|
ИСПРЕПЛЕТЕНИТЕ СВЕТОВИ НА ЧУВСТВАТА И МИСЛИТЕ |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kolektivna svest e cisto sranje
sto pomala toa boubav zivot, no ima edna losha strana, sto pomala kolektivna svest to posporo se gradi drzava |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inaku jas ne sum protiv golemo EGO, za razlika od tebe
sto pogolemo ego to pogolem covek ako egoto e povekje pozitivno nasoceno kon okolinata |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чувствата, вклучувајќи ја и интуицијата како таква, е оноа вистинското Јас, нашата срж... мислењето кое следи после чувствата е нивно есапење од страна на Егото кое на кантар мери што се исплати да се направи со тие чувства, што очекува семејството, комуната и општеството од нас, како тоа ќе се рефлектира на нашата репутација, како ќе биде погодена нашата економска состојба, дали со тоа ќе добиеме или изгубиме нешто, дали се ставаме во некаков ризик... И ќе повторам уште еднаш, иако знам дека многумина нема да се сложат со тоа - чувствата се оноа вистинското Јас. Вистинското е оноа што автоматски извира од нас, оноа што се манифестира во моментот, без да му се даде време за празно филозофирање, демагогија и трговија. Пример за тоа може да биде паѓањето на мало дете во длабок базен... секој кој тоа ќе го забележи веднаш ќе скокне да го спаси. Во тој миг никој не застанува да размисли дали навистина знае добро да плива и дали ќе успее да го извлече дететето, дали водата е студена и дека може да добие грч на мускулите, дали облеката ќе го повлече и него во длабочините кога ќе се натопи со водата, дали со тоа можеби ризикува да ги остави и своите деца без родител и т.н. Друг пример, среќавање на личност во која едноставно го препознавате боженственото што го носите во себе и во неа се заљубувате бидејќи е идеална ваша половина. Тоа е оноа вистинското. Но потоа, ако го вклучите умот и мислите, па почнете да размислувате околу чувствата, ќе се случи трговијата... што добивате, а што губите во евенталната врска со личноста, каква вера има другиот, каква националност, какво образование, каква економска состојба... Меѓу чувствата и правниот ум нема споредба. Чувствата се вистината, правниот ум (воден од Егото), е оној кој ја ткае илузијата и ни ја сервира на сребрен послужавник за да изгледа што попривлечна. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ah chustva.... na primer chustvoto na gordelivost ili pak na strav i site negovi manifestacii....povrzani se so egoto ne so vistinskoto "jas".
intuicijatata ja narekuvaat - sedmo chovechko setilo ili instikt i chestopati se mesha so emociite.... taa e neshto ko chista emocija "ne zagadena od lukaviot".
Изменето од viktorija123 - 16.Септември.2013 во 23:35 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мисли-чувства... испреплетени ми се како гордиев јазол. |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislite gi kontrolirbt chuvstvata a prizmata e edna i e taa shto ja deli chistata svetlina na poveke sogleduvanja na umot chovechki .no kako gledash ti ne ni kazha.adejstvuvanjeto so skrsteni race e dejstvuvanje vo miruvanje ,, a egoto sepak go dvizhi beskonechnoto...
|
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
dejstvuvanjeto so skrsteni race mozhe da bide i pasivna agresivnost...
egoto ne go dvizhi beskonechnoto,tuku samo umisluva deka e taka...
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13942 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,dejstvuvanjeto so skrsteni race mozhe da bide od do,,pa do ,,,nekade ili nikade,,, ,,,ako ne beshe i e ,,,egoto,,,denes ke bevme virusoidi,,,,a ne humanoidi,,kolku i da nekoj toa go negira,,,a jbg,,,mozhebi i taka se osekaat,,, ,,,,,, |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако Егото не се извиши и не доминира, тогаш нема да има ниту измамник, ниту измамен.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Забележете го очебијниот факт: сите најголеми диктатори, тирани, масовни убијци и терористи имале најголеми ега, додека сите просветлени луѓе најголеми срца.
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каде што царува Љубовта, таму исчезнува Егото. Обратното важи исто така.
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислите се раководени од умот, а Егото е неговиот диктатор, тиранот кој го превзел тронот замислувајки дека е калиф наместо Калифот, цар наместо Царот.
|
||
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мешам ајвар...
егото се буни-папучар ми вика... а мислите ми се -што убаво пиперче... и знам... испреплетени ми се чувствата и мислите... |
||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |