za vozvrat da primi uste dva-trojca vo firmata. 1.So ovoj proekt bi se zgolemilo proizvodstvoto ,uslugata bi bila pobrza i redovno izvsena. 2.Brojot na novo vraboteni bi porasnal za fantasticni 100000 lica,a procentot na nevraboteni vo biroto ke bide pod 15% so sto bi se iskacile desetina mesta na listata vo Evropa. 3.Site ke imame ista plata i nema da se mrazime medju sebe barem poradi ovaa pricina...ke ostane samo da se resi koj sto da raboti i kolku.. 4.Drzavata ke podeli nekoj vid subvencija po sto bi si go zgolemila rejtingot koj i bez toa e megju najvisokite vo EU..po nekoi agencii i anketi. 5.Parajliite od svetot ke trcaat da vlozat kaj nas poradi tie famozni 150 evra plata koja na drugo mesto niz svetot e poveke desetici pati pogolema,sto im pravi golem trosok. ..ima i tocka 6,7,8....ama dosta se ovie pet. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za ekonomski razvoj se potrebni pari...a vo ovoj moment ima pari od SAD okolu 10 mlj.evra(милијарди..ееееј)kako poklon za drzavata koja ke ovozmozi da se unisti na nejzina teritorija hem.oruzje od Sirija.Eeeej,mak.nikogas ne videla tolku pari odednas..na kup. si dumam,taka i taka ne ne biva,taka i taka se trueme so se i sesto i ne sme svesni za toa..taka i taka sekoj 10-ti e bolen od rak,sekoj 5-ti od seker..sekoj 3-ti od srce..pola nepismeni,druga tretina psiho invalidi za malku..koga ke vidis..na cel narod nesto mu fali.Vaka,koj ke prezivi posle da gi jade tie 10 milijardi...prezivi...koj ne..lesna mu zemja..taka i taka. Znaci..ja sum ZA. dajte toa sleperite i kontejnerite vamu..dajte toa parite,da ne bide posle..za dzabe..krisum..kako dosega. |
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
predlog za utresnata sednica na vladata po povod MANIFESTACIJATA.."denovi na zagaden vozduh vo SK".
-pokraj zabranata od tocka eden,,da se usvoi i podtocka tri,so koja ke prestane da vazi zabranata za palenje ognovi na otvoreno i....da se dozvoli da palime koledarski ognovi za prestojniot verski praznik KOLEDE,posto uste sega znam deka vremenskite priliki go dozvoluvaat toa i nema da se narusi stepenot na zagrozenost na zdravjeto na poveketo skopjani.Od vazduhot bre....
|
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dosega gi usvojuvala moite baranja...sega imam uste edno.
-pokraj toa sto na penzionerite nasi im e dozvoleno bez nadomestoci da gi koristat uslugite na JSP(avtobusi i zicnicata na Vodno)kako i besplatno skijano po padinite na Mavrovo i sto znam kade na drugo mesto....da im dozvoli i sloboden vlez bez uslov za partner vo SITE diskoteki vo RM!.Neoganiceno...! Pa neli tie se stobot na nasiov sistem,da ne bil nivniot trud kruski sto sega ke bese ubav zivotov nas,plus toa,ako nie mladite ne mozeme da si dozvolime pristoen zivot sto bi oni da trpat.Pz. |
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога сме веќе кај пензионерите.....покрај скијањето, да им се обезбеди бесплатна опрема за сноубординг, алпинизам и подводни активности....а од областа на здавството и бесплатно инвитро оплодување....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бесплатно скијање за пензионери, што им е на овие бе? Сакаат ли пред време да ги испоумрат луѓето по планините? Леле леле, како да си ја замислам мајка ми на скии... страв ме фаќа... |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оти бе страв....па нашиве пензионери не се како Шумахер или Меркел па да паѓаат од скии....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лаптоп за секој пензионер,со подарок фотоапарат!
Се разбира пропратено со бесплатен курс по информатика, и обавезно убрзан курс за фејсбук. За 'а имет сликине кј 'а и клает А на форумов би предложил,за да биде во тек... Во подфорумот Ноќен живот посовреме да отвори тема "Да се собереме сите пензионери од идивиди" Изменето од Орка - 08.Јануари.2014 во 09:16 |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чудно е ...многу чудно е..како некои наши овдешни колеги...сеуште си ја имаат во главата вообичаената и со децении стварената „слика„ за пензионер(к)ите!?.
Како... неделив дел од современото македонско општвото ...чија што примарна „задача„ (била) е само да... рано... многу рано наутро да чекаат во бескрајните редици пред самопослугите , за млеко-то и леб-от нивен насушен!?. Времињата изгледа ....доста се смениле...ама изгледа сите освен новите политички „сили„ на Македонија...останатите ...како да си живеат сеуште во минатото...и си при-кажуваат овде за тоа како тие треба-ло да се однесуваат и да го работат...што може и да се „прочита„ погоре. Изгледа..само „новите„ си ја „разбрале„ скриената и нескротлива сила кај оваа популација ..да си го (од)живеат животот...за разлика од останати-те и задоени со веќе згазените и надминати догми од минатото..на овој од нив веќе „отпишан„ дел од современото македонско општество. И воопшто не ме чуди што посочените... во случајов пензионер(к)ите..се со сосема поинакви желби и потреби одошто погоре опишаните и очекуваните...од луѓето ...кои ете ни (о)станале и видно збунети ама и „изненаѓени„. Но ...мајката природа постојано си ја „работи„ својата работа...неумитно и постојано. |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тоа што викаш. А и не се скржави како Меркелица. Еве мајка ми година преку година си купува нови скии.... од пензијата. Да ставам и предлог: Владата да се фокусира и да инвестира малку повеќе во студентите и во мизерните нешта што се нарекуваат студентски домови, а личат на штали. Тие се иднината на државата. Или за Владата иднината е во пензионерите? |
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
namesto skapi i raznovrsni marki..edna so MK logo (za vnatresna upotreba)za site vo vlada i parlament!...unificiranost..i golem popust za nas...kako redovni konzumenti na MK brendot.
Изменето од zagor - 14.Мај.2014 во 00:35 |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И по еден бесплатен за пензионерите. Да стигнуваат навреме на бесплатните автобуси. |
|
Внеси реплика | страница <1 7576777879 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |