IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 100>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2013 во 23:42

29.06.2013, 10:26

Добро утро

2   Премиерот е силен. Многу силен. И затоа не очекувам од него да се жали на расипаноста и себичноста на ЕУ или на непринципиелноста на САД. Ништо не ми значи и кога ќе каже дека "само душата не може да ни ја земат". Напротив. Уште повеќе ме разочарува. Зарем тој дури сега сфати дека нам душата ни ја вадат со памукче веќе 22 години. Зарем и по седум години владеење Груевски дури вчера сфати дека тој е политичар, а не филозоф. Па од премиер кој довербата ја добива на неколку последователни избори и кој никогаш не пропушта тоа да го потенцира, очекувам многу повеќе отколку фаталистички да заклучи: "Ќе го издржиме и ова некако. Таква ми била судбината, да имам таков мандат". 
Е сега баш ми олесна. Штом било судбина, од судбина не се бега. 
Од одговорен политичар очекувам акција за да направи единство. Со исто таква посветеност како што го поттикнуваше неединството. Факт е дека Бранко не беше лесен партнер за градење единство. Ама факт е и дека Груевски е на власт и дека тој ја носи одговорноста. Оти кога се повикуваш на граѓаните за да поставуваш споменици и да ограничуваш право на абортус, ќе се повикаш на граѓаните и кога ќе треба да сработиш единство. Во крајна линија, тие граѓани и му дале мандат за градење единство. 
Само да се разбереме. Единство не се прави така што се игра само по мои правила, оти топката е моја.
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2013 во 03:47

Непристојни удари по личноста на г.Пимен

Непристојни удари по личноста на г.Пимен Игор Аврамовски -Александров

Претседател на Здружението на македонски заедници од Австралија

Шокантно интервју на Премиерот, Никола Груевски, за Нетпрес. Читајќи го делот околу односите со ДУИ, почна да ми се враќа изгубената надеж во ВМРО-ДПМНЕ, но кога дојдов до делот околу г. Пимен, се запрепастив.

Г. Пимен бил непријател на ВМРО-ДПМНЕ затоа што упати блага критика на ФБ околу насилствата врз Општина Центар и го сподели својот впечаток дека протестите не биле спонтани. Па нели и самиот Премиер во интервјуво се оградува од насилствата, иако ги сведува на еден скршен прозор? И има ли некој кој искрено верува дека протестите на Веритас биле спонтани, особено после читање на ова интервју?

Премиерот кажува дека владиката Пимен постапил многу непринципиелно во врска со протестите на Веритас, но може ли некој да најде објаснување во интервјуво точно кои негови постапки во врска со тие протести биле непринципиелни?

Дали непринципиелноста на г. Пимен е во тоа што своите образложенија на ставот објавен на Фејсбук ги давал само за опозициски медиуми? Може ли некој да посочи дали некој од провладините медиуми воопшто побараа негова изјава или интервју, за објавување? Што требаше г. Пимен да прави за да биде принципиелен? Да не зборува со ниеден медиум кој побара одговор на реакциите околу неговиот краток коментар на Фејсбук, освен ако за тоа не добие партиска дозвола или покана?

Дали непринципиелноста на г. Пимен е во тоа што пред да се замонаши бил член на ВМРО-ДПМНЕ, под водство на Љубчо Георгиевски? А што беше г-дин Никола Груевски во ВМРО-ДПМНЕ под водство на Георгиевски и каква улога имаше Георгиевски во неговиот избор за наследник? Или пак непринципиелноста на г. Пимен е во тоа што не останал партиски активист откако се замонашил? Ако е така, може ли Премиерот да ни каже колку монаси или владици на МПЦ денес се партиски активисти?

Г. Пимен бил озборувач затоа што јавно призна дека при случајна средба во некое кафуле, Илија Димовски му кажал дека не се согласува околу неговите изјави за протестите на Веритас (демек со тоа обeлоденил некоја голема тајна), во услови кога таа средба веќе беше претходно обелоденета од други извори, а изјавата на г. Пимен послужи за намалување на шпекулациите околу содржината. Епа што е тогаш обелоденувањето од страна на Премиерот дека г. Пимен некогаш лично му кажал дека е незадоволен од својата позиција во Синодот и колку е тоа релевантно за дебатата околу протестите на Веритас?

Г. Пимен бил непринципиелен затоа што одбил јавно да коментира на прашања за наводниот луксузен или непристоен живот на другите владици во МПЦ. А кога одговорил Премиерот на незгодни прашања околу моралните стандарди на некој негов актуелен Министер или член на Извршен одбор на ВМРО-ДПМНЕ? Дали г-дин Никола Груевски дал некоја критична изјава за Љубчо Георгиевски, додека Георгиевски беше лидер на ВМРО-ДПМНЕ, пред Груевски да го наследи и да ја смени претходната партиска политика со која наводно не се согласувал?

Излгеда Премиерот е посебно погоден од тоа што г. Пимен изјавил дека во Струмица МПЦ има добри односи со Заев, за разлика од вообичаената и природна блискост со ВМРО-ДПМНЕ на ниво на Македонија. Наместо да се храни со крупната позитивност, Премиерот се разгневил заради ситната негативност. Јас би рекол дека Премиерот треба да се радува на секој што ќе помогне Заев да остане лидер на СДСМ, бидејќи со некој надпросечен лидер на опозицијата, ВМРО-ДПМНЕ лесно ќе ја изгуби власта, штом толку лесно и непотребно си создава непријатели, дури и заради најобјективни и најдобронамерни критики на некои партиски постапки.

Овој "демо христијанов" почна и со владиците да се расправе .. лелеееееееее.. знаев дека е дегенерик, ама дека е до толку... ц ц ц ... каков човек ни ја води државава допрва ќе се чудиме.. До кое дереџе се спушти и самиот веќе не е свесен.. Ептен изгледа ги фаќа некое бунило.. оние претходните дрпачи не им се достоен ривал, па сеа почнаа да се рчкаат со сите што не мислат како нив, или ако некој ги искритикува... мајко мила... ептен за греота станале.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2013 во 19:04

Во интервјуто за Нетпрес, во делот од прашањата посветени на случувањата во општина Центар, премиерот Никола Груевски доби прашање и за владиката Пимен.

„Се стекна впечаток дека неговите зборови се упатени кон Вашата партија, иако пред да влезе во служба на МПЦ бил активист на ВМРО ДПМНЕ“, стои во прашањето од Нетпрес до Груевски.

gruevski11

„Сум слушнал за тоа дека во времето кога претседател на ВМРО ДПМНЕ беше Љубчо Георгиевски, владиката Пимен, тогаш под неговото крстено име бил активист во младинската организација. Но, не сум слушнал дека е поддржувач на ВМРО ДПМНЕ откако е дојдено новото раководство во 2003-та со новите политики кои ги донесе. Напротив, имам чуено дека самиот ја истакнувал неговата блискост и подршка на Заев, што беше јасно кажано и во неговите интервјуа, каде посочуваше дека МПЦ во Струмица има многу поблиска соработка со СДСМ, отколку со ВМРО, што е нормално право на слободен избор – вели Груевски.

Како и да е, милам дека владиката Пимен меѓу другото имаше проблем што повеќе години е владика во синодот на МПЦ, а многу малку луѓе тоа го знаеја, и очигледно анонимноста го оптеретувала. Мислам дека на човекот му недостасуваше визибилност, пошироката јавноста да го запознае, па кога ја виде оваа шанса да го направи ова на наш грб, не се симна од медиумите под контрола на опозицијата цела недела. Којзнае колку бил среќен што конечно смислил причина некој да го даде на телевизија. Па дури почна да раскажува со кого што зборувал по кафичи. Несериозна работа. Не ми личеше ни на поп, ниту на владика, кога ги прераскажуваше кафански муабети на телевизија, кој во кафана што му кажал, и што во кафаната овој му одговорил. Но, негово право е тоа. И негов избор. Потоа, побара да се види со мене, а јас поучен од искуството на многумина дека човеков секој кажан збор го објавува по социјалните мрежи. одлучив да не бидам предмет на неговите општења со јавноста по Фејсбук и на медиумите за тоа кој што му рекол и што тој му одговорил, претпоставив дека и таа средба ќе биде дел од неговите наредни интервјуа, и фејсбук комуникации, во смисла на неговите обиди да излезе од анонимност.

Сепак ќе потенцирам една работа, не ме убеди во она што најмногу сакаше да ја убеди јавноста. Во неговата принципиелност во ставовите. Дури напротив, за прв пат видов за каков непринципиелен и неискрен човек станува збор. За се што очигледно е непринципиелно и не му одговара бега од одговорите со нејасни одбегнувачки одговори. Кога некои медиуми му поставија прашања за некои непринципиелности на личности и нивно однесување, а кои се од неговото опкружување, за состојбите во МПЦ за кои веќе и јавно се говори, плашејки се дека искрениот одговор ќе може да му наштети, си ја „собра опашката“ и избега од конкретен одговор. Заборави и на принципи, и на верници, и на Господ и на се’. Кариерата внатре во МПЦ му стана одденаш поважна од принципите.

И конечно, мислам дека во него беше насобрана некоја фрустрација, можеби делумно заради неговиот третман во МПЦ, за кој од самиот него знам дека не беше според неговите очекувања во минатото, а се чини и кон нас како политичка гарнитура, согласувајки се со Вас, дека иако не не спомна, беше доволно јасен дека се обраќа на нас. Не е ни прв ни последен, кому секогаш кога сме можеле сме му помагале, а ни вратил со „дрва и камења“ во прва наредна прилика. Таков е животот, и некои луѓе“, вели Груевски во интервјуто.

Во целост интервјуто на племиелот на Р.Македонија во кое го покажува својот очај и тоа дека сега почнал интензивно да се занимава и со МПЦ... Сега и апсење уште да му напраат на Владиката Пимен и да биде се комплетно.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јули.2013 во 21:53
Кој е Никола Груевски? Премиер на Република Македонија и махер за добивање на избори . 
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2013 во 03:25

Само ФРУСТРИРАНИ луѓе,можат да даваат вакви изјави,Но велам овој по потекло туѓинец ја презеде власта,односно партијата ДПМНЕ,со неколкумина ПРЕДАВНИЦИ и сега мисли дека се почнува од Него.

< style="height: 80px; width: 444px; border-top-color: rgba7, 0, 0, 0; border-left-color: rgba7, 0, 0, 0; border-right-color: rgba7, 0, 0, 0; border-bottom-color: rgba7, 0, 0, 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-top-style: solid; border-left-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; padding-top: 2px; padding-right: 2px; padding-bottom: 2px; padding-left: 2px;">

Исто како напалените Грци,а овој е по потекло од таму,се однесува како непораснато дете и сал,само тој мисли дека е во ПРАВО,затоа и одиме ТАМУ каде што сме тргнале.

Околу СЛЕПОТО верување на неговите подржувачи,ЈАСНО е како бел ден,овој претежно со одредено ниво на нискофреквентна ВОСПИТАНОСТ И ОБРАЗОВАНОСТ,НАрод каков што е НАСЕДНУВА на Гебелсовата политика што му ја сервира Протоѓер- Б,лгаринот(стипендист директно од Блгарија,како во времето преди 150 години)и го учи племиелот што да зборува,па така видовме како на изјавата во Литванија или каде беше,покрај канатларско-англискиот дијалект,мафташе со раце да докаже и покаже нешто,чиниш како еден род на птици на кој наликува.

Но што и да етука е ;ВРХОВИЗМОТ,кој го пропагира му нема крај,способноста да НЕ ЗАДОЛЖУВА СО ПАРИ и да го купува НЕПИСМЕНОТО население,му е во КРВТА,ОТАДЕ ДОЛУ,а само населениево по бројка од каде го најде,кога и бројките во СТАТИСТИКА кажуваат,дека се исселени над 200.000 до 500.000 илјади Македонци,ако трнеме од 1990 наваму,Сигурно фантомите му идат на помош

И на крај НЕКА НЕ СЕ КРИЕ зад некаквиот народ,нека излезе на ДУЕЛ,со оној кој ЗНАЕ ПОЛИТИКА и управување со ДРЖАВА,па нека се соочи со знаење,а не да си кажува помеѓу себе,ДА СИ СЕ СЛУША СО НЕГОВИТЕ и тие да му шлапкаат,ОД СТРАВ ДА НЕ ИМ ЛЕТНЕ ГЛАВАТА.

< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en" ed="ed">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish
English (auto-detected) » English

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
aurelianus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 202
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aurelianus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2013 во 23:36

Кариерата внатре во МПЦ му стана одденаш поважна од принципите.Н.Г.

nisto rabota,najdobro vladicite da gi izbira Vladata po hitna postapka.хи, хи...

8"
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2013 во 01:33
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Кој е Никола Груевски? Премиер на Република Македонија и махер за добивање на избори . 
- koga tuka navistina  sekoj bi biral shto saka ,...teshko deka maherot tvoj bi dobil povtorno,...posle prviot pat.

a ako ti mislish deka  ''dobrovolnoto''sobiranje na glasachi  od onie na koi shto  drzavata lebot im go dava ,..e  po slobodna volja togash,...misli si ti i ponataka taka.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2013 во 00:11
Пак Бранко му е крив.....
мислам дека и кога на жена му и касни пак Бранко му е крив.....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2013 во 23:54
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Пак Бранко му е крив.....
мислам дека и кога на жена му и касни пак Бранко му е крив.....
-aaa,...za konkretniov sluchaj  i ne bi se kladel deka ,....ne e kriv !намигнување

...inache,..naslovniot  e ...nekoj si,
 ...koj shto stradal od dushevni bolki ,
..a za toa duri i...pari dobival!изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2013 во 00:33

ONION.mk

ФОТО: Груевски со отворен патент на пратенички прашања

Погледнете повеќе на НОВИНИ.мк ----> www.novini.mk

www.novini.mk">

....ovoj li e ...naslovniot? збунетост

...i na  nego nekoj mu dal da vodi drzava?изненадување
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2013 во 09:34
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... Но велам овој по потекло туѓинец ја презеде власта,... 

Незнам кој збор да го употре**м ... жално, страшно, тажно ... кога некои македонци за другите сметаат дека се туѓинци. Бедно.
Не само што немаме толеранзција, разбирање, прифаќање на другите националности, туку ние самите помеѓу себе не се трпиме. Успеаја да не’ разделат по секаква основа, религиска (се знае ставот на христијанските македонци кон македноските муслимани), политичка (треба ли да дообјаснувам?), а еве, сега гледаме и внатреетнички анемозитет. Демек „егејците“ се туѓинци, тие не се македонци! Исто како и „пиринците“, бидејќи и тие се од други држави.

Значи според нечии сфаќања, дефиниција за македонец е тој да биде од „Поранешна српска бановина Вардарска Македонија“, да е православен христијанин, припадник на МПЦ-ОА, да е непријателски настроен кон секоја друга партија која не е негова, посебно спрема таа која е на власт, да живее во некој поголем град, посебно од Скопје, бидејќи сите други се провинцијалци, прости, опиноци, ... ...  ... Македонско проклетство.

btw. Кој ни’ е крив кога ние „вистинските“ македонци не можеме, не знаеме или не сакаме да ја превземеме власта? По сеизгледа ние „вистинските“ македонци сме способни само за гледање сеир и критикување.

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... ,нека излезе на ДУЕЛ,со оној кој ЗНАЕ ПОЛИТИКА...
< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en" ed="ed">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish
English (auto-detected) » English

Дали имаш на ум некоја конкретна личност или смислата е од општо значење, со некој, било кој, кој знае политика?
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 01:32
Бреее,златниче колку работи се изнакажаа и се потврдија за овој ОЛОШ9НА ФОРУМОВ),и сега од кај пак се изнедри ти, и почна да тресеш нешто.
Кај беше напикан досега и сега се појавуваш да ми тресеш за ПАТРИОТИЗАМ, па сигурно некој или си РОД со нив,па сега те намагарчија да наоѓаш проблеми само да се задеваш,ај глеј си ја работата и ако сакате лапајте се во уста и со паторот и со сите егејчишта.
Можеби ова ќе ти биде сочно,ама преку тасета ми е да гледам што се се случува овде ,а МОРОНИТЕ само да посматраат и по некоја наводна мудрост да треснат. Затоа и нема вредна дискусија на форумов,и немам што да додадам ,одвреме навреме гледам,ама немам волја да дискутирам,
Дискутирајте си со ВРХОВИСТИТЕ МЕЃУСЕБНО,нека ги учат омуадинава како да веднат кичма и мислете си дека се е розово. ПОЗДРАВ
П.С.Во однос на ДУЕЛ,ако не тие ЈАСНО ЈАС би излегол на ДУЕЛ со Груевски и од првите прашања ќе му поставам 
КАДЕ БЕШЕ ПРЕД 22 години кога и ДПМНЕ не постоеше ,а НИЕ СО РОДИТЕЛИТЕ КОИ ЛЕЖЕА ВО ЗАТВОР ЗА МАКЕДОНИЈА;ПРВО ЈА ФОРМИРАФМЕ МААК,партија на ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,и потоа се формира ДПМНЕ со Драган богданоски,ИНФИЛТРИРАН ОД УДБА,каде беше ОВОЈ ПАТОР ОД ПРЕМИЕР СО НЕГОВИТЕ БРАТУЧЕДИ И КОЛКУ ЗНАЕШЕ ЗА МАКЕДОНИЈА,а после и други работи ќе дискутираме- ОТВОРЕНО.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 01:39
Ќе ве молам без навреди. Дискутирајте, но тоа нека биде барем културно! 

Нема да дозволам навреди, тоа да ви е јасно на сите.

Пријатен престој Горазд со три седмици.
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 10:38
Ајде навистина, во право е модераторот, ајде малку културно...
Значи, темата е кој е Груевски?
1. Груевски е премиер зад кој стои најголемиот дел од народот.
2. Груевски ја извади Македонија од темнината на транзицијата и ја води Македонија во светла иднина.
3. Груевски ја билда економијата и секоја година имаме раст на БДП.
4. Груевски не ја задолжува државата, Македонија е најниско задолжена земја во регионот, а е помлку задолжена од многу земји на ЕУ.
5. Груевски ја намали невработеноста, се зголемува вработувањето.
6. Груевски ја врати вистинската историја, ни ја врати антиката, епоха кои комунистите ја заборавија.
7.Груевски го брани нашето вековно име и идентитет, не го дава по ниедна цена.
8.Груевски гради спортски сали, училишта, отвара нови универзитети и факултети.
9.Груевски го воздигна здравството од пепелта, ја засили социјалата.
10. Груевски ги зголемува платите и пензиите.
11. Груевски ги помага земјоделците со субвенции, земјоделците никогаш подобро не живееле, а ќе им биде уште подобро...
Уште многу благодети направи Груевски за овој народ, долг е списокот..
Народот е пресреќен, народот е богат, народот е со висок стандард.
Сте виделе ли народ да се буни, да излезе на протест? Тука не ги земам во предвид политички инструираните од опозицијата кои насилно сакаат да ја срушат оваа власт...

Изменето од Diogen - 22.Септември.2013 во 10:41
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8182838485 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,154 секунди.