|
ОРУЖЈЕ - колекционерство, потреба, луксуз... |
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Автор | |
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako treba ke pravime
|
|
vivi
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,, neeeee ,,,,na zajachici ke odime ,,,,vo ,,,,lov de,,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahaaa
|
|
vivi
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Baikal Drozd MP 661 automatic CO2 rifle.
Ова пиштолче е добро за зајачина,канаринци,а можи и за декорација на фасади да се користи... |
|
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze li da mi objasni nekoj za plaslivec pistol.kade moze da se najde,kakov e zakonot za nego (ako go imaa voopsto i da lie legalno)koja cena e i kakvi marki se najdobri ili modeli nivni
sakam da zemam izainteresiran sum? blagodaram onapred |
|
4NHK0
Нов член Регистриран: 20.Јуни.2013 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво.Јас сум нов на ИдиВиди.Ме интересира каков е законот во Р.М. во врска со ладното оружје.Сакам да знам се во врска со поседување и носење на ладно оружје.Ако немате целосен одговор,сакам да знам:
-Колкава треба да биде максималната должина на сечилото,на рачката -Дали има некаква врска тежината на оружјето -Какви видови на ножеви е дозволено да се носат,поседуваат(пр.нож со фиксирано сечило(fixed blade knives);ножеви на затварање(folding knives)и нивниот начин на отварање,затварање и механизам за закочување на сечилото) Би го ценел вашиот искрен одговор и ако имате нешто да прашате во врска со ножевите,слободно прашајте P.S. Еве ви помош ако се обидувате да ми одговорите на некое прашање-Поседувам Cold Steel Ti-Lite 4" |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да се обидам да ти одговорам на прашањата, туку напротив ќе ти поставам : Зошто?
Што не си земеш пиштол, пушка, топ .... ко нормален човек?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според постоечките Закони,не постои ограничување и категоризација на начин на кој ти прашуваш..... Еве ти го тука Законот... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште да можеш и да му нацрташ (како потреба за оние 19 години од профилот) дека е ЗАБРАНЕТО (дури и како опција за к**чење) .... и таман .....
Изменето од Blue Scarlet - 20.Јуни.2013 во 18:14 |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе му стане јасно оној момент кога ќе ја сфати онаа стара јапонска поговорка, дека: "Не постои опасно оружје, туку постојат опасни луѓе" ..... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Blue Scarlet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и шрафцигерот е само шрафцигер за мајсторот, но може лесно да влезе во категоријата „ладно оружје“ ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,i ,,skarlet ,,,i ninja,,,ubavo ti odgovorija ,,,i ti dadoa soodvetni odgovori,,,no spored boldiranoto se javi tuka samo za kazhesh kakov nozh poseduvash,,,i mislish deka nekoj ke padne vo nesvest zaradi toa,,,prashuvash,,,za da te prashuvaat,,, ,,,aj dete vnimavaj so toa shto go imash,,,,ako ne si znael ,,mozhesh i ko so kujnski nozh da se raskrvarish,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
4NHK0
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala vi na site...ostanete mi so zdravje
|
|
4NHK0
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
инаку гледав некое време како сте пишувале на темава некои работи што намам поим всушност и ЗОШТО сте ги пишувале...без навреди,ама гледам како некој прашува од каде може да купи калашников или м4 или м16...или пак сте ваделе информации од википедија,сте ставале некои слики од Science fiction пиштоли со еден куп ласери,електричиња и еден куп разни пластики на нив...па си викам ајде малку да ја живнам темава(ако можам)...барем ќе се обидам...не ми е јасно зошто не пишувате нешто што вие лично го знаете...кога прашав во врска со законите во р.м. само ninja35 се обиде да ми помогне со тоа што ми даде линк од законот...милион пати претходно го прелистав глупавиот закон и не најдов ништо подетално.но сепак го ценам неговиот обид да ми помогне за разлика од другите што ме ,,учеа''дека можам да се раскрватам и со срчка или со штрафцигер или незнам со што...и за уште поголемо 19(сега 20 годишно)ѓубре да испаднам ќе ви кажам дека поседувам:
cold steel ti lite4(како што горе се имав пофалено) mora topq mora heavy duty companion cold steel tuff lite wenger soldier victorinox fieldmaster leatherman ps style uzi tactical pen 6 ...уште 1 нож од мене правен,алуминиумски електрик со прилагодувачки фокус и чекам да ми стигне титаниумска мини хебла како привезок...ако сакате да сум најголемото ѓубре што можете да го наречите и ако ,,саката да пандете во несвест''(го цитирам pajser) ќе ви пратам слика од цела моја колекција на орушје што ЛИЧНО ГО ПОСЕДУВАМ. Изменето од 4NHK0 - 09.Април.2014 во 12:24 |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |