|
Снаа и свекрва |
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Автор | |
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
шубо ти текна па после не свекрва-и свекорот нека дојде...и шопска ќе им направам,ќе се измучам ама ќе ги пречекам
|
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e тоа е веќе она што треба да биде хахахаха. А не зеле ова невестиве и свекрвите очи си вадат... седнете, ракиичка, салатичка шопска, или во зима топла ракија и туршија. Еден саат два пропијте пројадете, и после секој по свој пат... Подобро е мажот и децата да гледаат чешити отколку кавги
|
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво бе Здравко, алал да ти е за советот Јас и мојата свекрва многу си се сакаме. На илјадници километри, а бе ептен сме си мили. Дури и ми фали понекогаш. Да бе, стварно. |
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пробајте го советот и ќе разговараме пак
|
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На милава моја тоа и велам... гледај да бегаме негде, макар во 70 квадрати куќаре...НЕГДЕ ПОДАЛЕКУ (подалеку - поим што означува растојание кои твоите/нејзините неможат да го минат ПО ВЛЕЧКИ!!!)
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе кажи - Бог да чува... Може и на авион да се качат по влечки. И ете ти ги срцките на врата: “Јухуууууу. Ние дојдовме. По влечки.“ |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа претрчувањето по влечки три куќи погоре само за на снаата/ќерката/зетот/ синот да му однеси зелниче, тулумби, да и испегла, да и го искапи бебето... и тн... стално ми беше малце морбидно
Причина: снаата го сваќа тоа како - е шо, ја не знам бебето да си го искапам??? фатена да не сум во рацете??? цел ден че ми се мота низ дома, не ми е испеглано сака да кажи??? И шо.... зелник таа поубав прај?? Пуф... не можи да се разбериш.... |
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa site po doma i samo na kafe da si idat po gosti...e taka
|
|
vivi
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama nekogas pretrcuvaat samo taka, so prazni race....na muabet
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa posle komsiite gi ogovarale...sami si pravat ...
|
|
vivi
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
??? ??? А да ... оти нема со кого да се караш, а? |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шала на страна, ама никогаш не сме се скарале... сакаш верувај, сакаш не А и стварно ми фали. Понекогаш де: да ми ги почува децата барем на пола саат (да наполнам батерии), да ми зготви некоја манџа, да замеси некој зелник, да преспијат децата некогаш кај баба.... |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Снаа и свекрва се караат.
- Не можам да те гледам повеќе! Подобро да живеам во џунглата со канибалите отколку со тебе! Ќе ме бараш ти мене, си одам од овде! - вика разлутено свекрвата. Ја зема чантата и излегува. Снаата: - Фала ти Господе, најпосле ги слушна моите молитви! По малку влегува свекрвата: - Имаш среќа ! Врне дожд ! |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може не е прикаскава за тука, ама колку е само реална
Слушам синчето ти се оженило и ќерката се омажила!!! Каква е снајката, ајде да слушнам… Ма ќути драга. Господ да не дава такво нешто никому…Вакво нешто не сум видела. Не му дава на синот да дише. Наутро на госпоѓата и носи појадок во кревет, како да е некаква кралица. Таа зборува, тој во очи ја гледа, како да е магепсан. А не смее нигде да мрдне без неа, ни пак смее да праша. А да купи нешто што нему му се допаѓа без да ја праша, не може ни да сонува. Вчера го затекнав како усисува. Кај мене не знаеше како изгледа правосмукалката. Најмногу ме погоди тоа што снаата срам нема. Пред мене се лигават, му седнува во скут, па морам да гледам на страна. Што не сум доживеала во животот, ама да доживеам синчето да ми стане папучар, е тоа не можам… - Што ќе правиш драга моја, знаеш дека добрите мажи секогаш налетуваат на ороспии кои ги вртат на малото прсте. Туку ајде кажи нешто и за зетчето? Соговорничката се разведрила, се насмевнала и гордо почнала да раскажува: Е драга моја, ова е веќе нешто друго, Господ ме благослови со супер зет. Да знаеш колку е внимателен, како ја чува, да ти е мерак да седиш и да ја гледаш таа љубов. Тој драга наутро со појадок во кревет ја буди, и вели да полежи да се одмори. Да видиш кога таа нешто зборува, па тој само во очи ја гледа и се смее, како златници од уста да и паѓаат. И колку ја цени, никаде без неа не оди, или ако излезе и кажува каде и до кога, едноставно се гледа дека човекот ја цени, тоа е. Не би се осмелил сам да купи нешто…Се нејзе ја прашува, “душичке што ќе кажеш за ова“, „ајде ти избери“… За него не е проблем да и помага низ дома. Без да му каже, ќе земе ќе избрише прашина, ќе усиса, ќе измие садови. Кога ќе заврши ќе дојде и ќе ја бакне, ќе ја земе во скут, а таа цела пресреќна, се бакнуваат, абе ми иде да заплачам од среќа кога ги гледам… |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |