|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 6768697071 98> |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ЛУКА
Глава 22 14 А кога дојде часот, седна Исус na трпезата и апостолите со Него, 15 и им рече: „Многу сакав да ја јадам со вас оваа Пасха, пред да пострадам, 16 зашто ви велам: нема веќе да ја јадам додека не се исполни во Божјото Царство.” 17 И ја зеде чашата, заблагодари и рече: „Земете ја и поделете ја меѓу себе, 18 зашто ви велам дека нема да пијам од лозовиот плод - додека не дојде Божјото Царство!” 19 Потоа зеде леб, заблагодари и го раскрши и им го раздаде, велејќи: „Ова е Моето тело, кое се дава за вас; правете го ова за Мој спомен!” 20 А исто така, ја зеде и чашата - по вечерата - и рече: „Оваа чаша е Новиот Завет во Мојата крв, која се пролева за вас. 21 Но, ете, раката на оној, кој Ме предава е со Мене, на трпезава. 22 Зашто Човечкиот Син оди, како што е определено, но тешко му на оној човек, кој ќе Го предаде! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И откако испеаја благодарствена песна, се искачија на Маслиновата Гора. Ев.Матеј 26:30 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАГА ПАК РАДОСТ
Уште малку,па веќе нема да Ме гледате, но по извесно време пак ќе Ме видите. Тогаш некои од Неговите ученици си рекоја еден на друг: Што знаци ова што ни го вели. Исус свати дека тие сакаат да Го прашаат, па им реце: Реков: Уште малку , па нема да Ме гледате, а по извесно време пак ќе Ме видите. За ова ли се расправате мегу себе? Со сигурност можзам да ви казам дека вие ке плачете и ке тагувате, а светот ке се радува. Кога жената раѓа , таа има болки, зашто дошло времето на болките. Но, кога ќе се роди детето, таа заборава на маките, и се радува сшто родила човек на овој свет. Така и вие сега сте полни со тага. Но повторно ќе се видиме и ке се израдувате, таа радост не ќе може никој да ви ја одземе. РАДОСТА Е ВОСКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛУКА
Глава 22 14 А кога дојде часот, седна Исус na трпезата и апостолите со Него, 15 и им рече: „Многу сакав да ја јадам со вас оваа Пасха, пред да пострадам, 16 зашто ви велам: нема веќе да ја јадам додека не се исполни во Божјото Царство.” 17 И ја зеде чашата, заблагодари и рече: „Земете ја и поделете ја меѓу себе, 18 зашто ви велам дека нема да пијам од лозовиот плод - додека не дојде Божјото Царство!” 19 Потоа зеде леб, заблагодари и го раскрши и им го раздаде, велејќи: „Ова е Моето тело, кое се дава за вас; правете го ова за Мој спомен!” 20 А исто така, ја зеде и чашата - по вечерата - и рече: „Оваа чаша е Новиот Завет во Мојата крв, која се пролева за вас. 21 Но, ете, раката на оној, кој Ме предава е со Мене, на трпезава. 22 Зашто Човечкиот Син оди, како што е определено, но тешко му на оној човек, кој ќе Го предаде!” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
А Тој ги понесе нашите болести, ги зеде врз себе нашите болки, додека ние сметавме дека Бог Го бие и Го понижува.
За нашите престапи беше прободен, сотрен, за нашите беззаконија. Казната за нашиот мир падна врз Него, преку Неговите рани ние се исцеливме. Сите скитавме како овци, и секој одеше по својот пат. А Господ ги возложи на Него беззаконијата на сите нас. Го измачуваа, а Тој оставаше, и не ја отвори Својата уста. Го одведоа како јагне на колење; како овца нема, пред оние што ја стрижат, не ја отвори Својата уста. Со сила и со суд се ослободија од Него, и кој ќе го искаже Неговиот род? Да, од земјата на живите го отстранија Него, за гревовите на Неговиот народ, го ранија на смрт. Му го одредија погребението меѓу злочинците, а Неговиот гроб беше при богатите, иако не направи неправда, ниту пак устата Му изусти лага. - Исаија 53:4-9, Библијата |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус е Воскреснат!
А по саботата, на осамнување на првиот седмичен ден, дојдоа Марија Магдалена и другата Марија да го видат гробот. И ете, стана голем земјотрес, зашто Господов ангел слезе од небото, пристапи и го одмести каменот и седна на него. А лицето му светеше како молња, а неговата облека - бела како снег. Од страв пред него, стражарите трепереа и станаа како мртви. Тогаш ангелот проговори и им рече на жените: „Вие не бојте се! Зашто знам дека Го барате распнатиот Исус. Го нема тука, зашто воскресна, како што рече! Дојдете и видете го местото каде што лежеше, и отидете бргу и кажете им на Неговите ученици дека воскресна од мртвите и - ете - Тој оди пред вас во Галилеја. Таму ќе Го видите! Ете, ви кажав!” И тие излегоа веднаш од гробот, со страв и со голема радост, и отрчаа да им соопштат на Неговите ученици. И ете, Исус ги пресретна и рече: „Здраво!” А тие се приближија при Него, Му се фатија за Неговите нозе и Му се поклонија. Тогаш Исус им рече: „Не бојте се! Одете и соопштете им на Моите браќа, да отидат во Галилеја; и таму ќе Ме видат.” А кога одеа, ете, некои од стражарите дојдоа во градот и им соопштија на првосвештениците за сè што беше станало. И се состанаа со старешините, и се советуваа, и им дадоа на војниците многу сребреници и им рекоа: „Кажете дека Неговите ученици дојдоа ноќе и Го украдоа, додека ние спиевме. И ако за ова чуе управителот, ние ќе го убедиме и ќе ве направиме да немате грижа.” А тие ги зедоа сребрениците и постапија, како што ги подучија. И тоа слово се разгласи меѓу Јудејците до денес. А Единаесетте ученици отидоа во Галилеја, на гората, каде што им беше определил Исус. И штом Го видоа, Му се поклонија, а некои се сомневаа. Тогаш Исус им се приближи и им рече: „Дадена Ми е сета власт на небото и на земјата. Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги во името на Таткото и Синот и Светиот Дух! Учејќи ги да пазат сè што Сум ви заповедал! И еве, Јас Сум со вас во сите дни до свршетокот на светот. Амин!” Матеј 28:2-20 (од Библијата) |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во првиот ден на седмицата, многу рано, тие дојдоа на гробот, носејќи ги приготвените мириси. Но ја најдоа плочата иставена на гробот. И кога влегоа, не го најдоа телото на Господ Исус. И додека се чудеа на тоа, одеднаш пред нив застанаа двајца мажи во светли облеки; тие се уплашија од страв и ги наведнаа лицата кон земјата, а овие им рекоа: „Зошто Го барате Живиот меѓу мртвите? Тој не е овде, а воскресна; сетете се како ви рече, додека беше уште во Галилеја, говорејќи дека Синот Човечки треба да биде предаден на луѓе грешници и да биде распнат, и на третиот ден да воскресне.” Ев.Лука 24:1-7 |
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Стих на денот
Верно е словото и достојно - за полно примање: Христос Исус дојде во светот да ги спаси грешниците, од кои сум прв јас. 1 Тимотеј 1:15 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Псалми 107:1
Славете Го Господа, зашто е благ,зашто Неговата милост е вечна! Фалете Го Господа,сите народи,Славете Го,сите племиња! Славете Го небесниот Бог,зашто Неговата милост е довека! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Стих на денот
Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот. Јован 3:16 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Псалм 91
2 речи му на Господа: „Прибежиште мое! Тврдино моја! Боже мој, на Кого се надевам!” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И, ако само во овој живот се надеваме на Христос, тогаш сме ние најбедни од сите луѓе. Но, ете, Христос Воскресна ...! 1 Коринтј. 15:19 Изменето од spiros - 11.Мај.2013 во 10:03 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 6768697071 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |