IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Снаа и свекрва
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Снаа и свекрва

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 15>
Автор
Порака
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Статус: Офлајн
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2012 во 22:54
Umrele 4 zeni i otisle na neboto....
Sv. Petar ja prasuva prvata:
-Imase li ti svekrva?
-Da
-Ajde vo rajot...

Ja prasuva vtorata:
-Imase li ti svekrva?
-Da
-I ti pravo vo rajot...

Tretata:
-Imase li ti svekrva?
-Ne
-Vo pekolot...

Cetvrtata ja prasuva
-Imase ti svekrva?
-Jas imav dve svekrvi...edna od prviot i edna od vtoriot brak
-Ti vo pekolot!
-Ama zosto jas......drugite....
-Tebe i pekolot kako raj ke ti se gleda!

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2012 во 00:53
,,,,gabiiiiii,,,,,големо гушкање,,,,amaaa,,,,тајм аут,,,кубење коса,,,,

a sho treba jas svekor da bidam,,,,znachi predvreme me isprati vi kazano,,,плачење,,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
vitocorleone Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 22.Декември.2012
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vitocorleone Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2012 во 16:38
Ииииииии темава значи страшно ме погоди, инаку верен сум но вереницата и мајка ми уште сега не се согласуваат незнам што ме очекува, и се плашам дека нема да излезе ништо добро од сето тоа а зијан ќе бидам јас.
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2013 во 10:33

После  час по веронаука.....ќерката си доага од школо и ја прашува мајката......а мамо која и била свекрва  на Ева?..како се викала?.........мајката одговара...ееее ќерко Ева немала свекрва ...живеела во рајотплазењесмеење

Кон врв
г.Министерка Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јули.2013
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај г.Министерка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2013 во 03:38
не знам оти ама си мислам дека че ја сакам појче од мајка ми ако ја иам , оти мајка ми е бетар од свекрва , нон стоп негодува ...тешко на таја шо че и биди сна.
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2013 во 06:01
Јас се водам по едно правило што ме научија моите, па кој што сака нека рече...

Кај мене свекрвата е гостинка, кај неа јас сум гостинка. 
Ако и чини добро, ако не пак добро.
Кога сака добредојдена е...нормално, со претходна најава, ништо не е тешко да се јавиш на човек дека идеш за да не ја бакнеш вратата и да си отидеш..
И само тоа почитувам, иди ми дојди ми на ручек, вечера, викенд...
Мешање во штипки не фала, кога син и решил дека треба да го помине животот со мене тогаш има да ме  почитува како јас неа. Не мора да ме сака..
Изјави од типот..ама знаеш син ми не сака зелена боја дома, фрижидерот ти е преполн тоа е расипништво, па зошто сега одите на одмор а не другиот месец, јас мислам вазнава треба да стои на маса а не во ќош..Не почитувам. Во куќата на син и мојата ќе биде нас како ќе ни одговара а не неа. 
Кога ќе и одам јас на гости, гостинка сум. Можам да измијам чинии, да подготвам ручек, да исчистам, да исперам ако треба..не ми е мачно. Но истото ниту го барам ниту го сакам од неа кога ми е мене гостинка.
Чиста сметка, долга љубов..

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2013 во 18:33
ти изгледа цврсто си убедена дека ќе имаш ќерка...
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2013 во 00:52
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Ако и чини добро, ако не пак добро.
Кога сака добредојдена е...нормално, со претходна најава, ништо не е тешко да се јавиш на човек дека идеш за да не ја бакнеш вратата и да си отидеш..
И само тоа почитувам, иди ми дојди ми на ручек, вечера, викенд...
Мешање во штипки не фала, кога син и решил дека треба да го помине животот со мене тогаш има да ме  почитува како јас неа. Не мора да ме сака..
Изјави од типот..ама знаеш син ми не сака зелена боја дома, фрижидерот ти е преполн тоа е расипништво, па зошто сега одите на одмор а не другиот месец, јас мислам вазнава треба да стои на маса а не во ќош..Не почитувам. Во куќата на син и мојата ќе биде нас како ќе ни одговара а не неа. 
Кога ќе и одам јас на гости, гостинка сум. Можам да измијам чинии, да подготвам ручек, да исчистам, да исперам ако треба..не ми е мачно. Но истото ниту го барам ниту го сакам од неа кога ми е мене гостинка.
Чиста сметка, долга љубов..

Sto ako svekrva ti se vodi po drugo pravilo sto ja naucile nejzinite изненадување

Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2013 во 06:39
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

ти изгледа цврсто си убедена дека ќе имаш ќерка...
Ма нееее, ако даде Бог нека даде било штонамигнување
Ако е син, не сакам воопшто да му се мешам кога веќе ќе стане зрел маж. 
Тоа е одлика на уште позрела мајка...
Ако имам ќерка и смета дека е убаво да живее по правилата на свекрва и, нека повели. После неколку години ќе види дека сум била во право..
Ако одлучи да постапи по моиве правила, ќе биде уште посреќнада

Originally posted by Gabriela_S Gabriela_S напиша:

Sto ako svekrva ti se vodi po drugo pravilo sto ja naucile nejzinite изненадување

Габи, среќа што јас сум 3 саати со автобус подалеку..дури и да мисли друго слободно може да престане да мислима ајде
Што фали на моите правила, мој дом мои правила. Не сум под нејзин покрив па да почитувам тоа што ќе ми се рече..

Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2013 во 07:25
За (не)разбирање потребни се двајца.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
SVOJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Мај.2013
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SVOJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2013 во 07:57
kaj mene relacija snaa- svekrva funkcionira odlicno.sekoja si go znae mestoto blazesimi
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
Кон врв
Zdravko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 1690
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zdravko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2013 во 09:08
Toa e edna vecna borba... no za koja smetam deka se trosi premnogu energija a nema korisen rezultat.

No kako i vo vojnite, prvi stradaat nevinite.
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2013 во 14:31

...

Да, убаво е тоа правило кое дава идилична слика на две семејства кои имаат два дома. Но, дали сите ја имаат таа привилегија да живеат одделно?
Како тоа правило да се употреби кога двете семејства се под ист покрив?
Да те видам!смешен

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2013 во 21:19
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

...

Да, убаво е тоа правило кое дава идилична слика на две семејства кои имаат два дома. Но, дали сите ја имаат таа привилегија да живеат одделно?
Како тоа правило да се употреби кога двете семејства се под ист покрив?
Да те видам!смешен

Златен Златникголема насмевка
Го имам комодитетот да имам повеќе дома. Така да за мене си мислам, за другите нека си мислат другите. Не се мешам јас во ничии штипки и не сакам да ми се мешаатхи, хи...

Последен муабет со една комшивка, ми рече дека отишла кај свекрва и на гости и и скршила чинија. Оваа ја избркала од кујна и и рекла веќе да не влегува а и никогаш повеќе да не се мачи да изиграва домаќинка во туѓа куќа. Девојкава беше запрепастенасмешен Ама ако и е..не знае да биде гостинка плазење
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.