![]() |
|
ВАЖНОСТ НА ИНТУИЦИЈАТА |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 18.Септември.2013 во 15:58 |
Колкаво е влијанието на интуицијата врз секојдневниот живот?
![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Интуицијата е јазикот кој го користи нашата душа (свест, оноа боженственото во нас, тоа што е вечно, никогаш родено и никогаш умрено) во кoмуникацијата со Светот (колективната свеcт, Бога, сепостоечкото...наречи го како што милуваш). Интуицијата е ТОА, умот е алатот кој треба да се користи практично да се реализира интуицијата во нашата материјална манифестација, а знаењето е збирштина која, како суровина, умот ја користи за да ја изврши својата задача.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Intuicijata e nashiot vnatreshen glas i e dostapen na sekoj od nas-no ne sekoj ima doverba vo nego, ne sekogash umeeme da go "slushneme" a ponekogash e nelogichen i "luckast"
![]() Vleguvash vo prodavnica i neshto ti kazhuva da gi kupish tokmu tie chevli ![]() ![]() Posle izvesno vreme se vrakjash i go slushash tvojot vnatreshen glas ![]() No, ne sekogash mozhesh da se vratish ![]() I si velish - trebashe da go poslusham... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Јас си ја слушам. Важен советник ми е. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Intuicijata sekogash se pojavuva pred mislata i e dobar sovetnik
![]() no, kako umot kje proceni - ne se znae...
![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |