|
После разделба...пријатели? |
Внеси реплика | страница <1 404142 |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После разделба - пријатели? Шо знам... Тоа ми е како после сладолед да сменам на зелка салата.... |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И после не си била диеталка! Јас сум за пријателство, ама знам дека нема да биде двострано.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па не сум де. Јас сум за сладолед. |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ако не си, ќе речеше - Од сладолед на шопска, не зелка. Ем има сиренце, ем е солена.
Или ќе правиш како емил, комбинација на сладолед и сирење. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе не можам такви комбинации, нели ме разбра. Демек - после сладолед ништо друго не ми оди, ни шопска, ни марсовска... Читај меѓу редови де... |
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не смеам да читам меѓу редови, забрането било.
Ама мислата ми остана на истото, немаше да ти текне на зелка салата (туку некоја друга, цезар, шеф) да не беше диеталка И сега сакаш да кажеш дека не си останала со никого пријателка а? А непријатели?
|
|
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
после сладолед може пак сладолед
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После сладолед, може само сладолед, еве да бе го кажа. Непријатели ми е исто како зелка салата или шопска ако сакаш.... не ми оди... |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема шанси...пријателството може да прерасне во љубов
но после разделба нема пријателство, секој на своја страна. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сè зависи од причината поради која сте се разделиле
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пријателство после разделба?
Дали навистина пријателство после љубов е навистина возможно или е едноставно само еден начин да се маскира болката? Вистината е дека пријателството после една љубовна врска само ја продолжува агонијата на едниот од бившите партнери, поточно на оставениот. Особено ако се уште сте вљубени, а недај боже и љубоморни, како ќе поднесете да го гледате саканиот во нова врска со убави, млади, забавни жени? Друг проблем е што има голем ризик, а можеби и среќа(зависи од гледната точка), да станете пријатели само за секс. Ова најчесто има лош завршеток, ги засилува чувствата и надежите на оставениот партнер, болната разделба се одолговлекува во времето, бившиот не е ни свесен дека си поигрува со вашите чувства, верувајќи на кажаното дека сега сте само пријатели…И почнувајќи да се убедувате, дека штом нема шанса старата љубов да воскресне како феникс, тогаш барем ќе се трансформира во друга форма на постоење. Да, ама не. Нели се досетувате дека ќе бидете црешата на тортата дотогаш, додека на дневениот ред на бившиот не се појави нешто посериозно од секс за една ноќ. Се додека сами себе се залажувате и живеете во надеж, ги затварате вратите на вашата среќа и нова љубов. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пријателството понекогаш може да се претвори во љубов, но
љубов во пријателство – никогаш. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 404142 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |