|
ПРЕД ДА УМРАМ... |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(2)
Испратена: 05.Октомври.2013 во 12:05 |
тема инспирирана од проектот 'BEFORE I DIE' на американската уметница Кенди Ченг, реплициран во голем број светски метрополи... што е тоа што би сакале да го направите пред да заминете онаму од кај што нема враќање?
еве,јас да почнам... Пред да умрам сакам да го посетам Непал - да пливам со делфини - да ја испратам ќерка ми до олтарот - да скокнам со падобран... ВИЕ? |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,voglavnom se ispolneto,,,amaaaaaaaaaa,,
,,,da ischekam vnuci/ki ,,,da mi mochkaat i kakaat vo skut,,,i barem do sredno da se majtapam so niv,, ,,i PS ,,,i poeke,,,z,sh da ne,, bibi,,bravo za temava,,, Изменето од pajser - 05.Октомври.2013 во 13:09 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova kao Bucket list...
da umram spokojno i bez kaenje...vo totalen mir so sebe |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
те тоа е смислата на животот и на смртта. |
|
BIBI_G_3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
поентата на темата не е за смислата и целта на животот и живеачката,си има посебни теми во подфорумов за тоа... лично,не гледам никаков смисол во смртта, а за успех во животот го сметам секој божји ден одживеан во мир,спокој и без каење... значи, муабетот ми беше, има ли нешто што не сте го направиле сеуште,нешто што не сте го доживеале, а длабоко во себе копнеете и сакате да се исполни додека сте под светлината на сонцето...сигурно има барем нешто за кое барем еднаш сте помислиле (или гласно сте изговориле)-ах,уште тоа да го доживеам па после и нек се умира
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а Биби те молам. добро го кажал. тоа е тоа. що и да правиш важното е да не се каеш. тоа е пред смртта. нищо повеке. чао
|
|
BIBI_G_3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
пагане, кај прочита дека ви го оспорувам ставот и размислувањето или пак дека не се согласувам? толку ли сум нејасна во излагањето или пак не се разбираме?
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грамотна сам доволно да можам да те прочитам и да те сфатим. затоа и реков- таман по темава е кажаното. сега ако сакаш особно секо еден од нас да ти каже що би направил во текот на животот оти е свестен каде е смртен... би те советвала да немаш очекиваниа големи. малцина се тие що знаат що точно сакат да се догоди во животот им па пред смртта да
би рекле- задоволен сам од себе. но тоа що аз реков е дека поентата е не точно що ами точно како ке се осекаш од тоа що си направил или избирал во животот. поентата е мир одвнатре. и тогаш се си е на местово. се разбравме сега |
|
BIBI_G_3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи,да....што би направил секој од нас во текот на животот оти е свестен каде е смртен... и не, јас немам никакви очекувања освен едно-очекував дека секој еден има барем една (еве ќе речам моментално невозможна) желба која што би сакал да ја доживее кога-тогаш... Никаква посебна филозофија не треба,не треба ни да се одговара ако не се сака...а можеби ако ја ставев темава во разно ќе беше поедноставно??? |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
прочитав се що треба да прочитам. тоа е едино що аз можам да кажам по темава. се поклопи со тоа що е рекол Джошyа. мене треба мир. да сам во рамнотежа. не сакам да пливам со делфини..не сакам да направам скок од Всемирот ...не сакам големи работи. сакам внатрешен мир. тоа е.
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
п.с. ич не ти личи ова заднево що го напиша.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
работиш ли на тие опции или чекаш среќата да ти упали ?
|
|
BIBI_G_3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
работам емиле,работам... го чекам само моментот да ги реализирам,ама не брзам...имам цел еден живот пред мене
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Треба да заштедиш доволно пари за да си платиш за овие неколку задоволства кои сакаш да ги преживиш пред да умреш . Тоа е поентата на твојте желби . Затоа здраво работа и штедење и баране на добра оферта во соответните сајтови .
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |