|
Ѓорги Павлов Чуранов |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Милан само да ти кажам дека никој со сила не ги натера да си го сменат презимето. А денеска во Битола имаш голема фамилија на Чурановци па можеби со некој и да се запознаеш.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битолските Чурановци да не веке со фамилиjа: Чураноски? |
|
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чурановски.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
konstantinov
Нов член Регистриран: 12.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво живо на сите, благодарност за постот до мунгос :)
Јас сум Миодраг, син на Христо, син на Душан, син на Христо (второто дете на Ѓорѓи Чуранов), дедо ми др. Душан Константинов беше доктор по историја и етнологија, имаше напишано многу дела меѓу последните му беше и историската збирка Смилево. За жал иако имам доста слушано кога бев помал, многу малку може да се најде пушано за пошироката фамилија... од моја страна можам да ви кажам дека Христо, татко то на дедо ми Душан починал неколку години по неговата жена Христина (обајцата во раните 30-ти години), оставајќи ги трите малолетни сирачиња (Душан, Милош и Георги) од кои само Георги е сеуште жив и се сеќава на средбата во Смилево со дедо му по кој е крстен. Тројцата браќа (синовите на Хрсито) имаат вкупно седум деца, кои се разгрануваат на многу внуци (дел од кој сум и јас). Презимето Чуранови го има сменето во Константинови, ова не ме фаќајте за збор ама така сум слушнал и разбрал, уште Ѓорѓи Чуранов на својот побратим и соборец Павле Константинов (кој немал деца) му го дава Христо да го чува и од тука Христо станува Константинов, и така сите ние го носиме тоа презиме иако сме по крв Чуранови :) ако му помогнав на некој, ќе ми биде мило, ако сака некој било каква информација за овој дел од семејството, му стојам на располагање. Многу поздрав |
|
Elena1303
Нов член Регистриран: 26.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здравей, Миодраг, син на Христо, син на Душан, син на Христо (второто дете на Ѓорѓи Чуранов)! Колко се радвам да те намеря: ние сме братовчеди! Ти си син на Вуйчо Милош, а аз сум внучка на Елена, дъщерята на Георги Чуранов, от дъщеря и Бистра. Аз съм кръстена на баба ми- Елена. Живея в Торонто, Канада, поддържам връзка с Вуйчо Георги, но не съм имала щастието да се запозная с вас. Пишете ми на моя е-мейл адрес: Поздрави на всички братовчеди и роднини, надявам се да чуя скоро от вас: Елена
|
|
Elena1303
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Miodrag, e-mail addressa mi e: csoda_2@yahoo.ca
|
|
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Елена, виж кога се е обадил Миодраг - преди 8 месеца и има само един пост. Така, че ще е чудо ако види съобщението ти. Пробвай да го намериш по друг начин. Възможно да е този: Миодраг Константинов
Изменето од чоли - 26.Август.2013 во 20:50 |
|
|
|
Elena1303
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Драги Чоли,
Сърдечно Ви благодаря за помощта и индикацията - да наистина, не бях обърнала внимание на това, че постът е много стар. Последвах съвета Ви и написах на адресa/името, което препоръчвате. Много ми харесва Вашия уебсайт, поздравления: работата, която вършите е чудесна и изключително полезна за всички:едно благородно начинание. Успехи и до нови срещи! Елена |
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чоли, дај да ти го видиме вебсајтот!
|
|
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немам саjт. Елена мисли или на форумот на "Иди види" или на саjтот на Миодраг Константинов. |
|
|
|
КОНСТАНТИНОВ
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2016 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво на сите, Чоли, тој сум [www.miokon.com]
Ме најде Елена :) фала Ако сакаат тие што се Чуранови тука, Смелевци, нека пишат меил со контакти, кога ќе дојдеме до Смилево би било убаво да ги видиме братучедите :) Поздрав до сите. |
|
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се радвам што бев полезен...Поздрав на сите Чурановци
|
|
|
|
ikoleva
Нов член Регистриран: 31.Август.2016 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здравейте! Някой знае ли нещо повече за братята Кръстевци или за Павле Колев Кръстев?
|
|
curan
Нов член Регистриран: 12.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас повторно да се вратам во форумот јас сум внук на Горги Чуранов од неговото второ дете Александар од втората жена Шана.Поздрав до сите потомци на Горги на форумот.
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |