|
Снаа и свекрва |
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Автор | ||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Umrele 4 zeni i otisle na neboto....
Sv. Petar ja prasuva prvata: -Imase li ti svekrva? -Da -Ajde vo rajot... Ja prasuva vtorata: -Imase li ti svekrva? -Da -I ti pravo vo rajot... Tretata: -Imase li ti svekrva? -Ne -Vo pekolot... Cetvrtata ja prasuva -Imase ti svekrva? -Jas imav dve svekrvi...edna od prviot i edna od vtoriot brak -Ti vo pekolot! -Ama zosto jas......drugite.... -Tebe i pekolot kako raj ke ti se gleda! |
||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,,,,gabiiiiii,,,,,,,,,amaaa,,,,,,,,,,,
a sho treba jas svekor da bidam,,,,znachi predvreme me isprati vi kazano,,,,,,, |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
vitocorleone
Нов член Регистриран: 22.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ииииииии темава значи страшно ме погоди, инаку верен сум но вереницата и мајка ми уште сега не се согласуваат незнам што ме очекува, и се плашам дека нема да излезе ништо добро од сето тоа а зијан ќе бидам јас.
|
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
После час по веронаука.....ќерката си доага од школо и ја прашува мајката......а мамо која и била свекрва на Ева?..како се викала?.........мајката одговара...ееее ќерко Ева немала свекрва ...живеела во рајот |
||
г.Министерка
Нов член Регистриран: 21.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не знам оти ама си мислам дека че ја сакам појче од мајка ми ако ја иам , оти мајка ми е бетар од свекрва , нон стоп негодува ...тешко на таја шо че и биди сна.
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас се водам по едно правило што ме научија моите, па кој што сака нека рече...
Кај мене свекрвата е гостинка, кај неа јас сум гостинка. Ако и чини добро, ако не пак добро. Кога сака добредојдена е...нормално, со претходна најава, ништо не е тешко да се јавиш на човек дека идеш за да не ја бакнеш вратата и да си отидеш.. И само тоа почитувам, иди ми дојди ми на ручек, вечера, викенд... Мешање во штипки не фала, кога син и решил дека треба да го помине животот со мене тогаш има да ме почитува како јас неа. Не мора да ме сака.. Изјави од типот..ама знаеш син ми не сака зелена боја дома, фрижидерот ти е преполн тоа е расипништво, па зошто сега одите на одмор а не другиот месец, јас мислам вазнава треба да стои на маса а не во ќош..Не почитувам. Во куќата на син и мојата ќе биде нас како ќе ни одговара а не неа. Кога ќе и одам јас на гости, гостинка сум. Можам да измијам чинии, да подготвам ручек, да исчистам, да исперам ако треба..не ми е мачно. Но истото ниту го барам ниту го сакам од неа кога ми е мене гостинка. Чиста сметка, долга љубов.. |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ти изгледа цврсто си убедена дека ќе имаш ќерка...
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto ako svekrva ti se vodi po drugo pravilo sto ja naucile nejzinite |
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма нееее, ако даде Бог нека даде било што Ако е син, не сакам воопшто да му се мешам кога веќе ќе стане зрел маж. Тоа е одлика на уште позрела мајка... Ако имам ќерка и смета дека е убаво да живее по правилата на свекрва и, нека повели. После неколку години ќе види дека сум била во право.. Ако одлучи да постапи по моиве правила, ќе биде уште посреќна
Габи, среќа што јас сум 3 саати со автобус подалеку..дури и да мисли друго слободно може да престане да мисли Што фали на моите правила, мој дом мои правила. Не сум под нејзин покрив па да почитувам тоа што ќе ми се рече.. |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За (не)разбирање потребни се двајца.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kaj mene relacija snaa- svekrva funkcionira odlicno.sekoja si go znae mestoto blazesimi
|
||
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e edna vecna borba... no za koja smetam deka se trosi premnogu energija a nema korisen rezultat.
No kako i vo vojnite, prvi stradaat nevinite.
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, убаво е тоа правило кое дава идилична слика на две семејства кои имаат два дома. Но, дали сите ја имаат таа привилегија да живеат одделно? Како тоа правило да се употреби кога двете семејства се под ист покрив? Да те видам! |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Златен Златник Го имам комодитетот да имам повеќе дома. Така да за мене си мислам, за другите нека си мислат другите. Не се мешам јас во ничии штипки и не сакам да ми се мешаат Последен муабет со една комшивка, ми рече дека отишла кај свекрва и на гости и и скршила чинија. Оваа ја избркала од кујна и и рекла веќе да не влегува а и никогаш повеќе да не се мачи да изиграва домаќинка во туѓа куќа. Девојкава беше запрепастена Ама ако и е..не знае да биде гостинка
|
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |