IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 41>
Автор
Порака
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2013 во 20:09
Опозиција ќе нема ни на локално ниво како градоначалници и советници. На кого ќе се вади владата тогаш за погубната политика баш ме интересира?
Можно е Хитлер да го обвинуваат, или Сталин, само тие неможат да воскреснат од мртвите...
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2013 во 22:53
Како би немало опозиција на локално ниво? Во секоја општина има пријавено по најмалку 2-3 советнички листи освен ВМРОвските, така да сосема легитимна опозиција ќе има и во локалните совети. А верувам дека во некои општини ВМРО нема да ги добие изборите.
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2013 во 23:22

...работата е што ВМРО сака противник да е СДСМ..спрема нив си го мерат рејтингот.Останатите се ситни риби...а СДСМ им е дежурен кривец..нон-стоп. 

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 00:14

Опозицијата ја дрма бојкотитис.голема насмевка
На ред е евровизиската песна.

Не ми се верува

Изменето од Анастеа - 01.Март.2013 во 00:29
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 12:38
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Едно просто прашање,ЗОШТО толку ВИ е потребен СДСМ

за тренинг!!!

Vi gi trenira mozocnite kletki , inaku Glupi ke si ostaneteнамигнувањеда

фала фала на комплименти, ама само да не заборавиш, глупите ве опнуваат на избори во серија по 101 пат, а и нема крај на таа серија на повидок.

освен навреди друго и не ви останува
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 14:42

Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Едно просто прашање,ЗОШТО толку ВИ е потребен СДСМ

за тренинг!!!

Vi gi trenira mozocnite kletki , inaku Glupi ke si ostaneteнамигнувањеда

фала фала на комплименти, ама само да не заборавиш, глупите ве опнуваат на избори во серија по 101 пат, а и нема крај на таа серија на повидок.

освен навреди друго и не ви останува

Кажуваш дека некој тука од опозицијата навредува а? А ти што плукаш по толку македонски народ, тоа не е навреда нели? Тоа се зборови од милост изгледа.
Тоа кој кого опнува на избори е де факто, кој што посеал тоа ќе си ожнее. Како претходните така и сегашните. Само ме плаши помислата кој каде ќе бега да се крие од сегашниве ако се случи пораз на некои избори. Хммммм интересно нели?

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 16:24
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Кажуваш дека некој тука од опозицијата навредува а? А ти што плукаш по толку македонски народ, тоа не е навреда нели? Тоа се зборови од милост изгледа.
Тоа кој кого опнува на избори е де факто, кој што посеал тоа ќе си ожнее. Како претходните така и сегашните. Само ме плаши помислата кој каде ќе бега да се крие од сегашниве ако се случи пораз на некои избори. Хммммм интересно нели?

нема врска бе нрг, јас сум ви рекол дека вашите навреди не ме тангираат, можете да ги дуплирате, што сакате правете, и онака на секоја навреда кон мене оној сиромашкиот шеф што изиграва овде мене ме сече газење од смеењегазење од смеењегазење од смеење, ептен праведно, нема што.

Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 17:41
ОПОЗИЦИЈАТА ЌЕ ОДИ НА ИЗБОРИ

На здравје, картите се отворија. После 3 часа разговор (рибање) со тројката од ЕУ, СДСМ одлучи да учествува на изборите. Барем едно е јасно, која е целата позадина на оваа лакрдија.
Еве едно филмско сценарио:
ЕУ агендата била  да во Март добиеме потврда за датум за преговори, со обврска да го смениме името до Јуни. Ова го знаеле и ДПМНЕ и СДСМ. СДСМ решава да се тргне на страна и одговорноста за промената да падне на ДПМНЕ (ова беше индиректно најавено во еден од условите за бојкот-ДПМНЕ да го реши името), на ДПМНЕ не му одговара да превземе одговорност, нема на кој да се вади, па продолжува рокови, плука а моли да оди СДСМ на избори и да се врати во парламент.
И на ЕУ им се расипа планот, они си имаат зацртано, промена на име, ратификувана од ДПМНЕ и од СДСМ, оти ако еден не потпише, на стаклени нозе ќе им биде планот....
Вака, го седнале СДСМ и му рекле , ќе се вратите во парламент, ќе одите на избори, до Јуни ќе го смените името и ќе се согласите, така е пишано,така ќе биде, така или.....
Добар филм би било ова, само не дај боже да пишува инспирирано од вистинит настан...тага
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 22:13
јас да сум на местото на тројката од европа која денес дојде во Скопје, на сдсм ќе им ги испорачав и фактурите за авионски карти, за дневници, па ро***иот се прифати Грујо што му нудеше и пред тоа, луѓето не ни мораа да доаѓаат.

а бе ро***иот е жива легенда, го гледам излагањето негово пред просториите на сдсм, мислиш готово од утре се веќе на власт, таква илузија им прави на сопствените сопартијци, а они сиромашките се подмочуваат од радости.
опасен мангуп е нема што, ако не меѓу народот барем меѓу неговите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2013 во 22:41

...аиииии ама не зезна бе овој БЦ.

Што лажливец бил...!

....што толку го уплашија па попушти?.лутина

....е тек сега ќе гласам за Филе,макар и 21 на листата!.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 08:06

јас да сум на местото на тројката од европа која денес дојде во Скопје, на сдсм ќе им ги испорачав и фактурите за авионски карти, за дневници, па ро***иот се прифати Грујо што му нудеше и пред тоа, луѓето не ни мораа да доаѓаат.

а бе ро***иот е жива легенда, го гледам излагањето негово пред просториите на сдсм, мислиш готово од утре се веќе на власт, таква илузија им прави на сопствените сопартијци, а они сиромашките се подмочуваат од радости.
опасен мангуп е нема што, ако не меѓу народот барем меѓу неговите

Зекси-ковски, ако слушаше/читаше внимателно, ќе разбереше дека Ахмети најмногу се секирал за одложувањето на локалните оти ќе му пропаднале ЧАРТЕР ЛЕТОВИТЕ со кои ќе  доаѓаат ГЛАСАЧИТЕ.Живо ме интересира кој и со чии пари ќе бидат платени картите. Искрено, не ме интересира ни што изјавил БЦ ни НК оти е неоспорен факт дека нивното и не зависи од нив. Ним им сржија и си легнаа на брашното. Ко барбики опозиционерите ќе се вратат во ПАРЛАМЕНТ, а ПОЗИЦИОНЕРИТЕ ќе мора да ги пречекаат и да им ги вратат местата.Се зависи од главниот во сенка.Смешно ми е еден дел од текст во некој од медиумите парафразирам- Филе кратко време разговарал со него.изненадување А што ќе му е ДОЛГО брееее?
Кон врв
ansasho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2009
Поени: 127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ansasho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 10:14
Стварно оваа опозиција за ништо не ја бидува бојкотираме избори па сега одиме на избори тој нивни лидер како сонцоглед бил само како му веруваат неговите сопартици.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 12:10
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Зекси-ковски, ако слушаше/читаше внимателно, ќе разбереше дека Ахмети најмногу се секирал за одложувањето на локалните оти ќе му пропаднале ЧАРТЕР ЛЕТОВИТЕ со кои ќе  доаѓаат ГЛАСАЧИТЕ.Живо ме интересира кој и со чии пари ќе бидат платени картите. 

па со нивните, од дрогата, оружјето, курвите, а и по некој орган продаден од оние исчезнатите...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2013 во 14:30
..иако БЦ беше сметан за ситна риба,успеа да ги седне евро-дипломатите на маса заедно со НГ и да им посочи дека во РМ треба да се знае кој пали и гаси.смеење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3334353637 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.