|
Vrska Hristijanka-Muslimanin |
Внеси реплика |
Автор | |||
Katrin1
Нов член Регистриран: 18.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Октомври.2013 во 13:59 |
||
Zdravo :) imam eden golem problem pa ve molam da mi pomognete okolu toa.. Vo vrska sum so muslimanin t.e od turcija e momceto i mnogu se zblizivme za toa kratko vreme. Eve 2 nedeli sme zaedno i mnogu ubavo se custvuvam so nego no ne znam dali da prodolzam so ovaa vrska, ne znam za problemite sto ke sledat dali ke napravat nie da se razdelime a ne go sakam toa. Ve molam pomognete mi i ovde baram sovet od nepoznati se nadevam deka ke bidete iskreni. Pozdrav i odnapred blagodaram na tie sto ke mi pisat :)
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Значи ситуацијата е таква : Ако ќе сакате некогаш да бидете во брак ти ќе треба да прифатиш муслиманството и да си смениш името со некое турско . Сега си Катрин , тогаш ќе си Канда или Кабиле . Ако тоа ти одговара прифати .
Мојот совет е батали го овој и си земи некој нормален човек со убава религија како христијанството и нема да згрешиш
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Нема врска, драга Катрин. Само немој одма да се фрлаш во акција. Прво провери добро што бидува...
Две недели се малку да се зближиш со простодушно кученце, а не пак со човек. Премалку се и 2 месеци, и 12 месеци.... Често еуфоријата завршува одеднаш и после остануваат само меѓународни позиви и сметките за нив Дај си време, проблемите сами си ги создаваме и сами си ги решаваме. Ако некој те форсира на одредена акција без твоја иницијатива, тогаш само лично тој има некаква корист од преземената акција. Ако годините ти се како што ти пишува на профил, малку се за наеднаш да се вдадеш во трчаница. За врска никој не те тера да бидеш христијанка или муслиманка... Ако те сака тој, ќе ти верува дека тоа ќе го средите и ќе чека. Тоа и ќе му го кажеш... Откако ќе ја смириш топката, ќе си ја сложуваш слагалицата дел по дел. Прво добро ќе го провериш, па ќе се размислиш, ќе си дадеш време за да сватиш што сакаш па решението само ќе си дојде... Само полека... |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе златна, не знаеш ни религиозната определба да му ја изговориш како што треба (муслиман а не муслиманин) а не нешто повеќе да навлезеш во таква непотребна авантура....седи си мирна....
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Катрин, не е воопшто важна религијата. Важно е што тој сака од тебе и што ти си подготвена да понудиш.
Но доколку годините на профилот ти се точни, не си мала за вакви глупости, прашање е дали си доволно созреана (без навреда)
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Религијата можеби не е важна кога се работи за кратка врска или еднодневна или неколкудневна авантура....ама брак со друга релугија и цел понатамошен живот....не е исто...
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас познавам многу парови од мешана религија и функционираат по 20+ години. Една од најважните работи во таков брак е ставот на машката страна.
Ако тој е нестабилен по одредени прашања, нема логика да се стапува во брак.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
емиле, значи те бива да редиш бисери... |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ама заради такви толеранти како тебе еден ден муслиманите ќе завладеат целиот свет и христијани нема да постојат
|
|||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
slobodno prodolzete i uzivjate vo ljubovta , se ostanao samo se resava
|
|||
vivi
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Реди и натаму...
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako si spremna da go prifatis rizikot za brak so covek od druga relgija ( a golem e ) prodolzi si
ako ne togas povleci se na vreme
|
|||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |