IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - БЕЗ КОМЕНТАР
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БЕЗ КОМЕНТАР

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
Автор
Порака
горангорес Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Септември.2013
Статус: Офлајн
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај горангорес Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2013 во 16:08
Originally posted by novace novace напиша:

Договорите им истекле.... и сега некој друг им е крив... И каде тоа пишува или со закон е регулирано , дека некој е обврзан да им ги продолжи договорите дадени ,,,најверојатно на партиска основа?

здрав разум ... имаш фирма ... вработуваш некого како приправник и работи кај тебе 2 години, стекнува искуство ... и после 2 години го бркаш за да обучуваш друг ... каде е исплатливоста на тој чекор ...

Изменето од горангорес - 03.Септември.2013 во 16:09
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2013 во 22:11

Највеќе крив е тука , сега веќе бившиот градоначелник на Охрид ... оној ропакот кој со години ги „држел„ на ептен кратко јаже тие просветари ...притоа не давајки им решенија за работа!

Договорите им истекле.... и сега некој друг им е крив... 
И каде тоа пишува или со закон е регулирано , дека некој е обврзан да им ги продолжи договорите дадени ,,,најверојатно на партиска основа?

Ова е само еден од типичните примери како тоа сдсм користи туѓа невоља ...исклучиво за свои дневнополитички потреби ...
Дали се тие наставници примени на јавно распишан конкурс..или конкурсот бил наменет само за партиски војници..
Во случајов ...повеќе од очигледно е дека, тие се исклучиво партиски луѓе на сдсм.
Инаку ....тие би се жалеле на Инспекцијата..наместо да се жалат во сдсм ...кои се појке време во опозиција.
намигнување

Не треси зелени.. И твоите љубени истото го прават.. Не се прави невина душичка демек незнаеш. Сопругата конкурираше лани на 10 работни места според распишан конкурс за во основни училишта. На сите до едно и рекоа, цитирам : Девојче не си го губи времето и парите да конкурираш, тие места се веќе пополнети, а конкурсите се само формалности за да биде се легално.
И сега што ќе кажеш во одбрана на овој чекор, а да не биде куп измет повторно произлезен од тебе и ретардираниот памет?!?!?! Апла се гледа дека е класична хајка, за притоа да уследат нови високо образувани (читај ПАРТИСКИ) кадри.
Или ќе одвалиш пак зелена колку да одбраниш нешто и да лизнеш уште малку од кафеавото.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2013 во 22:12
Originally posted by горангорес горангорес напиша:

Договорите им истекле.... и сега некој друг им е крив... И каде тоа пишува или со закон е регулирано , дека некој е обврзан да им ги продолжи договорите дадени ,,,најверојатно на партиска основа?

здрав разум ... имаш фирма ... вработуваш некого како приправник и работи кај тебе 2 години, стекнува искуство ... и после 2 години го бркаш за да обучуваш друг ... каде е исплатливоста на тој чекор ...

Џабе му објаснуваш.... Што и да кажеш, неговиот ретардиран мозок не го прима како информација... Има поставено фајрвол и прима исклучиво ретардирани информации спинувани од негови љубени....

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2013 во 14:34
изненадувањеMa ostajte si go Tosho neka prede,.....t.e...neka lupa  gluposti....koishto ne veruvam deka i toj samiot moze da gi smisli,...zatoa shto i za glupost da kazesh treba iole pqmet,...kojshto na Toshko-to,...ochigledno mu e  ....deficitaren .  смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
горангорес Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 03.Септември.2013
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај горангорес Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 12:07

сега ми текна ... во закон за работни односи пишува дека после 2 години работење со договор, мора после тоа да ти даде решение ... во случајов решението го дава Министерството, а не општината ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 14:05
....ova :
...za Tosho !да

...samo  shto ne veruvam deka ima toj neshto...da ukljuchi .намигнување
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 18:16
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

... не си го губи времето и парите да конкурираш, тие места се веќе пополнети, а конкурсите се само формалности за да биде се легално. ...

Читајки го горниов извадок, што мислите, во која година се одвива дејството?

(Помош: Се работи за период од 1991 до 2013 година)

...
И сега што ќе кажеш во одбрана на овој чекор, а да не биде куп измет повторно произлезен од тебе и ретардираниот памет?!?!?! ...
Или ќе одвалиш пак зелена колку да одбраниш нешто и да лизнеш уште малку од кафеавото ...

А во врска со горниов цитат сакам да прашам „дали има пилот во авионов“?
Треба ли ние да ги потсетуваме модераторите да ги почитуваат пропишаните правила или и овде се дигнало раце од се?
Колку што знам на форумов не треба да се даваат лични навреди кон членовите, без оглед колку тие на некого пречат.
Лесно е некоја своја фрустрација да се залечи со пишување навредливи коментари кон било кого.
Се прашувам кое е задоволството од таквото обраќање? Сигурно си мислат: „Ете, арно му пишав дека е ретардиран, глуп, прост ... нека види како е...!“
Некои толку се занесуваат во изнаоѓање и употребување на „соодветни“ зборови, што воопшто и не помислуваат дека всушност со тоа го откриваат сопственото ниво на култура, образование, нивното воспитување, нивните маани, фрустраци, неостварени желби ... 

Р.Ѕ. Од досегашното искуство од овакви случаи, поради горниов мој коментар, не се сомневам дека кон мене ќе бидат испратени избрани зборови!
Јбг, тоа ќе биде само потврда на досега реченото!
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 20:18
Во ова расуло на ебана демагогија...
на курајбери со рамни вратови...
силеџии со 2 ипол цола мозок...
кои држат лекции за демократија...
за држава...
екомонија...
право...
високи државни политики...

ме болат муда бе...
алооо...
порано ме болеа само...
ако некоја плавуша не ми даде...
пошто со црнки сум немал проблеми...
и онака сите две ми дадоа...намигнување

Па така...
штом еден копитар со купена диплома...
за осмо бе...
не за средно...
таа му е у процедура...
ми кажува дека оние кои зборат многу...
завршувале кај Паско...
бе...

а ја се заќутувам како...
п**ка под кошула...
е тогаш...
море...

како самосебепрогласен...
интелектуалец...
помислувам да се соблечам на плоштад...
кај Ацета...
па кој како стигне...
нека ебе бе брат...
пошто и за е**ње сум...

само...
ко ќе размислам...
уште колку има за е**ње....
ееееее....

П.С.
Мојот речник е дефинитивно вулгарен...
ама што да правам...
ме тера така нешто...

јер у ствари...
размислеув на копитото да му ја донесам...
Ерика Јонг...
па се премислив...
тешко дека ќе се уплаши од летење...
таквите не се плашат од ништо...

па дури ни од цела плејада...
на изгубени души...
што свираат курцу...
како мене...

Изменето од којсумјас - 05.Септември.2013 во 20:21
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2013 во 23:53
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... не си го губи времето и парите да конкурираш, тие места се веќе пополнети, а конкурсите се само формалности за да биде се легално. ...

...
И сега што ќе кажеш во одбрана на овој чекор, а да не биде куп измет повторно произлезен од тебе и ретардираниот памет?!?!?! ...
Или ќе одвалиш пак зелена колку да одбраниш нешто и да лизнеш уште малку од кафеавото ...

А во врска со горниов цитат сакам да прашам „дали има пилот во авионов“?
Треба ли ние да ги потсетуваме модераторите да ги почитуваат пропишаните правила или и овде се дигнало раце од се?
Колку што знам на форумов не треба да се даваат лични навреди кон членовите, без оглед колку тие на некого пречат.
Лесно е некоја своја фрустрација да се залечи со пишување навредливи коментари кон било кого.
Се прашувам кое е задоволството од таквото обраќање? Сигурно си мислат: „Ете, арно му пишав дека е ретардиран, глуп, прост ... нека види како е...!“
Некои толку се занесуваат во изнаоѓање и употребување на „соодветни“ зборови, што воопшто и не помислуваат дека всушност со тоа го откриваат сопственото ниво на култура, образование, нивното воспитување, нивните маани, фрустраци, неостварени желби ... 

Р.Ѕ. Од досегашното искуство од овакви случаи, поради горниов мој коментар, не се сомневам дека кон мене ќе бидат испратени избрани зборови!
Јбг, тоа ќе биде само потврда на досега реченото!

Јас се извинувам што ВИЕ се најдовте нај засегнат од мојот пост, но со тоа само уште повеќе ми дадовте до знаење дека треба да ве ставам во истиот кош со ликот кон кого беше упатен мојот пост.

П.С Никој не ве натера да ме влечете за јазик, ниту да ме цитирате, психо анализирате и културно навредувате (со тоа докажувате дека вашите лични фрустрации и недостатоци ги лечите преку анализирање на останатите, одбегнувајќи ја вашата мизерија) и слично, а најтраги(комичниот) момент е што за вашето мислење кое вие го имате за мене, со ИЗВИНЕЊЕ .... АМА ИЧ К...Ц НЕ МИ ЧУЕ ....

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2013 во 14:29
-aii.изненадување..a be se (po)javil i nepozvaniot  star forumski psiholog,
 ...so svoite dubokoumni psihoanalizi na nekoi od tuka?

......намигнување

..a be,...nemoj ti mnogu da gi frustrirash( so dojagnoza) lugjeto!

...koga i tretina bi bile kako ovie ''frustriranite''tuka,.... vo ovaa beda od zemja,
...bidi siguren deka nema vaka da ja percepiraat najgolem broj od nejzinoto ljudstvo,...mislam ,

..deka e  bedna i mizerna i.....!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2013 во 11:36
Е арно ми кажавте!
Така ами како!?
Што си замислувам јас, дека ќе ми ќутите?!

Р.Ѕ. И немојте да речете дека не сум ви пријател, бидејќи сигурно после ова ваше ментално свршување, ќе се чувствувате подобро! хи, хи...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2013 во 10:11
Хм, баш ме интересира зошто се даде коментар на вториот дел од мојот претходен пост, а од заинтересираните страни не се даде одговор на прво-поставеното прашање?
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Кон врв
aurelianus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 202
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aurelianus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2013 во 01:08
eden den,pritvorenite ke bidat proglaseni za heroji,a oslobodenite... lustrirani.
8"
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 19:53
Абе да не беше овој златен Сител, ќе умрев глуп...глупчо
Сме биле најмалку задолжени, најмалку бедни, со најмала невработеност, со најдобар  БДП....и еден куп  суперлативи....изненадување
Изгледа гледам, се дружам и контактирам само со клошарана ..... не сум знаел дека сме станале Швицарска на Балканов....голема насмевка
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.