IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7980818283 100>
Автор
Порака
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2013 во 15:24
Don't I, Don't you, Don't we, Don't they but doesn't he, she or it!

I am not showing off, just free tips!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2013 во 15:26
-ovoj ''smesta''da se banira,...pa i cela australija ako treba.намигнување

...ochigledno e deka ne  gi poznava pravilata tuka.изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2013 во 15:49
Сакав само да помогнам! Ако е тоа грев, ќе го издржам и тоа.... банирањето
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2013 во 15:57
prosteno ti  e de,...да...голема насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2013 во 21:19

И да ,така за него,за оној,за ОВОЈ...

ПОЗНАТО Е ДЕКА НА НАЈВИСОКИТЕ СТЕПЕНИ НА КРЕТЕНИЗМОТ,НЕДОСТИГОТ НА ИДЕИ СЕ НАДОМЕСТУВА СО ВИШОК НА ИДЕОЛОГИЈА.

Пошто знаењето е СИЛА,знаењето е МОЧ.?!?

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
paracetamol Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 11.Ноември.2012
Поени: 71
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paracetamol Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2013 во 20:26
Covekot koj go fate panika pred da propadne carstvoto go zapalili Rim.

A sto napravi Grujo koga osete deka ke mu zatne "zlatnata" ceshma,a?
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2013 во 02:05

Село гори, Грујо се чешла. Не ми се верува

Го стави учката министер за одбрана, предизвика револт кај народот и улична војна и додека толпата дивееше по Скопје, тој мртов-ладен сече лента на фабрика за балетанки???!!! Не ми се верува

Којзнае дали разбрал дека го пцуеја од собрание?
Ај за него и другар му Али баш ме заболе увото, ама и Македонија топтан со нив ја отераа во мајчината... од сред македонско собрание!!
лутина

Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2013 во 17:58
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Село гори, Грујо се чешла. Не ми се верува

Го стави учката министер за одбрана, предизвика револт кај народот и улична војна и додека толпата дивееше по Скопје, тој мртов-ладен сече лента на фабрика за балетанки???!!! Не ми се верува

Којзнае дали разбрал дека го пцуеја од собрание?
Ај за него и другар му Али баш ме заболе увото, ама и Македонија топтан со нив ја отераа во мајчината... од сред македонско собрание!!
лутина

covekot vika deka dodeka bese kaj vas oruzjeto vie odlucuvavte koga ke se puka   i vrz kogo sega oruzjeto t.e.   tomahafkite se kaj albancite pa nie   ke kazeme vrz kogo ke se ispaluvaat.sto se odnesuva do gospodinot grueski toj e eden od mnogute turci koi nemozele da izbegaat za vreme na zaminuvajneto na osmanliite pa taka ostanale da   ziveeat   vo makedonija kako makedonci.takviot   broj na makedonci so tursko poteklo vo makedonija iznesuva 30 procenti.suma sumarum   vo makedonija se na vlast od site nacionalnosti samo ne od makedonska nacionalnost.boris trajkoski bese so tursko poteklo zatoa ja spreci arm   da vojuva 2001.
sepak kakvi i da se napravat voeni dejstvija vo makedonija bilo od koja strana problemot so siromastijata ke postoi zasto imame ograniceni resursi za prezivuvajne.toa znaci deka se odfazla ziteli.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2013 во 00:31
Имала мајка едно ми чедо
едно ми чедо Никола

со очи ѕвездици , лице трендафил 

левенто чедо крилато

Ајде поведи го народот кон среќа оти он го заслужува .

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2013 во 01:01

...И така  мајче,спечали ,ми спечали до три стана,во пуста Либија,која сега јет испустена, а чедото и Грујо,сос брата му студирава во градот под Маркојте кули, Прилепа,ај шо студираа катаден сите ги гледаа како беа дарни за учење,та Миле јанакија ,односно неговиот им татко Испитите им ги полагаше.А они ,сега некој че речи за мачедонија се борева,па беше зачеток на Самостојноста, аа не ги знаевме и глдеавме ,ич стојко за мачедонија не ги болеше,Сал чекмеџе да наполнат сакаа они. Сега од ко им ПАТ исчистивме, и се на тацна им дадовме ,Јунак се прај Кољо, ако Кољо,време че дојде и ти за правда да платиш.,мачедонија уште вистина не дочекала,сега ВРХОВИСТИТЕ ја газат.

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2013 во 22:03

-На што се сеќаваме во Кисела Вода за време на владеењето на СДСМ. Создавање урбана мафија како ФИКОМ и други форми кои оштетија многу граѓани со продавање на еден стан на повеќе лица. По нашето доаѓање на власт се разоткри овој криминал и главните актери се ставија таму каде што им е местото, во затвор, рече премиерот Груевски на вечерашниот митинг одржан во населбата Драчево во општина Кисела Вода.

...едните ги оштетија граѓаните,вие демек ги затворивте виновниците..а несуЏени станари останаа со празни раце и без пари.Во недела гарант ќе гласаат и за едните и за другите.хи, хи...

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2013 во 22:09
До победата и по неа

Ерол Ризаов

Никола Груевски ја знае формулата како се победува на сите избори

Во успешни средини победува знаењето. Во Македонија, како многу напредната средина, веќе седум години на сите избори по ред победува Никола Груевски и ВМРО ДПМНЕ. Зад победите стојат саде дела, успеси и знаење. Никола Груевски е првиот македонски премиер кој по осамостојувањето дозна дека каде што има сиромаштија нема демократија. Во беда и мизерија слободата нема поголема цена од полн стомак. Никола Груевски, исто така, е првиот македонски политички лидер кој дозна дека не се прави предизборна кампања 20 дена пред избори, туку од првиот ден по изборите со жестоко темпо до следните избори. Практично, предизборната кампања на Груевски никогаш ни за еден миг не престанала во изминатите седум години. Тоа е жесток маратон кој трае додека си во политиката. Потоа се пишуваат мемоари.

Што уште дозна Никола Груевски. Уште голобрадо момче, како брокер, а потоа и како министер за трговија и финансиии ја дозна моќта на парите. Тие прават вистински чуда. Како премиер го научи и тоа што не се купува со пари, се купува со многу пари. Така пред вонредните парламентарни избори 2011 година од заемот на ММФ во износ од 460 милиони евра, со право на негово користење само во непредвидливи ситуации кои можат да влијаат врз економските реформи, тој за сосема друга намена повлече околу 230 милиони евра пред изборите. Пред заспаната опозиција спокојно ги смести милионите во државната каса, со што ја озакони и легализира изборната корупција во која го вовлече и ММФ. Критиките, што беа упатени од бордот директори во ММФ зад затворени врати стасаа во Македонија одвај чујно дури по големата победа на Груевски на предвремените парламентарни избори. Критиките на Владата од првите луѓе на ММФ објавени само во еден весник имаа ефект како тапани после свадба. Владата не се обиде дури ни да го демантира големиот скандал.

Истото го направи Груевски и овојпат. Тоа што му забрани ММФ да ги користи преостанатите 230 милиони евра поволен заем не го онеспокои многу.Важно Груевски ја имаше во џеб формулата за победа на било кои избори. Ја задолжи државата за нови 230 милиони евра со многу понеповолна камата, но што е, тука е, изгледа толку чинат, големите блескави изборни победи на Груевски што ќе ги плаќаат и сегашните и идните генерации.

Навистина, овојпат опозицијата не спиеше и се обиде да го спречи овој озаконет коруптивен проект за изборна победа. Ама, секој што сака да го спречи патот на парите за изборна победа и да ги загрози финансиските предизборни, изборни и постизборни текови не само што ќе изеде ќотек среде парламентот и ќе му се одземе легитимитетот на пратеник од специјалната полиција, туку ќе биде прогласен за учесник во државен удар. Сите во државата треба да не' прави горди што не се покажаа многу трагични за јавноста ни ќотекот, ни кршењето на Уставот, ниту отстранувањето на новинарите од своите работни места. Изборната победа покажа дека бил сосема онеправдан стравот на Груевски и ВМРО ДПМНЕ што ги исфрлиле пратениците како партали, што ги замолчале новинарите да не бидат сведоци на вознемирувачки настани. Дури и автентичните снимки на една пратеничка колку и да беа потресни и драматични го немаат ни оддалеку ефектот на полната држвна каса. Волшебна моќ има мирисот на парите. Кога ќе им пуштите четириесет и кусур милиони евра во рана пролет на тутунарите во Прилеп, што никогаш не се случило досега, не е тешко да се види дека ќотекот излегол од рајот и е многу лесно да погодите кој ќе победи уште во првиот круг. Парите позајмени од светските банки прават чудеса кога ќе ги зголемите пензиите подеднакво на сите со комунистичка урамниловка. Парите имаат исцелителска моќ во најсиромашната земја на Европа.

Ако и тоа не стасува, тогаш се оди на тотална кампања на две нивоа: да се величаат сопствените успеси и да се сатанизира противникот. Тоа може да биде и многу евтино ако сите најгледани телевизии и комерцијални и јавниот сервис МРТВ се коалициски партнери на власта. Судејќи според рекламите во медиумите на овие избори имаше само една партија која прави дела и една друга која ги расипува. Ако и тоа не стасува и ако и натаму има уплав да не се изгубат изборите тогаш се тука нашите сонародници од Пустец, од Косово, од цела Европа и од белиот свет да гласаат превентивно.

Само една работа не чини. Сега Груевски и ВМРО ДПМНЕ со Ахмети и ДУИ ја имаат споделено целата власт. Од утре нема кој да биде виновен за се' што ни се случува. Или пак Бранко ќе биде крив, сега поради тоа што е крив оти опозицијата изгуби. Природно. Па нели Груевски му порача да си седи таму кај што седи бидејќи само така може да победува постојано. Тоа било добро за ВМРО- ДПМНЕ, ама лошо за државата. Не верувам дека има нешто што е добро за ВМРО ДПМНЕ, а лошо за држвата. Се' што е лошо за државата е лошо и за ВМРО ДПМНЕ. Ќе видиме дека е така многу бргу. Jас не би се радувал многу на ваква победа.

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2013 во 14:32

Срочено,и ептен добро спакувано,поготово за оние кои се подујани од ПОБЕДАТА и сега слават,за да прочитаат како ќе биде,кога че стаса НАПЛАТАТА.

А за другите од ИНОСТРАНСТВО,па нека видат кој е поголем КОМУЊАР,дали Бранко или ГРУЈО.

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2013 во 17:31
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7980818283 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.