IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 167168169170171 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2013 во 23:28
- dali sakate  vika...t.e.prashuva!изненадување

...a koj ti dava pa,...i da sakash ?голема насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2013 во 08:26
По урнекот на Малтешкиот витешки ред Стефан создава Македонски квислиншки ред.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=1CB674E1B63178489052426724CF31FF

Вчера пишувавме за срањата на црквата,а денес најново од архиепископот, и тоа еден од најгласните противници за промената на името зошто тој е докажан борец за будење на националната свест,за заштита на националните права и за создавање на јака Македонска држава со која ке управуваат дилетанти и демагози.

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2013 во 10:04
Originally posted by brza brza напиша:

... zatoa i mi stanuva se poomilena i poomilnea zemjava,...opd den na den !

...da ja..Click for a larger view...i ...Click for a larger view

Дали воопшто ти текнало дека со ова мочање и плукање на земјава всушност се мочаш и си плукаш на самиот себе и на своите најблиски (деца, жена, мајка, татко, брат, сестра, роднини, пријатели, другари, соседи, колеги ...) бидејќи и тие се граѓани кои живеат во оваа земја?! Жал ми е што не сум психијатар и незнам како стручно се нарекува оваа појава. Или можеби ова е посебен случај кој го има само кај нас - „случај  Брза“!?           
Или можеби ти и твоите најблиски не припаѓате овде, па слободно можеш да не’ мочаш и плукаш, а?
Ако е така, тогаш што ве боли увото како ни’ е и зошто не сакаме да го смениме името?

Изменето од Zlatnik - 05.Јуни.2013 во 10:06
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2013 во 16:23
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

... zatoa i mi stanuva se poomilena i poomilnea zemjava,...opd den na den !

...da ja..Click for a larger view...i ...Click for a larger view

Или можеби ти и твоите најблиски не припаѓате овде, па слободно можеш да не’ мочаш и плукаш, а?
Ако е така, тогаш што ве боли увото како ни’ е и зошто не сакаме да го смениме името?
- abe ti stari,..( preeska  doznav deka si bil starголема насмевка)...namesto da im se nafrlash na

''mochkovcite'' i na tie  koi shto ti ja plukaat  tvojata Ebanovina,
...treba da si go stavish prstot na slepoochnicata i da se zaprashash zoshto toa go pravat,.barem povekjeto ,.t.e.

...poradi zoshto ti ja plukaat i mochaat  tvojata  Ebanovcina ili  za shto vekje ja rachunash !

..a ne tuka da im popuvash deka ne bilo ubavo toa,...kako samite da se pluknale ( i namochale)....demek trebalo da si ja sakaat  tatkovinata ,pa i kakva da (im) e taa,
...pa duri i po ''trista'' godini  od pojavata na modernata  civilizacijata ,
..makar da e seushte na plemenska osnova (chitaj: hohshtaplerski!)vtemelena,...treba da  ja sakash !...ma ajde begaj !

...e toa , ...''momche'',... mozesh da im go popuvash samo na onie neupatenite i nevnesenite vo prilikite koishto ti vazat vo deneshnava  oblast od  geograskata teritorija, narechena republika makedonija,
..i za koja shto ne se znae dali i ke prezivee podolgo vreme , a kamoli pa i da ja  narekuvaat nasekade ,.... kako shto saka taa.

a za ona:

...e pa, kazi im go toa na onie dushegriznici od ''tamu nekade''...i

...i siguren li si deka narodot  ne e za da se prekrsti?
...za tebe veruvam deka  bi si go otepal i  sopstvenoto  semejstvo,...samo za da si go zadrzish prokletoto ime ama...zbori ( ili zboruvaj  de!намигнување) samo  za sebe ...ne i za  povekjeto od lugjeto shto  se nejzini drzavjani.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 09:56
Твојот проблем со мразењето на народов (плукање и мочање по него) потекнува од твојата (исто како и мојата) немоќ да промениш/ме нешто. И јас како и ти, сум бесен на политичариве, кои баш ги заболе за нас. Но, нашата немоќ, нашата индиферентност, нашата неспремност, нерешителност, па ако сакаш и нашиот страв да превземеме нешто драстично за промена, не’ прави да бидеме злобни кон се што е наше. Како беше онаа „Ако не можеш по магарето, па удри по самарот“. Па така и ние. Наместо да се справиме со елитите кои се на власт, полесно ни’ е да плукаме по целиот народ.
И да го смениме името, народот повторно ќе биде тој.
Е арно ама, ти си мислиш дека тогаш ќе живееш подобро. Тоа е твое неоттуѓиво право ...
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 14:31
Да бидеме на јасно. Народот е таков, каков што е сега бидејќи ќути и трпи. Се доведува до состојба на очај, каде што се би направил за да опстане и обезбеди егзистенција. Не само името, туку и јазикот и идентитетот ќе го промени кога ќе му падне мрак пред очите. Од друга страна моменталната власт дели некои си патриотски демагогии, за да го одржи народот против промена на името, бидејќи промена на името по автоматизам би значело датум за преговори, а тоа е нешто што на власта не и одговара, бидејќи тогаш ќе добие директен надзор врз парите што ќе се влеваат од европските пред пристапни фондови, а со тоа помала можност за ставање туѓи пари по свои џебови. Од друга страна ќе се скрати можноста за подигање на кредити и задолжување по светски банки и институции кои исто така добар дел се трансферираат на лични сметки. И од целата оваа ситуација, народот е ставен помеѓу чекан и наковална. Власта го притиска и му дозволува да живее (читај преживее) онолку колку да не избега или да не дигне глас, а од друга страна е растргнат од желбата за излез кон Европа и останатите земји од светот. Плански смислено од страна на власта. 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 14:37
И да до одреден степен го оправдувам брзиот, бидејќи народот делува како издрогиран или маѓепсан, само заради тоа што се однесува како куче чиј сопственик му дава корка леб, колку да не умре, а тоа заради таа корка леб му дава неизмерна љубов.
Дека Македонија ќе влезе во ЕУ и НАТО под уставното име, според мене мислам дека нема шанси. Сите кажуваат дека Македонија ги исполнила сите услови за датум за преговори, но сите потенцираат уште една најбитна работа во тој процес, а тоа е односите со Грција и името, и со тоа јасно и гласно ни ставаат до знаење дека без тоа решение нема ништо да се случува понатаму, а државата ќе тапка во место. Не дека ЕУ и НАТО се некое сјајно место, но сепак ќе се навратам на вицот ПОАРНО ДА ПЛАЧЕШ ВО БМВ ОТКОЛКУ НА ТОЧАК. Ако ништо друго ќе се отвори непречен излез за сите оние кои мислат дека ќе се снајдат во белиот свет, посебно во ЕУ. И да не се лажеме, колку и да криза таму, поголеми се шансите да најдеш работа таму отколку тука.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 14:41
И да не се правиме многу паметни дека ЕУ неможе без нас, или нас не ни треба ЕУ... Ако е тоа одреден степен на спас за овој народ и за иднината на нашите деца, па според мене подобро е да се промени името, ама барем ќе живеам малку подобро отколку сега, и ќе умрам за 1 степен побогат, и посреќен знаејќи дека моите деца ќе имаат каква таква подобра иднина, а сите знаеме дека нема поголема среќа за еден човек од тоа да знае дека неговата иднина т.е неговите наследници ги остава со колку толку среден живот. Македончето е научено и со многу а и со многу малку пари, така да се што е повеќе од ова и тоа како ќе го направи среќен. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2013 во 14:59

...a be zlaten , ako nekoj go zasluzil moeto vnimanie vo ovaa zemja , togash i ke si go dobie, ama samo onie koishto vo momentot  haraat niz drzavata vo ime na narodot ,...ne me interesira  za nekoi drugi shto pravele vo nivnoto vreme!

...samo,.... narod kojshto slepo trcha po pametot na onie koishto samiot gi biral ...ne ni zasluzuva ...t.e...zasluzil samo  toa ...plukanje i mochanje po nego !

...im se divam  na zapadnite narodi, a denovive i na turcite , koishto ne dozvoluvaat nekoj da gi dupi u zdraviot pamet samo zatoa shto  toj go izbral!
 ...duri, ako go smenish imeto na onoj turchinot so  ova na tvojot neprikosnoven  dupach,...ke se vidi deka i nema nekoja razlika vo toa shto go zboruvaat koga neshto ne im e po volja.

...istoto kako erdogan go imam chueno i od ovie mladive goveda tuka,a  i od nekoi slepci  shto se nivni zakuraveni  poddrzuvachi ,...duri i tuka na forumov !

..t.e..opravdanieto deka narodot gi izbral i si mislat deka so samoto toa im e dozvoleno da pravat se shto sakaat vo ovaa zemja ,...
11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
-„Не ми треба дозвола од опозицијата и не ми треба дозвола од неколкумина пљачкосувачи. Гласачите веќе ми дадоа дозвола за ова“, изјави Ердоган додека во паркот кампуваа стотици мирни противници на неговата идеја....."
22222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
ili pak:
-Еден од стотиците илјади демонстранти, Мурат Улудаг, изјавуваше: „Тој го критикува Асад, но е ист како него. Тој е луд. Никој не знае што прави или што мисли. Тој е комплетно луд. Денеска ќе каже едно, а утре сосема друго“. Сечкин Барбарос, негов колега по плачење од солзавецот, гневно зборува: „Се' е работа на супериорноста и владеење над луѓето како султани. Кога ние ќе бидеме прашани што сакаме. Сега имаме три пати повеќе џамии отколку училишта. И сакаат да градат нови џамии. Има осум шопинг-мола на ’Таксим‘ и сега сакаат уште еден“.
33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333
-''Кога во петокот судот во Истанбул одлучи привремено да го запре уништувањето на паркот Гези, додека не се сослушаат сите страни во исклучително чувствителниот случај, Ердоган не се ни обѕрна на таа одлука. "-m abe,...kako ovoj vashiov Ovchar da  mu e pobratim na toj erdogan ! 
-"

.. znachi,vredi da se pluka ( i mocha) së i sekopj  shto e protiv voljata na poshirokite narodni masi na smetka na malkuminata niv i nivnite poddrzuvachi ( od interes jasno) ...

...a zamisli , seto toa se sluchuva vo turcija ,...edna od zemjite koishto duri i profitirat od krizata vo svetot,...vo zemjata   i na chovek,
... koj shto ja vodel   za seto  vreme dodeka taa se preporoduva na sekoe pole,... pozitivno mislam, ...osven na religioznoto pole  ,...sakam da kazam na...sekularnosta.. ( a ne  daj boze pa,da  go ''isposipal' istanmgul so Glupi i plagirani spomenici i sl.)

...a ovie ovde?!
...a be,na 10  000 i kusur im nosat   smetki sekoj mesec da plakjaat  neshto  od koeshto se otkazale i ,...i shto?

... , ne mozat da se soberat ni 100-tina  dushi  za da go iskazat svoeto (ne)zadovolstvo od toa shto  se presrekjni shto nekoj  ke dobiva milioni evra godishno za...nishto !

ilim pa ova:
Ништо не го спасува ГТЦ од барок

...e pa,...vakov narod i stvarno vredi i da go.Click for a larger view....Click for a larger view...chovek !

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 11:36

...samo,.... narod kojshto slepo trcha po pametot na onie koishto samiot gi biral ...ne ni zasluzuva ...t.e...zasluzil samo  toa ...plukanje i mochanje po nego !

...im se divam  na zapadnite narodi, a denovive i na turcite , koishto ne dozvoluvaat nekoj da gi dupi u zdraviot pamet samo zatoa shto  toj go izbral!

Јебига, тој народ сме. И јас не се согласувам со тие наши карактеристики како народ кои ги наведов во претходниот пост. Порано во други теми пишував за тоа. Колку пати сум одел напред*, но половина од нив веднаш се откажуваат.
Само, сметај на една работа. Ти, во твоите несогласувања од работењето на елитите (независно кои се) кои го доведоа народов до овој степен, својот гнев го истураш врз народов. Притоа, секако се изземаш себе си, бидејќи нели, ти не си како нив! Е, гледано од твоја перспектива, во тој народ спаѓам и јас.
Ајде сега една обратна ситуација.
И јас го делам ставот дека овој народ е за како што велиш ти. Нормално, јас се изземам од тој и таков народ, бидејќи не сум таков. Гледано од моја перспектива сите други (значи вклучувајќи те и тебе) за мене се за ... знаеш веќе што!
Се надевам сфати што сакам да ти кажам!

* - Знам,  ова нема да ти биде јасно, но сега немам време да ти објаснам. Здравје, во некој друга прилика.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 12:15
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

... Од друга страна моменталната власт дели некои си патриотски демагогии, за да го одржи народот против промена на името, бидејќи промена на името по автоматизам би значело датум за преговори, а тоа е нешто што на власта не и одговара, бидејќи тогаш ќе добие директен надзор врз парите што ќе се влеваат од европските пред пристапни фондови, а со тоа помала можност за ставање туѓи пари по свои џебови... 

Една од можностите е и оваа која ја наведуваш. И сосема држи вода.
Но секогаш треба да се гледа дали има и нешто друго.
Можно ли е овие кои се моментално на власт, навистина да сакаат да влеземе во ЕУ, само што оваа работа ја одолговлекуваат колку може повеќе? Кога во нивните политички (манипулаторски) калкулации ќе оценат дека повеќе не се може да се игра на таа карта, ќе речат - мораме во ЕУ  (нормално, со промена инаку нема шанси) и тоа да си го припишат како нивен успех, па поради тоа да се надеваат на продолжување на нивниот мандат, како награда за економскиот напредок односно почувствувањето на придобивките од влезот. А штом ќе останат подолго на власт, ете им можност за пак да „фатат“ нешто и покрај тоа што ќе бидат под око на ЕУ. Барем за тоа сите ги бива!

Р.Ѕ. Не само мометалнава влада, верувам и сите други размислуваат како да фатат поголем плен. Зошто инаку би се бореле за власт? Од алтруизам!ма ајде
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 16:49
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

... Од друга страна моменталната власт дели некои си патриотски демагогии, за да го одржи народот против промена на името, бидејќи промена на името по автоматизам би значело датум за преговори, а тоа е нешто што на власта не и одговара, бидејќи тогаш ќе добие директен надзор врз парите што ќе се влеваат од европските пред пристапни фондови, а со тоа помала можност за ставање туѓи пари по свои џебови... 

Една од можностите е и оваа која ја наведуваш. И сосема држи вода.
Но секогаш треба да се гледа дали има и нешто друго.
Можно ли е овие кои се моментално на власт, навистина да сакаат да влеземе во ЕУ, само што оваа работа ја одолговлекуваат колку може повеќе? Кога во нивните политички (манипулаторски) калкулации ќе оценат дека повеќе не се може да се игра на таа карта, ќе речат - мораме во ЕУ  (нормално, со промена инаку нема шанси) и тоа да си го припишат како нивен успех, па поради тоа да се надеваат на продолжување на нивниот мандат, како награда за економскиот напредок односно почувствувањето на придобивките од влезот. А штом ќе останат подолго на власт, ете им можност за пак да „фатат“ нешто и покрај тоа што ќе бидат под око на ЕУ. Барем за тоа сите ги бива!

Р.Ѕ. Не само мометалнава влада, верувам и сите други размислуваат како да фатат поголем плен. Зошто инаку би се бореле за власт? Од алтруизам!ма ајде

Тоа и е поентата на ова цело одолговлекување.. Па сите работи индицираат на тоа... Со глава во зид.. Цел свет кажува како и што треба да направиме, а ние постојано бараме некој изговор, некакво си одолговлекување на работите. Зборам за власта и цела држава, секако без народот... Ако мене ме прашаш, од секојдневните контакти со народот, барем 80-90 % од нив со душа чекаат Македонија да добие датум за преговори. Само власта е таа што ја користи кризата како изговор, креира меѓуетнички и меѓупартиски тензии само за да опстои што повеќе на власт. Доказ се и денешните тензии пред општина Центар. Доказ дека власта нејќе сеуште да влезе во ЕУ е и нејзиното забрзано и прекумерно задолжување и трошење пари. Сето тоа создаде слика кај земјите членки од ЕУ дека Македонија е несериозна држава во намерите за влез во ЕУ. Кој сака и што сака нека каже, оваа власт работи контрапродуктивно за оваа држава и овој народ, а продуктивно исклучиво за себе и тие околу неа.

Прашање на време е кога ЕУ ќе дигне раце од нас, или кога на овој народ ќе му прекипе лончето и ќе ги земе работите во свои раце.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2013 во 21:06
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

да кажеше која е алтернативата...
и како државата ќе изгледа после 10-15 години...
според вашата визија...
ако воопшто ја имате...

Јас можам да говорам во мое име, а тоа го имам кажано повеќе пати, како што впрочем го реков и пред ден-два: нам не ни одговара влегување во ЕУ во оваа нејзина состојба. Во време на ваква економска криза, кога сите нејзини членки мораат да си конкурираат меѓу себе со фиксни заеднички закони и норми кои мораат да ги почитуваат, Македонија има предност со поставање свои услови за соработка со другите држави и странски инвеститори, необврзана да ги следи оние од ЕУ доколку не и одговараaт.

Ова е добра илустрација за што говорам:

НЕKОГАШ Е ПРЕДНОСТ ДА НЕ СИ ЧЛЕН НА ЕВРОПСKАТА УНИЈА

Соларните панели нема да поскапат, винарите да се пробиваат во Kина

...

Трговската војна меѓу Kина и ЕУ е добра шанса за нас, која мора да се искористи. Во прилог на ова оди и неодамнешното учество на наши винарници на саемот во Kина. Од кај нас се претставија „Тиквеш“, „Стоби“, „Сковин“, „Далвина“, „Попов“, „Бовин“, „Kамник“, „Дудин“, „Езимит“, „Имако“ и „Попова Kула“. На натпреварот за вино, кој се одржа во склоп на саемот, учествуваа 130 вина од 20 земји од светот, а беа наградени вината на „Стоби“ и на „Бовин“ - велат во Министерството за земјоделство.

Оттаму велат дека нашите винарници треба да поработат на промоција и на презентација и дека новонастаната ситуација меѓу Kина и ЕУ може да придонесе до енормно зголемување на извозот на вино во шишиња на кинескиот пазар. Со сличен став се и винарниците што ги контактиравме. За нив е многу битно заеднички да настапат на пазарот и да го задржат квалитетот на виното што го фаворизираат кинеските потрошувачи.

Увозниците на соларни панели им порачуваат на македонските граѓани дека и годинава ќе може да поставуваат колектори по стара цена. Македонија с` уште не е членка на ЕУ, па затоа нив не ги засега одлуката на Европската комисија за зголемување на царината на кинеските соларни панели за речиси 12 отсто, а потоа и за 48 отсто ако не се постигне договор со Kина.

....

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2013 во 13:16
Европа не е лоша дестинација, ама да сме нивни!? Нагоре високо, надолу длабоко! Не очекувам и не сакам Унијата да ни ги изора „напуштените ниви“, но солзењето по неа, без искрен „батко“ од нејзината врхушка, веќе ми заличува на зацепаност по Брижит Бардо, оти некогаш била убава мома. 
Името Република Македонија е оџакот како симбол на живеалиштето и опстојот вековен. Поцврсто е од секое евентуално ново. Нема да падне и никому око нема да напраши. Името нека си остане библиско сведоштво, од пред и по Христа. Евентуалното ново килаво име, гарант ќе биде понестабилно и епицентар на нови потреси. Доста проблематизирања!? 

Туку, ајде да не денгубиме! Да се фаќаме за „мотиката“!? Најпрво да си ги „изораме и посееме нивите“, па да најдеме салфетка и плајваз, кои треба да бидат од македонско потекло. И најважното! Треба да се најде професорот, кој пожелно е да биде дибидус домашен, со абанџиски аферим. Познавам еден, кој на времето беше подготвен и за џабе да ја напише и потпише салфетката. Сега дали ќе кандиса!? 
Целосно сум убеден. Да!

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 167168169170171 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.