|
Слабеење?!?!?! |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во никој случај не купувајте апчиња за слабеење. После брзата храна и газираните сокови, тоа е најголемото ЗЛО на 21 век.
|
|
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
|
Aureus
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За доручек јагленхидрати, за ручек пола порција, за вечера протеини.
68 кила имав, сега имам 59 (битно петка има на вагата) со ваков режим. |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Диети и слабеење :)
Овој натпис го имам напишано поодамна (само претходно ми беше во дневници, или во приказни, не се сеќавам баш) , ама гледам дека темава станува се поактуелна, па решив да го ставам и овде. Видов дека многу девојки прашуваат колку килограми треба да имаат според нивната висина, по колку калории треба да јадат на ден и дали изеле премногу. Ако ве интересира било што од овие прашања, продолжете за читате :) 1. Индекс на телесна тежина
2. Колку калории треба да внесувате на ден?
3. Листа на нискокалорични јадења 4. Дали може да се ослабе САМО во колковите, стомакот и сл.?
5. Што да јадам за доручек? 6. Дали црниот/интегралниот леб дебелее? 7. Вода! 8. Други пијалоци...
9. Ужина во школо 10. Анорексија/булимија/EDNOS
11. Масти Околу 2,5кг масти и 0,5кг масти. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бизарни, но ефективни трикови за слабеење:)Д-р Алан Хирш од една американска организација што се занимава со истражување на влијанието на мирисот и вкусот, тврди дека ова навистина дејствува. Истражувањето што било направено на 3.000 волонтери, покажало дека колку повеќе луѓето мирисаат, толку помалку чувствуваат глад. Резултатот е губење килограми и тоа по 13 во просек. Како објаснување се наведува „моќта“ на мирисот, што може да го „залаже“ мозокот дека „консумирал храна“. Обидете се да се сетите на некој ресторан во кој преовладува сината боја во ентериерот. Ако не ви текнува на некој таков, можеби истражувањето има одговор. Тврдењата се дека сината боја го намалува апетитот, а сопствениците на рестораните не би сакале да се случи тоа. =) Патем, имајте на ум дека би требало да ги избегнувате црвената, портокаловата и жолтата боја, бидејќи се претпоставува дека тие дејствуваат спротивно од сината, односно го зголемуваат апетитот. 3. Спроти местото каде што седите додека јадете ставете огледало Ако седите и јадете пред огледало, количеството што „планирате“ или имате потреба да го внесете, наводно може да се намали речиси за третина, според една студија. Истражувачите велат дека додека се гледаме себеси во очи, се потсетуваме на нашите желби и цели, меѓу кои често се и оние за намалување на килограмите. 4. Врзете лента или јаже Овој метод, всушност, е совет од книгата на Валери Орсон - „Мала тајна“, во која авторката вели дека многу жени од Франција врзувале лента или јаже под половината, за да не „заборават“ до каде можат да „одат“ кога ќе појдат на вечера. Идејата е да бидат свесни за својот стомак и ако претераат, а тоа ќе го забележат штом лентата ќе почне да ги затегнува, да намалат или сосем да престанат со јадење. 5. Фотографирајте ја храната Оваа препорака е чудна, ама наводно дејствува и вели дека подобро е да ја фотографирате храната отколку да запишувате што јадете и сл., ако сакате да внимавате на исхраната. На крајот на денот за да се потсетите, велат - погледнете ги фотографиите. =) |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е програма за сите оние што сакаат да топат масти(сало) Храната е пресметана на 2000 калории дневен внос и НОРМАЛНО со ЗАДОЛЖИТЕЛНА физичка акитвност, без тоа нема да има апсолутно никаков напредок. За да се направи омлет мора да се скапа јајце....
