|
Срцето или разумот..??? |
Внеси реплика | страница <1 3637383940 41> |
Автор | |
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кој тоа одбра? |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и како понатаму.......што останува ?.....
одсекогаш мислев за некој кој ги негира и ги исклучува и двете....останува ...рамнодушноста......а да бидеш рамнодушен кон се......не е баш нешто убаво.....дури и утехата дека не "служиш" на "господари" не е задоволителна..... |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои не го заслужуваат оноа што им е подарено.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
С'е додека некој не свати дека душата е вечна, а материјалното е минливо, ќе си верува во било што и тоа ќе прави да се чувствува многу умен.
Најмудрото во тој случај е да не му се мешаш во "умноста" и да го оставиш да си се восхитува самиот себе си... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
С'е додека не свати човекот дека оној ден кога ќе се одели од изворот (духот) и протече како капка (душа) низводно користејќи ги левата и десната страна за себе обликување.
Постојано ќе се враќа назад поминувајќи по истиот пат,како во некој кружен затвор во кој не му останува ништо друго освен да делка и крши камења мислејќи од пеколот ќе создаде рај. |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigurno ste go slushnale slednovo... "pamet v glava" nikogash nemam slushnato - srce v glava hahahaha
Kje kazham Intuicija.....ama za toa vekje pishuvav malu pogore...
Ne postoi oddelenost - taa e samo vo nashiot um. a" srceto" toa kje go pochustvuva, koga ne kje se vmesha "lukaviot" |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве мене срцето ми кажува дека некој тука се труди да направи од пекол рај...ама некако разумов ми вика.......пази ......некој скоро секогаш од рајот сака да направи пекол.....
|
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gaze,ne e problem toa,
Chovekot ima nepokoleblivo postoenje vo samiot sebe,oslovuvajki se kako "mene","mi vika","jas biram razum","jas biram srce" ...itn Koj e toj shto bira ili na kogo toa srceto ili razumot mu zboruva? Изменето од Pica pica - 09.Април.2013 во 09:58 |
|
Феникс
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ги извртуваш работите....но ете ке се обидам да се убедам дека е тоа несвесно.......иако разумот ми вели поинаку.....човекот прави избори....некогаш добри..некогаш погрешни...некогаш намерни...случајни...
|
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zarem gi izvrtiv rabotite
a srceto i razumot ne ti gi izvrtuvaat rabotite.... chovek pravi izbor,sekogash pomegu dve raboti...pomegu dobro i losho,gazejki na crni i beli polinja,zivotna partija shah vo koja sekogash ima gubitnik i pobednik,ostavajki za idnite deneracii eden vid pateka za da se prodolzi igrata na dobro i losh. Za zal,odbraa da se kockaat,a takvite demek hrabri vo svoite postapki,ke izgubat. Samo smrtta nudi,neshto drugo..tamu nema izbor,nema dualnost... bidejki nema koja da bira.Nema koj da pobedi nitu koj da izgubi. |
|
Феникс
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za smrtaa .....i srceto i razumot mi velat edno.....ke mislam na nea koga ke dojde.....do togash ke uzivam i ke go ziveam zivotot.....i nema da veruvam deka e partija shah......ke go slusham srceto.......ili razumot.....ne mozeme da gi negirame....toa sme nie.....lugeto....
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас би оставил судбината да си го направи своето...
Не сакам да завршам кај Жан Митрев или Угриновски |
|
Pica pica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gaze,pomegu zivotot I smrtta ima samo edno staklo koe za zal dava refleksija kako ogledalo,pa chovek zagledan vo svojot lik ne moze da vidi shto ima od drugata strana.
da go snema odrazot ke treba onoj shto stoi pred nego da 'umre',a so toa ke go snema I stakloto. dodeka dojde toa ,uzivaj vo svojata iluzija |
|
Феникс
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne se odalechuvame mnogu od temata....ja rasplinuvame.....jas za sebe ke kazam.....kolku znam stakloto e staklo......mozebi posakuva da bide ogledalo......no ne e.....mozebi posakuva da bide i mozaik...ama ni toa ne e...ke ostane ona shto e.....ako se prifatish onakov kakov si.....i onie shto ti se mili te prifatat kakov shto si......a ne onakov kakov shto bi sakal da bidesh....sekoe prepravanje kratko trae.......jas ne ni sakam da vidam shto ima od drugata strana......ovaa mi e mnogu poubava.....I da..... jas uzivam vo mojot zivot.......
|
|
Внеси реплика | страница <1 3637383940 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |