IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ЧЕТВРТА ГЛОБАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА HA ОМД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЧЕТВРТА ГЛОБАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА HA ОМД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Статус: Офлајн
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2013 во 02:14
Ме интересира за КАКВА МАКЕДОНШТИНА ЗБОРУВАШ И КОИ СТЕ ТОА ВИЕ КОИ МИСЛИТЕ ДЕКА ЗБОРУВАТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА.
Јас би ти поставил едно праШање,пошто се сметаш за голем патриот со Кољо водачот,
Дали ви знаете за оние кои прострадаа за македонија,по затворите ,од 1946-47,па наваму,Дали знаете за нивните семејства,како и сега си поминуваат,како се десеткувани БАШ од НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТИЕ РЕЖИМИ,
Дали знаете на кого се населдници Денешните Властодршци, дали ви е позната УДБА, КОС и други служби,
Дали знате зашто Драган Богдановски(ОСНОВАЧОТ на ВМРО-ДПМНЕ),веднаш после неколку месеци си замина од Македонија,
Дали знаете за ВРХОВИЗМОТ,не вие не знаете МНОГУ РАБОТИ,НО
РАЗВИВАТЕ ГОЛЕМА ПРОПАГАНДА,рамна на ГЕБЕЛСОВАТА,и затоа не зборувајте многу,зашто не СТЕ ГИ ПРАШАЛЕ ВИСТИНСКИТЕ КОИ ПРОСТРАДАЛЕ И КОИ ОСТАНАЛЕ ОВДЕ.
Затоа Ви ВЕЛАМ,на вашата КОНВЕНЦИЈА;да му ПОСТАВИТЕ ПРАШАЊЕ НА ГОСТИТЕ ОД СВЕТСКИТЕ СИЛИ,да ГИ ВРАТАТ ДЕЛОВИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И ДА ГИ ОТВОРАТ СКРИЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ,па ПОСЛЕ ЌЕ СЕДНЕМЕ И ЌЕ СЕ ДОГОВОРИМЕ;ДАЛИ СТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА,ТОА ДА МУ ГО ПРЕНЕСЕТЕ НА Мето Колоски.

Изменето од Gorazd777 - 21.Јули.2013 во 02:15
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2013 во 00:11
Не реков дека си го измислил оноа што си го пренел, туку реков не им верувај на оние кои однадвор си конструираат свои приказни со цел да омаловажуваат и уриваат македонски организации.

За жал такви имало, има и ќе има.

Нам надворешни непријатели не ни требаат, доволни ни се овие внатрешните.

Ќе ти повторам уште еднаш, ако НАВИСТИНА сакаш да ја дознаеш вистината дојди личнио и увери се во неа од прва рака, а не од рекла-казала и "документи" од уривачите на македонштината.

Ама штом не те интересира вистината...   

Изменето од Messenger - 21.Јули.2013 во 23:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2013 во 13:48
Ниту сум го напишал, ниту измислил сево ова... човекот го напишал, објавил, а врз тоа објавува и документација... Овој муабет т.е пишуваното со докази, сеуште никој не го оспорил, а премногу брзо се рашири по народот. Така да јас верувам на цврстиот доказ.. конференцијата и не ми е многу веродостојно нешто, тоа ти е исто како да ми речеш дојди на митинг на ве ме ро то, и да слушаш, а знам дека 90 % од кажаните работи на тие митинзи се популистички, пренадувани, измислени и бајки за мали деца, кои некогаш прераснуваат во утопија.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2013 во 01:47
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Во дијаспората постои лажната
патриотска организација Обединета Македонска Дијаспора, раководена од
лажниот патриот Мето Колоски
.

Народот има многу убава поговорка која вели "ќе тресне глупост и ќе остане жив".

Ова е нешто најсоодветно што може да се прокоментира за напишанава глупост.

И ќе повторам уште еднаш, секој кој сака од прва рака да се запознае со ОМД и нејзината работа сега има шанса да го стори тоа во директен контакт со сите оние луѓе кои ќе дојдат на Конференцијата во Скопје.

Така ќе види колку е "лажна оваа организација", колку се "лажни оние кои членуват во неа", колку се "лажни сите оние кои активно ќе партиципираат" со свои дела на Конференцијата и т.н.

Не дозволувајте да ве заведуваат негативци од секаков калибар кои тоа го прават од личен, партијски или странски интерес.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јули.2013 во 01:17
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Незнам дали Божин Павловски го сметате за дијаспоранамигнување оти човекот е само 25 години во својата втора татковина, а сега очигледно ја напушта првата си татковина и пред заминување ги пресече папочните врвци со институциите.
Божин Павловски излезе од МАНУ и ДПМ
Меси ( со кој за многу работи се разидуваме, спориме, ама сепак си го почитувам оти има и теми за кој се согласуваме и од кој најмногу црпам информации кога ми треба некоја консултација за образованието надвор од овие граници големо гушкање) вели незнае дали се скарани меѓу себе, вели не се во дослух со владеачката политика, вели многу работи, ама нејсе можеби и незнае дека едно се зборува друго се правиголема насмевка. Вчера, поточно синоќа една пријателка правејки муабет онака уз кафе ми вели дека Божин  ќе го лустрирале оти го бранел Славкозбунетост. Јас онака наивно ја прашав случајно да не го бранел Славко оти знаел дека ако се отвори пандорината кутија на крај нема да остане ни надежта дека имаме „видни дејци„ кои не биле кодошитага Што чудна земја си бевме, не останаа патриоти и земјољубци, се е кодош, предавник и тоа официјално, една постава ни кажува за друга па обратно притоа не размислувајки дека ја „соголеја и сотреја„ и историјата и културата и традицијата и дејците кои ја кроеја низ вековите. Може ли некој да ги сопре ( и едните и другите)?
И на крај зошто тоа тука го пишувам, во темата за глобалната конференција на дијаспората?збунетост
Епа затоа што бадијала ни се милион глобални конференции на кој ќе зборуваат луѓе за кои и не знаеме дека во некоја си блиска или далечна иднина може да бидат лустрирани и да се докаже дека биле шпиони/кодоши и соработници со власта.тага

Уметник е уметник, научник е научник... и кодош може да биде секој од нив, без обзир дали е од дијаспората или е некој кој не мрднал никогаш надвор од татковината.

И уште нешто, уметничките и научните заслуги никому не му дава виза за кодошење и уништување на туѓи животи, ниту му дава амнестија од последиците на неговиот однос.

P.S.Коментарот не е соодветен на тематава бидејќи ние во неа говориме за сегашниот придонес на мноштвото луѓе за Макдонија, а не за тоа дали можеби некој од нив некогаш ќе биде лустриран за неговиот некаков однос. Говориме за оноа што Е, а не за оноа што МОЖЕБИ би било со некој од нив.

Изменето од Messenger - 20.Јули.2013 во 01:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2013 во 23:50

Мето Колоски, лажен патриот по кеш тарифа

Напишано од Зоран Божиновски

Поранешниот министер за надворешни работи, Антонио Милошоски, освен набројаните бизниси за квалитетна провизија со израелската компанија ЕЛБИТ и сопствениците на шпијунскиот софтвер Фин Фишер, има развиено и бизнис со македонскиот патриотизам. Во дијаспората постои лажната патриотска организација Обединета Македонска Дијаспора, раководена од лажниот патриот Мето Колоски. Антонио и Мето измислиле профит преку наплата на македонски патриотизам по тарифник за кој квалитетно им се плаќа од доаѓањето на Никола Груевски на власт.

Веднаш по победата на ВМРО ДПМНЕ на јулските избори 2006. и по седнувањето на Антонио Милошоски во фотелјата во министерството за надворешни работи, воспоставена е интензивна маил комуникација со американско-македонската организација со триумфално име, Обединета Македонска Дијаспора. Во реалноста нема никаков триумф во работењето на ОМД со американскиот Македонец Мето Колоски на чело. Суштински, оваа организација е измислена за цицање кеш пари од македонскиот буџет, со амин на новопечениот министер за надворешни работи во тоа време, Антонио Милошоски. Неколкумесечните подготовки на менторот Милошоски и послушникот Колоски, резултираат со два договори на Владата на РМ на почетокот на 2007. година, со две лоби куќи, едната европска „Вебер Шендвик„ и другата американска „Квин Гилеспи„. Номинално, договорите со две лоби куќи се потпишани за лоби ангажман на полето на евро и НАТО интеграциите, како и ангажман на овие лобисти околу решавањето на спорот со Грција. Од денес достапни медиумски објави, но и од проспектот на „Вебер Шендвик„ (извадоци имате во прилог во галеријата слики!), знаеме дека месечните оброци кон американската лоби куќа изнесувале најмалку 32.000 американски долари, а кон европската лоби куќа било плаќано и по неколку стотини илјади евра од буџетот на РМ (види прилог).

Од денешна перспектива јасно се заклучува дека Милошоскиии и Колоски манифестирале евро/доларски кеш патриотизам за продавање на „чист македонски воздух„ во лименка од кока кола, оти ефектите од нивните кампањи преку двете реномирани лоби куќи се еднакви на нула. Не толку заради неспособноста на двете лоби куќи, колку поради паралелното терање на кампања „НЕ У ЕУ!„ и перманентното опструирање на преговорите за решавање на спорот околу името со Грција, токму од македонска страна. Со откривање на низа докази за инволвираноста на Антонио Милошоски во овие опструкции, станува јасно дека ангажманот на „Вебер Шендвик„ и „Квин Гилеспи„ од страна на Антонио Милошоски, со потпис на Никола Груевски и посредништво на измамникот и мешетарот Мето Колоски, бил само да се исцица огромен кеш од буџетот за плаќање на фактурите на лоби куќите, за никаква работа. Од проспектот на „Вебер Шендвик„ јасно се чита дека Мето Колоски и ОМД посредуваат во овој патриотски кеш инженеринг измислен за лесна заработка.

Од своја страна, Мето Колоски лаже дека нема врска со Антонио Милошоски и со двете лоби куќи. За да го соочам со тие лаги, уште додека Милошоски беше министер за надворешни работи си обезбедив докази за посредништво за провизија на Мето Колоски и ОМД. Потоа му испратив и прашања по маил за да видам дали ќе лаже. Еве ги прашањата и неговите одговори:

Господине Колоски, какви се Вашите релации со Министерството за надворешни работи и со министерот Антонио Милошоски?

ОМД има одлични односи со МНР и министерот Милошоски. Контактираме повремено преку е-маил и разменуваме мислења за работи поврзани со македонската дијаспора. Имавме слични контакти и со г. Илинка Митрева додека таа беше на истата позиција. Се надеваме дека нашата соработка ќе продолжи и понатаму со министерот Милошоски и во иднина. Според нас, министерот има план како да ја ангажира дијаспората и ние го поддржуваме овој план.

Дали Вие лично имате некаква (било каква!?) улога во определувањето на актуелната Влада на кои лоби куќи (фирми!) ќе им го препушти лобирањето за Македонија во Вашингтон и Брисел?

Не, ние немаме никаква директна улога. Низ разговор сме одговориле на прашања што мислиме за повеќе организации во Вашингтон од проста причина што ние сме присутни тука, но ние немавме улога ниту пак било какво влијание за тоа кои куќи ќе лобираат за Македонија во Вашингтон. Одлуката ја дознавме од медиумите.

Имате ли било какви врски со лоби фирмите „Квин Гилеспи„ и „Вебер Шендвик„?

Нас ни се познати овие две фирми заради тоа што се доста активни во Вашингтон. „Квин Гилеспи„ е меѓу најдобрите пет фирми во Вашингтон, а „Вебер Шендвик„ ја доби наградата 2005 European Consultants Firm of the Year“, како една од најдобрите ПР фирми во светот па привлече доста внимание. Но, пак ќе повторам, ние немавме никаква улога нити пак имаме релации со ниту една од овие две фирми.

НАПОМЕНУВАМ повторно дека Мето Колоски кога одговара на овие мои прашања и ми ги испраќа по маил, ПОИМ НЕМА ДЕКА ИМАМ ДОКАЗИ ДЕКА ЛАЖЕ т. е. дека го имам проспектот на „Вебер Шендвик„ во кој јасно пишува дека е посредник помеѓу нив и македонската Влада. Во тој момент, а и до сега кога го чита овој текст, Мето Колоски поим нема дека имам негови маил преписки со Антонио Милошоски и директорот на „Вебер Шендвик„, кои до мене ги испрати дел од неговите соработници кои не беа задоволни од неисплата на нивната заработка од сработеното во ОМД. Имено, Мето Колоски милува да лаже и да манипулира, да не ја кажува фактичката состојба и да не прикажува прилив на пари. Поради ова, неговите соработници ми го доставија уште тогаш (јануари 2007.) проспектот на Вебер Шендвик„ кој се однесува на посредништвото на Колоски меѓу „Вебер Шендвик„ и македонската Влада, која е нарачател на „услуги„. Па така, иако мене Колоски ми тврди дека врска нема со оваа работа, сепак од неговата маил комуникација со Милошоски и Роберто Ферињо, директор на оваа лоби куќа, читаме нешто сосема друго. Во оваа маил порака до Ферињо, манипулаторот Колоски му објаснува дека бил во Македонија и се сретнал со Груевски и Милошоски и со тогашниот државен секретар во МНР и дека на Милошоски му препорачал да не објавува тендер за оваа работа и дека е најдобро да се потпише договор со „Вебер и Шендвик„ со непосредна спогодба. Уште згора Колоски нагласува и дека неговата фирма и жиро сметките се подготвени за реализација на финансискиот аранжман. Маил пораката ја имате во прилог на овој текст, како и маил пораката до Антонио Милошоски на оваа тема во која Колоски му дава инструкции на министерот во тоа време како да се однесува и што да прави за бизнисот да успее и тарифата да им донесе кеш... ДОКАЗ ДЕКА СЕТО ОВА Е ВИСТИНА Е ПОДОЦНЕЖНИОТ ДОГОВОР МЕЃУ ВЛАДАТА И ЛОБИ КУЌИТЕ „ВЕБЕР ШЕНДВИК„ И „КВИН ГИЛЕСПИ„, ПОТПИШАН СО НЕПОСРЕДНА СПОГОДБА И БЕЗ ТЕНДЕР!!!

Договорите беа потпишани на почеток на 2007. година и за лобирање на овие две лоби куќи им се исплатувани редовно, на месечно ниво, фактури од кои боли глава. На сите исплатени пари од буџетот на РМ, провизија имаат Мето Колоски како посредник и Антонио Милошоски како одобрувач на лоби кампањите како неопходни и крајно корисни...

УТРЕ: Писмо од дијаспората - КОЈ Е МЕТО КОЛОСКИ!?

УПС .....не кажувај никому
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2013 во 09:21
Незнам дали Божин Павловски го сметате за дијаспоранамигнување оти човекот е само 25 години во својата втора татковина, а сега очигледно ја напушта првата си татковина и пред заминување ги пресече папочните врвци со институциите.
Божин Павловски излезе од МАНУ и ДПМ
Меси ( со кој за многу работи се разидуваме, спориме, ама сепак си го почитувам оти има и теми за кој се согласуваме и од кој најмногу црпам информации кога ми треба некоја консултација за образованието надвор од овие граници големо гушкање) вели незнае дали се скарани меѓу себе, вели не се во дослух со владеачката политика, вели многу работи, ама нејсе можеби и незнае дека едно се зборува друго се правиголема насмевка. Вчера, поточно синоќа една пријателка правејки муабет онака уз кафе ми вели дека Божин  ќе го лустрирале оти го бранел Славкозбунетост. Јас онака наивно ја прашав случајно да не го бранел Славко оти знаел дека ако се отвори пандорината кутија на крај нема да остане ни надежта дека имаме „видни дејци„ кои не биле кодошитага Што чудна земја си бевме, не останаа патриоти и земјољубци, се е кодош, предавник и тоа официјално, една постава ни кажува за друга па обратно притоа не размислувајки дека ја „соголеја и сотреја„ и историјата и културата и традицијата и дејците кои ја кроеја низ вековите. Може ли некој да ги сопре ( и едните и другите)?
И на крај зошто тоа тука го пишувам, во темата за глобалната конференција на дијаспората?збунетост
Епа затоа што бадијала ни се милион глобални конференции на кој ќе зборуваат луѓе за кои и не знаеме дека во некоја си блиска или далечна иднина може да бидат лустрирани и да се докаже дека биле шпиони/кодоши и соработници со власта.тага

Изменето од mamamd - 16.Јули.2013 во 09:24
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2013 во 03:42
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

<div style=": rgb255, 255, 255; margin-left: 2px; margin-top: 2px; margin-right: 2px; margin-bottom: 2px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb0, 0, 0; font-weight: normal; font-size: 12px; line-height: 1.4; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; -: none; ">

ОМД е народна организација на македонците од дијаспората која го брани интересот на Македонија, а не на било која партија. Владите ќе cе менуваат според вољата на народот, а ОМД мора да остане иста во односот со сите нив. Ниту таа како организација, ниту нејзиниот претседател не смеe да завзeма ничија страна меѓу било која позиција и опозиција.

Тоа е правилото по кое треба да се води ОМД, т.е своевидна утопија, а суровата реалност е нешто сосема друго. Ако сме прави и пред себе и пред бога .. НЕЛИ?

Е па не е баш така. Јас ти говорам од внатре, не како другите од надвор - кој нешто слушнал, кој претпоставува, кој искривува намерно или ненамерно...

Не постои идеална организација, но некои се подобри и подоследни од другите. ОМД, како организација, с'е уште се држи за своите принципи и затоа е респектирана од македонците во дијаспората и во татковината. Затоа бројот на нејзините членови постојано се зголемува, а на конференциите доаѓаат лугје од целиот свет, македонци и странци, од високи позиции, наjвисокa школска наобразба и со професионални успеси за почит. Како потврда за тоа може да ти послужи и списокот на учесниците и на оваа конференција која се одржува во Македонија.

Ако навистина сакаш од прва рака да се запознаеш со работата и луѓето на оваа најбројна и најраспостранета организација од дијаспората пријави се за конференцијата и присуствувај на неа.

Изменето од Messenger - 14.Јули.2013 во 03:44
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2013 во 01:42

ОМД е народна организација на македонците од дијаспората која го брани интересот на Македонија, а не на било која партија. Владите ќе cе менуваат според вољата на народот, а ОМД мора да остане иста во односот со сите нив. Ниту таа како организација, ниту нејзиниот претседател не смеe да завзeма ничија страна меѓу било која позиција и опозиција.

Тоа е правилото по кое треба да се води ОМД, т.е своевидна утопија, а суровата реалност е нешто сосема друго. Ако сме прави и пред себе и пред бога .. НЕЛИ?

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2013 во 18:02

Изменето од Messenger - 13.Јули.2013 во 18:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2013 во 17:49

Токму така Zlatnik.

За сериозноста, сеопфатноста, посетеноста и стручноста на оваа Конференција говори и списокот на учесниците од Македонија и странство кој го објавив на претходната страна.

Нештата се започнуваат со заедничкa размена на искуства и идеи. Резултатите доаѓаат подоцна како плод од овие средби. 

Од лично искуство можам да посведочам дека токму преку среќавањата од поренешите Конференции се реализираа повеќе политички и економско-трговски зделки од кои бенефицираше Македонија. 

Токму така Меси, ама уште да е такаголема насмевка. Мореее сами си ги поизвадивте очите, не ви тре**ме и ние од тука. Самите си го покажувате валканиот веш на виделина.
Ние од тука не знаеме дека (еве што велите вие едни за другинамигнување)
Дијаспората во „војна“
....Одамна постои впечаток дека Колоски и ОМД седнаа во скутот на актуелната власт во Македонија, а реакциите од Австралија се сигнал дека почнува некаква пресметка за превласт таму, на штета на интересите на иселениците. Според реакцијата на македонските организации вчера, ОМД е речиси ирелевантна во Австралија, па со овие активности само им прави штета на нивните интереси.

Македонските иселеници не си вадат очи и не се во никаква војна, а насловот на текстот е избор на "Утрински". 

Секако дека може да се разговара за разлики во некои гледања на работите, што е сосем нормално, но никако за некаква војна. голема насмевка

Но, доколку некој едноставно чека било каков повод да си го оправда негативниот став кон нештата, тогаш тој тоа може секогаш да го стoри. 

Гледано од твоја перспектива така е, како што кажуваш... Нормално мораш да ги одбраниш интересите на ОМД, исто како и што ги браниш интересите на власта во Македонија. Но гледано од поинаква перспектива работите не само што не се розови, туку веќе накај катран црно одат. Како и да е... Бенефитот знам дека ви е голем, но на сите работи им доаѓа крајот, па само ме интересира во чив скут ќе се смести ОМД, кога ќе настане промена на власта ?!?!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2013 во 17:46

Токму така Zlatnik.

За сериозноста, сеопфатноста, посетеноста и стручноста на оваа Конференција говори и списокот на учесниците од Македонија и странство кој го објавив на претходната страна.

Нештата се започнуваат со заедничкa размена на искуства и идеи. Резултатите доаѓаат подоцна како плод од овие средби. 

Од лично искуство можам да посведочам дека токму преку среќавањата од поренешите Конференции се реализираа повеќе политички и економско-трговски зделки од кои бенефицираше Македонија. 

Токму така Меси, ама уште да е такаголема насмевка. Мореее сами си ги поизвадивте очите, не ви тре**ме и ние од тука. Самите си го покажувате валканиот веш на виделина.
Дијаспората во „војна“
....Одамна постои впечаток дека Колоски и ОМД седнаа во скутот на актуелната
власт во Македонија, а реакциите од Австралија се сигнал дека почнува
некаква пресметка за превласт таму, на штета на интересите на
иселениците. Според реакцијата на македонските организации вчера, ОМД е
речиси ирелевантна во Австралија, па со овие активности само им прави
штета на нивните интереси.

Македонските иселеници не си вадат очи и не се во никаква војна, а насловот на текстот е избор на "Утрински". 

Секако дека може да се разговара за разлики во некои гледања на работите, што е сосем нормално, но никако за некаква војна. голема насмевка

Но, доколку некој едноставно чека било каков повод да си го оправда негативниот став кон нештата, тогаш тој тоа може секогаш да го стoри. 

P.S.
ОМД е народна организација на македонците од дијаспората која го брани интересот на Македонија, а не на било која партија. Владите ќе е менуваат според вољата на народот, а ОМД мора да остане иста во односот со сите нив. Ниту таа како организација, ниту нејзиниот претседател не сме да завзама ничија страна меѓу било која позиција и опозиција.

Изменето од Messenger - 22.Јули.2013 во 08:53
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2013 во 11:26

Дијаспората во „војна“
....Одамна постои впечаток дека Колоски и ОМД седнаа во скутот на актуелната власт во Македонија, а реакциите од Австралија се сигнал дека почнува некаква пресметка за превласт таму, на штета на интересите на иселениците. Според реакцијата на македонските организации вчера, ОМД е речиси ирелевантна во Австралија, па со овие активности само им прави штета на нивните интереси.

Е ништо страшно де, па и тие се македонци,  нормално е да си вадат очи едни со други...да не слушнеш дека некогаш ќе се скараат со шипците???  А за меѓусебе очи ќе си истераат....

Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2013 во 10:27

Токму така Zlatnik.

Дијаспората во „војна“
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.