IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали сме доволно глупави?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали сме доволно глупави?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2013 во 20:00
Толку сме глупави, што во тоа не ја гледаме сопствената шанса! глупчо
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 16:04

Дали сме доволно глупави?
Или сакаме да си мислиме дека другите се глупави?
Или сами се тешиме со вакви чак-нориски наслови:ох

ЕУ ја "плесна" Грција со Хашката пресуда!

Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 17:11
Mozebi ne bi trebalo da kazam<ama ke kazam .... 

Glupavi ste...... za zhal !!!!!
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 19:18
Originally posted by zverka_ zverka_ напиша:

А кои се?
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 21:08
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

А кои се?

Temata e jasna i mislam deka ne treba da i  se objasnuva na edna Moderatorka "Koi se"среќа , vo sekoj slucaj Izvini ako se osekjash navredena od moj komentar ......

Изменето од zverka_ - 18.Декември.2013 во 21:09
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 21:13

А кои се?

Temata e jasna i mislam deka ne treba da i  se objasnuva na edna Moderatorka "Koi se"среќа , vo sekoj slucaj Izvini ako se osekjash navredena od moj komentar ......

Да, всушност треба да се објаснува. Не е важно дали сум модераторка или не. Пред се јас сум член.
А штом веќе го спомена поставувањето на темата, темата е поставена вака:

Originally posted by Ane09 Ane09 напиша:

Дали сме доволно глупави, некој повторно (заради сопствени интереси)да ни креира воени сценарија? Или, пак, и покрај зовриените страсти, ќе покажеме дека сме над ситуацијата и единствено што сакаме е просперитет и благодет на ова мало парче земја, кое ќе го постигнеме со многу труд, чесност, истрајност, надминувајќи се себеси да и се приближиме на Европа. Во оваа тема, би сакала да видам РЕВОЛУЦИЈА во РАЗМИСЛУВАЊАТА, (смачено ми е за секогаш од препукувања и ниски страсти, кои не водат никаде освен кон пропаст).

Сакаш да кажеш дека сите сме глупави, ама ти си паметна?

Being RICH

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 21:50

А кои се?

Да, всушност треба да се објаснува. Не е важно дали сум модераторка или не. Пред се јас сум член.

Дали сме доволно глупави, некој повторно (заради сопствени интереси)да ни креира воени сценарија? Или, пак, и покрај зовриените страсти, ќе покажеме дека сме над ситуацијата и единствено што сакаме е просперитет и благодет на ова мало парче земја, кое ќе го постигнеме со многу труд, чесност, истрајност, надминувајќи се себеси да и се приближиме на Европа. Во оваа тема, би сакала да видам РЕВОЛУЦИЈА во РАЗМИСЛУВАЊАТА, (смачено ми е за секогаш од препукувања и ниски страсти, кои не водат никаде освен кон пропаст).

Znaci vaka ... 1.Pred da komentiram nekade sekogas citam naslovot na temata,taka da ne morashe da pastirash,
                      2.Ne sum Makedonka,zatoa si dadov za pravo da iskomentitiram so STE,a toa i go mislam bez razlika koj stoi na celo na drzavata,koj ja vodi,koj pregovara, koj podlegnuva na provokacii,koj se trudi na blago na ovoj narod,koj ne i t.n..... I toa deka ova parce zemja nekogas ke i se doblize na Evropa samo pusta zelba среќа

Кон врв
Crna Arapina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2013
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Crna Arapina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 21:57

А кои се?

Znaci vaka ... 1.Pred da komentiram nekade sekogas citam naslovot na temata,taka da ne morashe da pastirash,
                      2.Ne sum Makedonka,zatoa si dadov za pravo da iskomentitiram so STE,a toa i go mislam bez razlika koj stoi na celo na drzavata,koj ja vodi,koj pregovara, koj podlegnuva na provokacii,koj se trudi na blago na ovoj narod,koj ne i t.n..... I toa deka ova parce zemja nekogas ke i se doblize na Evropa samo pusta zelba среќа

зашто да и се доближиме на ЕВропа
зашто некој 10-ти да одлучува за твоите пари 
зашто после влагање во ЕУ да му плаќаме на некој долгови и после самите да влезем во финансиски проблеми 
зашто таа ЕВропа не уценува и има двојни аршини 

Train hard,Fight easy !
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2013 во 22:01
Јас не знам zverka, ама знам дека моментално пишуваш од ова парче земја па и го говориш нашиот јазик иако не е твој. Што значи ако парчево земја што технични е дел од континентот наречен Европа некогаш се приближи до светските моќници собрани во една Европска Унија, ќе се доближеш и ти. Во спротивно ќе останеш да живееш со нас, штетниците.

Поздрав.

Being RICH

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2013 во 09:23

... 2.Ne sum Makedonka,zatoa si dadov za pravo da iskomentitiram so STE,...

Хм ... и, велиш не си македонска Зверка, а?
Добро, а дали себеси се сметаш за европејка? (Да не речам европска Ѕверка!)ајде
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2013 во 14:41
Според вестите на МРТ од пред малку: економијата цвета; животниот стандарт е во своите најдобри години; воздухот не е најсјаен, ама е далеку подобар од оној на соседите... Ама имаме еден огромен проблем: дефицит на паркинг места. Ова се случува во време на ВМРО.
Во време на СДСМ, бевме земја која доби кандидатски статус за ЕУ и бевме лидер во регионот за прием во НАТО и ЕУ.
И да, еден од најголемите војсководци во историјата и човек кој го покорил цел (тогаш знаен) свет, владател на една од најголемите цивилации што воопшто се појавиле на планетава е закопна у Свети Николе. И Дарт Вејдер е закопан во село Мајден, Кавадаречко. Затоа таму има алшар.
Муслиманите од Чаир, лепат плакати како некој ќелав бате му мава бокс на Дедо Мраз. Настана меѓурелигиска on-lin тепачка за Дедо Мраз и Новагодина меѓу муслиманите и христијаните. Дедо Мраз нема никаква врска со Христијанство, Ислам, Бидизам, Хиндуизам, Џаинизам, Кабализам или било каков - изам. Мит е тоа, мислам на Келтиските народи, исто како ние што си ја имаме Бабарога. А Нова Година, не е верски празник, туку јубилеј. Исто како, на пример, годишнина од брак или роденден.
Бранко враќаше ДДВ, вработуваше по 1 вработен, имаше ТАТ, ФИКОМ и се и сешто и ден денес имаш луѓе кои гласаат за него и душа би дале за него. Само сега се прекрсти во Зоран Заев ex Црвенковски.
Грујо, заедно со Ставревски, тврди дека отвориле 40.000 нови работни места, се бираат луѓе на лотарија, томбола и не знам што уште не, згора на се, според Завод за Статистика, дури имало и 4500 слободни работни места, за кои немало интерес ниту апликации, зошто немало соодветен кадар. Уште малце искочи дека имаме дефицит на работна сила и дека треба да увезуваме работна сила. Абе Германија вода да ни носи еј! Имаме наградни игри од типот на "Фискална в рака- награда во рака". Овде една нотификација, оној што ќе успее да добие фискална на пластичаркста улица, Битпазар или негде во Кондово, одма треба да му се даде и стан и кола без извлекување! И народот сето ова го голта и уште му аплаудира. Дали сме доволно глупави? И ПОВЕЌЕ ОД ДОВОЛНО, чим сето ова фактички функционира.
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2013 во 10:53
Originally posted by pHp pHp напиша:

... Ама имаме еден огромен проблем: дефицит на паркинг места. Ова се случува во време на ВМРО....

Ова е така бидејќи во времето на СДСМ стандардот ни’ беше многу низок, па затоа немаше многу автомобили, а сега, кога дојдоа овие сегашниве, стандардот на сите ни’ се качи (во просек 180 со 120), па сите си изнакупија нови к’р’нтии. Е па сега ... е па немало место. Е па нормално дека ќе нема. Е па тоа е од стандардот БЕ!плазење

... Дедо Мраз нема никаква врска со Христијанство, Ислам, Бидизам, Хиндуизам, Џаинизам, Кабализам или било каков - изам. ...

Има, има ... со канибал-изам! Поради тој верски канибализам ќе се изедеме меѓу себе.

... И народот сето ова го голта и уште му аплаудира. Дали сме доволно глупави? ...

Не, штом сеуште има луѓе кои слепо им веруваат на овие наши апаши (кои себеси милуваат да се нарекуваат политичари), сеуште има доволно мегдан да се зголемува степенот на глупоста. По сеизгледа ние сме цврсто решени да видиме до каде е плафонот!тага
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јули.2014 во 22:58
Секогаш и секаде има потенциал да се копа во дното !
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2014 во 00:23
....plus i kredit zemame..neni stiga svojata.смеење
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.