IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - LOVE STORY
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

LOVE STORY

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
Автор
Порака Обратен редослед
snegulka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај snegulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 17:55
Тој ми шепна,,Погледни ме,,
Грубо му реков,,Оди си!,,
Застана пред мене.
Ме фати за рака.
Му реков,,Остави ме!,, но тој не замина.
Лицето го доближи до моето уво.
Го погледнав и му реков,,Срам да ти е!,,
Но,тој не знаеше за срам.
Усните негови ми го допреа образот.
Затреперив и му реков,,Си земаш премногу слобода,,
Но тој не се загрижи.
Ми стави цвет во косата.
Му реков,,Ништо нема да ти помогне!,,
Се насмевна.
Го извади цветот и си замина.
А јас плачам и го прашувам срцево свое,,ЗОШТО НЕ СЕ ВРАЌА?,,

Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 16:13
Ma site ve sakam i nema da praime BUM .... osven ako nema tekila bum
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
UK25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2006
Локација: Vatican City State
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 16:10
natali - ne praime bum nie, ama ti si na pat.
Mojata zabeleska bese upatena kon avtorite, ne kon forumot. zabeleskata ne bese vo odnos deka tekst so ne tolku dobar angliski ne treba da stoi,zabeleskata bese najdobronamerna, kon avtorite - ne so cel da se napadnat, ili nekoj da se prai fraer i da gi poprava, tuku elan da dade - poso nikoj od nas nemase da prestane da se macka so eurokrem po lice ako nekoj ne mu kazese deka treba da nauci da drzi noz i na leb da go macka.. neli?! U jebote losa paralela.. anyways...

Ukazuvanjeto e dobro namerno - bash poradi toa shto ete nekoj se potrudil i od John Wayne ucel, shto e mnogu povekje od mnogumina - ama so misla deka se moze i povekje od toa -- jas promrcev, da mislev deka ne se moze, ke si kutev i ke se kezev.
nema shto ti da cenzuriras????????? toa ne bese poentata na zabeleskata

Ajde so ubavo - sledniot pat ke si kutam cim taka 
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 16:01
Нинџа, ок е без такви изјави, забелешка си е забелешка, да не правиме бум од тоа плиз ке излезе темата од контекст.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 16:00
Pa dobro sea nekoj bil samouk pa naucil i volku angliski od filmovi so Dzon Vejn jebiga 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 15:58
UK25 констатацијата ти е на место...Се сложувам во тоа.
Сепак јас не можам, нити смеам да им ги цензурирам приказните, сепак се нивни..Ги напишале членовите како сметаат дека треба да биде.
Доколку ти ја прифатат забелешката нека се потрудат и самите да си ги изцензурираат приказните..
Приметив дека има и на Англиски сум оставала да биде така, од причина што приказните и се прекрасни..
Доколку побара некој ќе се потрудиме и превод да ставиме..
Ти благодарам за забелешката, таман работа да биде сватено како лошо
Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 15:50
Natalija - nekolku avtori se, ne e del, celi raskazi se napisani na angliski ako ne primeti ;) Ne mi preci angliskiot, naprotiv. No.... ete nindza kako "prepoznaen" se doobjasni. So srekja - ralo ke treba - iskreno, bez zli nameri ili zelba da napagjam, no valjda vredi da se kaze deka jas na primer se otkazav posle vtoriot pasus na site raskazi - mnogu, los...rastrevozuvacki los...jazik - vo gramaticka, pravopisna i sekoja druga smisla. A sto e raskaz ako ne dobar jazik? - razlikata pomegju preraskazanoto na usen nacin i napisanoto...a koga stanuva zbor za stranski jazik ... auuu.... vnimanie vnimanie... 
Ajde - molivot u raka, i na lektoriranje! Site! da ne pagja trudot u voda.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 10:46
Toj del na los angliski e staven zatoa sto avtorot pisue u eden zdiv i nema vreme da poprava posle , a posle go mrzi da gramatikuva 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 08:40
UK25 тоа си е желба на авторот, ако прецизираш и авторот се препознае можеби и ке објасни зашто е тој дел на англиски ставен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2006 во 05:53
Jas se izvinuvam; ova so angliskiot namerno e?! Tvejn ni e idol so ona "I don't give a damn for a man that can only spell a word one way?" especially "grammar?"...  ili jas neshto ne kontam?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2006 во 11:21
Da vecno zaljuben ...vo ljubovta
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2006 во 10:57
Нинџа како заљубен ми стоиш...Ако е така ти посакувам се најубаво.
Кон врв
soncence Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Февруари.2006
Локација: American Samoa
Поени: 2341
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај soncence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2006 во 10:46
kolku tazno
Кон врв
snegulka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Август.2006
Поени: 3201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај snegulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2006 во 18:05

Da ljubis e isto kako da pees a ne postoi pesna bez kraj

Ej mangupe: se sekavas li na naseto prvo tango,se sekavas li na samarot sto ti go udriv koga sakase da me baknes ? Se sekavas li na drzenjeto za race, trcanjeto po avtobusot?...

Ne znam dali bese sinolicka ili temjnuska, no ja imase bojata na tvoite oci. Cvetot mi padna, jas se navednav da go zemam, no ti rece deka ne e tolku vreden za da se navednuvam. Utredenta mi donese cvekinja, no nitu edno ja nemase bojata na tvoite oci.

Ej mangupe: se sekavas li koga dojdov pred ,,Boni” i sakav da te baknam, a ti se trgna i mi rece: ,,Malecka ne te sakam poveke. Mislam deka nema smisla da bideme zaedno”…

Ti rekov,,Cao”, a ti go svrte grbot i jas pocnav da cekoram. Sakav toa da bide laga. Zemav eden list i pocnav da go grizam. Mislev deka toa ke mi pomogne da ja goltnam plunkata sto mi go stegase grloto... Pocuvstvuvav raka na moeto ramo. Se svrtev, toa bese TI! Se nasmevna i mi rece: Malecka, denovive so moite roditeli zaminuvam za Svajcarija. Togas pocnav da trcam.

Vo uciliste mi dzvonea tvoite zborovi da se zaboravime.

Ti zamina... Edno vreme se dopisuvavme, a potoa sfativ deka ljubovta preku pisma ne e vistinska i deka ne treba da se sakame ako nema idnina za nas. Vo poslednoto pismo sto ti go napisav imase edna stara japonska pesna koja velese:,, DA LJUBIS E ISTO KAKO DA PEES, A NE POSTOI PESNA BEZ KRAJ!“

...Prestanaa i tvoite pisma. No po nekoe vreme zabelezav pismo na mojata masa adresirano za mene. Vo nego pisuvase:,, Malecka na 12-ti so roditelite se vrakame vo Skopje-zasekogas! Na 13-ti ke ti se javam.Ako ne sakas da razgovaras so mene spusti ja slusalkata, a ako sakas mozeme da se najdeme pred ,,Boni“ kako nekogas.

...Ova pismo e najdeno kaj trupot na edna devojka so iseceni veni, a do nea vesnik otvorn na 13-ta strana.

Vo nego so golemi bukvi pisuva:

AVIONOT STO TREBASE DA PRISTIGNE OD SVAJCARIJA SE SRUSI VO BLIZINA NA JUGOSLOVENSKATA GRANICA.PREZIVEANI NEMA.ISTRAGATA E VO TEK! 

A vo prodolzenie pisuva:,,Da ljubis e isto kako da pees, a ne postoi pesna bez kraj!“         

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.