Епа замислте се во ова темпо: 09.30 – Будење, едно јаболко и 500 грама вода 10.00 – 100 грама овес со 0.5 маслено млеко и една лажица мед или 100 грама мусли ама без мед 13.00 – 50 грама варен ориз со 100 грама варено пилешко бело месо + салата 15.00 – 150 грама варен ориз или 3-4 варени компири + салата 17.00 – Т Р Е Н И Н Г и веднаш после тренингот 3 коцки чоколадо 18.30-19.00(или во моментот кога ке завршите со физичката активност гледајте да не поминат повеке од 45 минути додека да го конзумирате најважниот оброк ) - 200 грама варено пилешко бело месо и нешто по ваша желба + салата и на крајот за десерт мноооооогу малку нешто благичко по ваша желба 21.00 – Туна( само 2 пати во неделата, вие одлучете си кога) + салата(ако нема туна може шопска салата со повеќе сирење Пред спиење – 5-6 белки од јаца(без жолчка)+ салата Во меѓувреме можете да конзумирате негазирани сокови, житарки, Вода - гледајте колку што е можно повеќе Зеленчук – БЕЗ ЛИМИТ колку ви душа сака, што сакате и кога сакате особено зеленилата Овошје - умерено , нормално Со кафето наместо бел шеќер, може натрен или кафеав. Црн леб наместо бел ама ВНИМАТЕЛНО со него. Задолжително имајте еден ден во неделата кога ке јадете што сакате или со други зборови да сe oслободете од здрава храна Месечно за да се исхранувате на овој начин ке ви бидат потребни околу 7000 денари а како што читате сендвичи, пици , палачинки , банички газирани сокови, алкохол итн. не се на вашиот список освен еднаш неделно, така да ич не се мисли, од утре оди истрчи еден круг до некаде и врати се пак назад. И се така секој ден. Времето е релативно, има за се, испланири го добро и тоа е тоа. У С П Е Х !!!! |
|
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
|
bilni
Нов член Регистриран: 07.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so sekojdnevno vezbanje trganje od menito bel leb blago i sokovi i so pomos na sogoruvaci na masti za 4 meseci imam simnato 9 kg ( samo edna doza na topaci ) i sega prodolzuvam za uste 8-9 kg samo sakam da pocnam i so tegovi megutoa mi treba za toa sovet kako i koga koi delovi od teloto
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш не сум имала таков проблем. И секогаш си имам фора за уште некое килце. Кој ќе се мачеше со диети, со оглед на тоа каква стрвла сум. А и читајќи за новите трендови за слабеење, со пиење чаеви со тении ... не, фала. |
|
edgaralanpo
Нов член Регистриран: 16.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за слабеење размислуваат само оние кои имаат премногу слободно време, оние кои немаат време, а цело време нешто работат и онака не се дебели
|
|
Mincela
Нов член Регистриран: 24.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас пиев чај од билна аптека матиа симнав 4кг за некој месец дена, ама и пешачев многу. Не знам дали симнав од пешачење или од чајот.
|
|
Kikica_f
Нов член Регистриран: 02.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo , zdravo imam edno zensko prasanje , neznam koj bi mi pomognal vo odgovorot :D veke 3 den odam na vezbanje no imam mal problem neznam kade bi se posovetuvala ... Prviot den koga bev mi bese ete potesko da kazam i imav malku bolki vo predelot na stomakot ... Vtoriot den super si pominav i bas lesno izdrzav se, no potoa pokasno imav bledo crven iscedok vo mokrenjeto.Potoa den pauza pa 3 den od vezbanjeto i eve cel den osekam poduenost vo stomakot i veke od pladne imam isto bledo crven iscedok ama poveke od prviot pat. Zosto taka ??? Ke ve molam za sovet , odgovor ako ne mi e prasanjevo postaveno na pravo mesto upatete me kade da se obratam .Blagodaram od napred ... pozzz
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
појди на лекар , не чекај совети од нестручни лица или од сеирџии...и не губи време...
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas nemozam i nemozam i nemozam da oslabam......i neznam sto ke pravam,so moeto odenje vo krajnosti na nejadenje pa jadenje
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И замисли, која среќа е да имаш дечко кувар што ќе ти готви стално нешто кога му е досадно! Хах... е тек тогаш нема никад да ослабиш...
Јас туку ја ранам девојка ми, касни си ова, касни си она.... Стави едно чоколатце кај мене в уста, едно кај незе, едно костенче мене, едно незе... и таа додека си зборува несвесно ја прејадувам... ЦЕЛО ВРЕМЕ! Ми вика дека ќе ме тужела ЗА ЗДЕБЕЛУВАЊЕ СО ПРЕДУМИСЛА! |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uf...moze i mene ke mi beshe polesno da recam drug mi e kriv so sum debela
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |