|
20 години парламентарна демократија |
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За жал нашата парламентарна демократија е полна сончогледи-луге кои плукаа па си го лижеа плуканото. И најзажал треба да ги гласаме оти се закрпа на некој кој случајно нам ни е симпатичен Аааааа не гласам советничка листа!
По преминот од ВМРО-НП во ДПМНЕ, Додовски со добитна позиција на советничката листа за град Скопје |
|||
Diogen
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па зар има уште наивни кои веруваат во „демократија“?
Ма дајте бре, отворете ги очите, 20 години игра Бранко, Грујо, Љупчо-сите тие живеат ко богови „плукајќи“ еден на друг, а наивни овци колку сакаш. Не возат, не работат ко бавча 20 години, а ние слепци при очи , власт им даваме....
2 милиони безрбетници кои немаат сила да се изборат за своја иднина, полесно им е да свиткаат кичма и да ја лижат раката на газдата, чекајќи да им фрли коска да глодаат-врв на своите животни амбиции...
Гледам дека повеќе од половина сметаат дека одиме кон диктатура..Патетично...И што правиме за да го спречиме тоа? Па да, одиме по митинзи, слепци урлајќи против „непријателите“, екстазираме викајќи го името на пастирот свој....
Дикататура? Тоа би била и добра иднина каков народ сме.....
Од ова племе не бива народ, оваа територија не бива држава....
А резултатите од ваквата апатија и безрбетништво ќе го видите наскоро, најдоцна за 3 месеци....
И продолжете пак да викате дека Бранко или Грујо е крив.....
Тие што тука ги плукате ќе бидат далеку, тука ќе бидете вие, ама кичмите ќе ги виткате пред нови господари......
Имате избор, на следните избори да ги казните и власта и опозицијата, да ја земете судбината во свои раце.....
Имате избор, ама имате ли храброст?
Размислете......
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Де бе! Не е толку црно како што ти се чини.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како го замислуваш тоа, казнете ги и власта и опозицијата и земете ја судбината во свои раце ? За кого ќе гласаш тогаш за да ја земеш судбината во свои раце ? Или мислиш дека ќе ја земеш не гласајќи за никого ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Diogen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знаеш што е црна дупка? Епа таму сме, светла иднина....
|
|||
Diogen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
-makedonci i...pameten narod?!
...toa se dva ...sosema antagonizirani poimi ! ...zemi gi samo onie 10 -tina iljadi isklucheni od parnoto vo skopje,...od koishto moze da se zakluchi kolku e pameten ! ...da mu naturash da plakja neshto shto ne go koristi ,..pa duri i toa sekojmesec da mu go nakachuvash ,..i ni zbor da ne chuesh od nego ,... .....e toa e navistina ''pameten i sposoben'' narod ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...тие се среќни што цената се намализамисли падна цената(како нов газда,а потоа...),а не се ни свесни дека не треба ..."ИЧ" да плаќаат.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знам што е демократија, но јас те прашав за кого треба да гласа народот? Ова те прашувам бидејќи од време на време постојано читам и слушам дека народот треба да ја земе власта во свои раце, небаре партиите не се народот. Ако народот излезе на гласање, како што потполно исправно потенцираш, тогаш тој мора да гласа за партија или за некој независен кандидат. Проблемот со независните кандидати е што зад нив не стои скоро никој, па инвестирањето во таквата опција историјски се покажала дека секогаш е промашена инвестиција. Велиш дека најголемата грешка е што гласаме за партија, а не за луѓе. Па луѓето во моментот се оноа што е избрано од партијата. На страна од тоа што луѓето доаѓаат и си одат, а партијата со нејзината политика и вредности останува, луѓето се менуват и се корумпираат, но партијата останува на своите позиции... така што теоријата дека треба да се гласа за луѓе, а не за општоприфатени вредности на партијата не е ниту јасна, ниту сигурна опција. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види вака... ако гласаме за независни кандидати... тогаш ај некако да се сложам... ама ако гласаме за луѓе предложени од некоја партија... тогаш која е логиката демек да гласаме за луѓе...? па тие луѓе ако се изберат чија политика ќе ја спроведуваат...? својата или на партијата...? претпоставувам на партијата, затоа и се кандидирани од таа партија... а што воопшто би барале во некоја партија, ако не се согласуваат со политиките кои ги промовира истата... па сега да спроведуваат своја политика, различна од партиската... нема логика... пример ако гласам за Коце... треба да очекувам дека он ќе спроведува некоја своја политика, различна од партиската...? или за Јани, се исто... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ееее тоа е поентата. Нека му ја мисли партијата кого става на листа. Па дури и кого прима во коалиција. Ако јас сакам да гласам за Коце незначи дека треба да го гласам ај за пример ќе го земам Бичиклиски само затоа што е на советнмичка листа или поконкретно Амдета Бајрам затоа што им е во коалиција.Значи треба промена на изборниот систем. Доста од шлепачи! |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
....фала богу не сум бил сам. За формирање на листата и составот на истата одговорност има партијата(коалицијата)и самиот успех или неуспех во циклусот избори а потоа и во работата го сносат комплет сите.Затоа потоа ни велат..вие ги изгласавте,што и држи вода. Донекаде и не се согласувам со комплетната програма,ама за грст луќе да се изменува ..не може а и не се сака..мора да има изворче некое.Пример,зеленилото(што е најлесно да се изгради и најефтино по сите ставки)во една програма зафаќа средства како за изградба на асфлтни улици или канализација,што нема логика.Ама тоа е.. Јас лично си гласам за личност градоначалник,а листата ако ми се бендисува добро ако не одам на друга...бидејќи сепак ова се локални избори. |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изборниот систем си е добар, ништо поразличен како во останатите држави.
А и многу нелогичности пишувате. Еве мама на пример. Ако гласаш мама за Коце, а не ја подржиш листата за советници на партијата од кај што доаѓа истиот, на кој начин ќе допринесеш Коце да ја тера својата програма. Ако тој нема грб за своите одлуки и идеи во советот како мислиш дека уопште нешто ќе се сработи за градот??? Се слагам дека има многу неквалитетни луѓе на листите за советите, исто како и во парламентот, ама па и толку ни е силата за изнаоѓање на квалитетни луѓе. По битно е кој ќе биде во оперативната власт, кој ќе ги спроведува проектите него кој ќе седи во советот и ќе дига рака за или против еднаш неделно!!!
|
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
SE GLASA ZA kuchinjata i se gleda koj im e gazdata
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |