IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Мој став за хомосексуалноста
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мој став за хомосексуалноста

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 103>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:21
Јас сум тоа што сум, но секогаш ќе се борам против насилството и ќе кревам галама околу тоа. Сум приметила многумина молчат и си подголтнуваат, но јас не можам така.
Не станува збор само за насилство врз лгбтик популацијата, туку општо. Секаде каде што гледам булинг, насилство во било кој облик - јас реагирам.
Не е затоа што се инаетам туку затоа што никој не заслужува да биде третиран како нешто помалку само затоа што некој верува нешто поинаку. Не сметам дека заради нечие поразлично убедување јас треба да бидам изложувана на потсмев, да бидам физички нападната или навредувана како што еве тука на темава постојано наидувам на навреди... зошто? Затоа што некој нема свој живот и се меша во мојот солејќи ми памет. А од многу хомофоби на кои јас лично имам налетено пред се го немаат ни малку средено својот живот, но мене ми кажуваат за мојот што треба да имам, дечко или девојка, ако имам дечко сум помалку бисексуалка или пансексуалка, или луѓе што реално прават неприродни работи мене ми зборуваат за природата. Кога самите хетеросексуални хомофоби без нималку да почнам да дискутирам на оваа тема самите провоцираат за да го истурат својот без и омраза. Латентност е во прашање во тој случај? Не разбирам.
Не сум јас од тие потќутни си подголтни си. Лично мене од безобразлук и насилство ми е преку глава и никогаш нема повеќе да седам со скрстени раце пред такво нешто.
Јбг, бунтовник сум.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:26
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

доволна ми е личноста која што ја сакам.

ako beshe toa taka,ova navistina ke ti beshe dovolno.
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:28
Па доволно ми е од еден аспект, среќно сум заљубена, но другото за кое што се борам е еден сосема друг аспект. Јас љубам и се борам против насилството истовремено среќа
Неспоредбено е.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:31
nasilstvoto go raspaluvash so tvojata buntovnost,ne so toa shto si среќа

Изменето од ZeZnAtA - 05.Септември.2013 во 23:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:32
Јас не го распалувам насилството. Насилството постои, но не знам, не разбирам... треба да го трпам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:40
intimnosta e intimnost!

dali jas spijam so mazh ili zhena? mi treba neshto nadvor od krevetot da mi go potvrdi toa?!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:50
Машко и женско можат да се држат за рака ако се во врска? Да. Да се гушнат? Да. 
Дали јас доколку имам девојка смеам? Не. Дали доколку двајца типци се заедно смеат? Не.
Зошто? Затоа што некој ќе ги здроби од ќотек, или ќе ги пцуе или што ја знам. На една промоција на брошура од информативен карактер за трансродни лица центарот од таканаречени дивјаци беше нападнат, полицаец повреден... и ред други работи се случуваа. Знаеш ли кое е чувството да седиш и одеднаш да претрчаат 30 агресивни лица и да го скршат стаклото незнаејќи дали ќе влезат и ќе те повредат? Не, не верувам дека знаеш како е. И не е само тоа. Јас не дискутирам овде за интимност колку што оние кои се против зборуваат. Јас зборам за едноставна слобода без да се тресам од некој насилник или група насилници.
И додека ми зборуваш за интимност хетеросексуалците се тие кои слободно дискутираат на тема за нивните партнери од спротивниот пол, додека луѓето до лгбтик популацијата се принудени да зборуваат во шифри... Зошто? Заради тоа насилство. А што ако каже дома дека е геј, лезбејка, бисексуалец, бисексуалка или пак трансродно лице? Знаеш ли многумина низ што поминуваат? Можеш ли барем да си го претпоставиш стравот? Да можеше во тој случај не би зборувала вака... ама тоа е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:01
ne prijatno e koga na javno mesto nekoj razmenuva ljubov,zatoa i go zabranija.

tepachkite i ne se neshto novo,bez razlika od koja prichina se proizlezeni.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:04
Хммм, јас зборував за држење за рака и најобична гушка, ама ок.
Тепачките? Ако ги одобруваш сепак твоја работа, јас не знам озбилно што повеќе да додадам на муабетов... 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:07
za drzhenje na raka i najobichna nevina gushka nikoj ne pokazhuva zabi среќа
tepachkite se del od sekojdnevieto,za zhal.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:13
И те како покажуваат заби...
Тепачките се дел од секојдневието, но потрагично за мене е премолчувањето.
Тоа според мене е друга тема која што не сум налетала дека некаде ја има... но сепак да си ја докажам мислата... баш затоа што молчиме пред било каква форма на насилство, насилниците земаат повеќе сила. 
Имав една незгода пред 2 недели од прилика и никој не се ни обиде да ме заштити кога се можеше, а таа ситуација трае со години. Така тие бескичмењаци се повеќе и повеќе се потпираат на својата физичка сила.. нажалост заради тоа ќе бев и убиена,овој пат можев да бидам и со оштетен слух... но јас повеќе не седам со скрстени раце. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:17
ako ne si prijavila do nadlezhnite organi,togash si premolcala.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:23
Хaха, сега и ми судиш. намигнување
Дали знаеш колку некогаш можат да бидат сложени работите? Не, не мислам така, не повеќе после муабетов.
Да ни беше функционален системов и да не одеше се така глатко преку врски се ќе беше совршено, ама ете, не е. намигнување
Одам јас да спијам, ќе додискутираме утре.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 00:30
daleku od osuda,
no,dali "ne sedam so vrzani race"   znachi   " ke se isturam na tastaturava" ?!
dobra ti nokj големо гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 979899100101 103>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,265 секунди.