|
ИСПРЕПЛЕТЕНИТЕ СВЕТОВИ НА ЧУВСТВАТА И МИСЛИТЕ |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Септември.2013 во 17:41 |
|
Секој од нас на различен начин го восприема светот. Преку која призма го гледате вие?
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Преку својата. Додушe, се обидувам да ја премавнам. Не е лесно, но с'е уште имам време... |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sam sto ke si pomislis, nikoj ne moze da ti stavi vo glavata
|
||
vivi
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga uspeesh da si nepristrasen nabljuduvach - lesno e!
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga nabljuduvash,koi setila ti se "najizostreni"?
|
||
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... chista intuicija bez vmeshuvanje na emociite koi se tesno povrzani so mislite, bez razlika kolku se svesni ili ne.
|
||
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
intuicijata ne sekogah kazhuva da bidesh vozdrzhan.
|
||
|
||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekako deka ne, togash nastapuva akcija od " miruvanje" i spored mene taa e najtochna odnosno nepostoi sedenje "so skrsteni race".
|
||
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
си викам ај само ке набљудувам......непристрасно......... ама и тоа не ми беше доволно...сакав да се умешам во дијалогов.....ама некако ми се помешани мислите и чувствата за тоа како гледав на животот до пред некое време и какко денес...........
|
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koi se razlikite,a koj slichnostite od togash i sega?
|
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Токму така. А за да станеш неПРИСТРАСЕН набљудувач треба да се збогуваш со Егото (пристрасноста). Или, кажано со Исусови зборови, треба да умреш и да се родиш повторно. Преку разни случки забележувам дека не сум го анулирал потполно Егото, па според тоа велам дека с'е уште се обидувам да го премавнам. Во тоа најмногу ми помагаат оние кои го предизвикуваат. Затоа им благодарам. Само така можам да откријам дека тоа, иако знае итро да се прикрива, с'е уште постои. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nepristrasen moze da bide samo eden, imeto mu go dade karl capek i se vika robot
site drugi se pristrasni, koi im gi dal imeto neznam no na latinski e HOMO SAPIENS . subjetivnosta ne moze da se isfrli, oti sme subjekti, moze da se nasoci kon ponepristrasno ili popristrasno gledanje, koe pak zavisi od kolku sme povekje SAPIENSI od HOMO ( toa homo neznaci peder vo ovoj text) pozdrav do vsite Изменето од anakin - 16.Септември.2013 во 14:13 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inaku mesi, ne se obiduvaj da go anuliras egoto
nie sme zapravo srekjni sustestva na planetata oti si imame sekoj svoe EGO ego e uba rabota, gi razlikuva lugjeto edni od drugi, i gi razlikuva od BORZITE tie vo star track imaad emek 9puta po edno ego, i ne polemiziraat oti si znaat . makedoncite se polni so razlicni ega, zatoa i nie sme nacija prva na TOP LISTA na nacii so najmala kolektivna svest i mozeme da polemizirame 10 sati duri i za WC hartija . toa e mnogu dobro, si trosime multi vreme za polemiki i idei . sekoj od nas si go gleda svetot okolu na svoj sopstven , i taka znaci postojat milijardi prekrasni razlicni svetovi, i ostanuva sekoj da si go najde toj sto mu se dopagja... toa se vika .. si se lazeme sekoj sam.. ama moze da se zivee.. zosto da ne |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах бре аnakine :
За нешто се сложуваме, што помала свест, толку поголемо его. Истото важи и за колективното его и колективната свест. |
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |