IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 172173174175176 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 12:28
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Инаку македонизмот е идеја на српскиот политичар Новаковиќ од 1889-та година, кога тој цинично пишува: Сите обиди да ги посрбиме Бугарите во Македонија трпат неуспех, затоа да им создадеме чувство дека припаѓаат на друга нација, а новоформираната помала и слаба нација лесно ќе ја претопиме“, завршува Димитров, притоа употребувајќи низа навредувачки термини за карактеризирање на македонските новинари.

Ако е ова така, треба на овој Новаковиќ да му подигнеме споменик висок 50 м. на плоштад...
Кон врв
д4б3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Регистриран: 31.Јули.2013
Поени: 2580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 12:42
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

Инаку македонизмот е идеја на српскиот политичар Новаковиќ од 1889-та година, кога тој цинично пишува: Сите обиди да ги посрбиме Бугарите во Македонија трпат неуспех, затоа да им создадеме чувство дека припаѓаат на друга нација, а новоформираната помала и слаба нација лесно ќе ја претопиме“, завршува Димитров, притоа употребувајќи низа навредувачки термини за карактеризирање на македонските новинари.

Ако е ова така, треба на овој Новаковиќ да му подигнеме споменик висок 50 м. на плоштад...

се разбира дека треба да му направите споменник е учителот на Мисирков
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 12:56
и кога го направите да не заборавите да ни ги вратите коските на Георги Николов Делчев од Кукуш
Кон врв
Branko C. Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 22.Февруари.2013
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Branko C. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 15:20
Originally posted by д4б3 д4б3 напиша:

Originally posted by Branko C. Branko C. напиша:

бугарите (ги пишувам намерно со мала буква, не е правописна грешка) како по обичај во очај и немоќ само ја фалсификуваат МАКЕДОНСКАТА историја, литература, странските белешки, историски снимки, документи и дипломатски записи... И ним не им е лесно. Тешка дијагноза е тоа.

клишета, клишета, клишета

при тоа со менторски тон

дай нешто оригинално, смисли нешто, покажи го овде

можеш?

Да, можам, но не чувствувам ама апсолутно никаква потреба за тоа, пред тебе или пред било кој друг татар да го докажувам МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ. Не знам зошто сметаш дека ќе бидеш удостоен со тоа? Инаку темата е „Преговори за името“
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 15:28

бугарите (ги пишувам намерно со мала буква, не е правописна грешка) како по обичај во очај и немоќ само ја фалсификуваат МАКЕДОНСКАТА историја, литература, странските белешки, историски снимки, документи и дипломатски записи... И ним не им е лесно. Тешка дијагноза е тоа.

при тоа со менторски тон

можеш?

Да, можам, но не чувствувам ама апсолутно никаква потреба за тоа, пред тебе или пред било кој друг татар да го докажувам МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ. Не знам зошто сметаш дека ќе бидеш удостоен со тоа? Инаку темата е „Преговори за името“

и ние татариве сме луге бе Бранко, имаме потреба од обеснуване понекогаш
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Branko C. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 15:40

при тоа со менторски тон

можеш?

и ние татариве сме луге бе Бранко, имаме потреба од обеснуване понекогаш

Искрено, не сме загрижени за вашите потреби
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 15:50
ubu be
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:23
http://bulgaria.actualno.com/Prof-Bojidar-Dimitrov-Predlagam-ostrov-na-Antarktida-da-nosi-imeto-Nova-Makedonija-news_435685.html

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров предлага остров на Антарктида в залива, носещ неговото име, да бъде наречен Нова Македония.

демек островпт во заливот "Б. Димитров" да се вика веке "Нова Македония"

мислам добар предлог од Божо

Изменето од д4б3 - 21.Август.2013 во 16:23
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Branko C. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:38

http://bulgaria.actualno.com/Prof-Bojidar-Dimitrov-Predlagam-ostrov-na-Antarktida-da-nosi-imeto-Nova-Makedonija-news_435685.html

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров предлага остров на Антарктида в залива, носещ неговото име, да бъде наречен Нова Македония.

демек островпт во заливот "Б. Димитров" да се вика веке "Нова Македония"

мислам добар предлог од Божо

Најпаметен си кога не мислиш и ти и тој твој Божо
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:40
Божо форева
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Branko C. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:44

Божо форева

Ама реков јас, најпаметен си кога молчиш и кога не мислиш
И ти и тоа твое омилено прасе звано Божо баксуз
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:45
Originally posted by FosterThePeople FosterThePeople напиша:

Картата не е кај мене,а името е ФИРОМ,а уште малце и тоа ќе го немаме.
да...kga ke vidish podobro....i dobro  e toa!задоволствосреќа
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Lord OFF the topic

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај д4б3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 16:49

Божо форева

бе ти си рекол ама мене понекогаш ми е слаб македонскиот и неразбирам
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2013 во 23:11

Божо форева

бе ти си рекол ама мене понекогаш ми е слаб македонскиот и неразбирам

Ај те молам оди нека те кастрираат, а за некоја година и еутаназија, па да го спасиш светот од понатамошен идиотизам... Направи едно добро дело за човештвото и исправи ја грешката што ја направила природата во врска со тебе.... Ова е молба.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 172173174175176 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,289 секунди.