|
Срцето или разумот..??? |
Внеси реплика | страница <1 3536373839 41> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никако не го разбирам.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разумот т.е мозокот е тој што служи за размислување, срцето е само мускул кој служи за испумпување на крв и ништо повеќе. Срцето нема никакви рецептори и затоа не може да служи како орган кој помага во избирањето на сродна душа, тоа се произлегува од нашиот мозок.
|
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
Aureus
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Статус: Офлајн Поени: 108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Владо човече, срце метафорично.
Рационалност и морал / емоции Јас сум секогаш за второво и љубам такви луѓе, иако тешко ми одело порано. По природа сум ладна и анализирам стално, ама последниве година дена, се што правам го правам од срце, она -што на ум тоа на друм, со мало посредсво на мучкање на главата. Гледам да има баланс ама не се напнувам премногу и не му ја мислам многу многу за меѓучовевки односи. Како осеќам -така дејствувам, глупо е да имаш формули и закони. Углавном не трпам луѓе заробени во кафез со ова е правилно-она не е, иако можеби порано сум била таква, сега бегам од роботи. Чиста искрена љубов е она што не прави поинакви од животните. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако невнимателно се допрат, може да има краток спој, затоа треба да се осигураат за да има сигурен и долг спој
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според најнови и неофицијални информации УЈП ја разгледува можноста на спонзорушите да им закачи фискални каси
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срцето треба да го води разумот, а не обратно. Тогаш танцувањето на животот е водено од ЉУБОВТА. Обратното е кога Егото го води танцот. Оставете како тоа разумот, под контрола на Егото, се обидува тоа "позитивно" да го рационализира. Еден пример како најобична илустрација: Неодамна пред еден супермаркет ги чекaв жена ми и нејзината приjателка кога се враќаа од Baby Shower. Кога пристигнав, ги видов како излагаат од супермаркетот со некеколку кеси и две-три кутии слатки од средбата за бебето. На минување забележав дека еден човек пред вратата нешто ги праша, но жениве со зафатени раце и во брзање не знам дали го слушнаа... но кога пристигнаа до автомобилот ги прашав што им рече човекот. Жена ми, малу замислена, ми одговори дека човекот ги прашал дали во кесите носат храна. Ми стана јасно дека се работи за питач, кој наместо како другите кои бараат пари најчесто за пиење и дроги, најискрено бара храна бидејќи е гладен. Глeдајќи дека во кесите има сирова храна, а знаејќи дека во кутиите имаaт домашно зготвено јадење и слатки од Baby Shower 'и реков кесите од супермаркетот да ги остави во колата, а сите кутии со приготвената храна да му ги даде на човекот. Жена ми се насмевна и веднаш појде кон питачот... бев убеден дека и самата имаше намера да го стори истото тоа. Само што го направи првиот чекор, нејзината пријателка со израз на негодување рече: - Ама зошто да му ги дадеме сите слатки? Многу ќе му бидат. А што ако има шеќерна болест? Човекот може да умре! Нејзиното Его едноставно не можеше да се оддели од добиените слатки и користејки го умот се обиде да најде итрина како да го потисне срцето употребувајќи го разумот. - Наше е да го дадеме оноа што го имаме, а во овој момент му е потребно на човекот - реков на пријателката - Не е наша работа да се водиме по никакви други претпоставки и да го употребуваме умот за разврзување на истите. Со тоа не помагаме, туку само одмагаме. Наше е да дадеме, а што ќе прави човекот со тоа е негова работа. Ние не сме тука другите да ги прoценуваме и судиме. Има кој да го прави тоа. - А кој е тоа ? - наивно праша пријателката. - Оној кој подеднакво ни го даде денешното сонце и нам и нему - одговорив, знаејќи дека како религиозна жена веднаш ќе разбере што зборувам. |
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas pre bi rekla za balans, da ne se isklucuva nitu ednoto nitu drugoto. Razumot e sepak potreben, ne mozeme da go negirame, ama zatoa sto razumot e potreben ne znaci avtomatski isklucuvanje na srceto. Nie ja pravime greshkata zatoa sto go isklucuvame ili srceto ili razumot, nema nikakov vnatresen dogovor, kompromis ili bilo sto. Vladee vnatresen konflikt namesto razgovor. Za sto e potreben razumot? Srceto saka edno, razumot ja sogleduva situacijata i bara nacin da ni gi zadovoli potrebite. Sorabotka.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nitu edno nitu drugo!
Na dvajca gospodari ne mozesh da im sluzish. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
С'е додека луѓето не разберат дека разумот е само алат, с'е дотогаш ќе бидат убедени дека алатот може да биде мајстор (господар).
|
|
|
|
камелеон
Сениор девојката со точакот Регистриран: 12.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 587 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Razumot definitivno moj konecen odgovor
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=sEj3Ife6rqU
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
С'е додека човекот не свати дека неговата душа е едно издишување,
ќе продолжи да ја обратботува со алатки,делкајќи,обликувајќи и копирајќи некаква возвишеност. Камен на камен нема да остане. На последното вдишување ќе свати дека све е .....(си знае што) |
|
Внеси реплика | страница <1 3536373839 41> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |