IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 41>
Автор
Порака
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Статус: Офлајн
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2013 во 22:53
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

или ај бе Тито да си дојде па пак ке биде убаво

Само пусто турско да се врати. Друго не Ве спасува...
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 02:52

40 % биле за,  60 % против излегување на избори, а доколку се одело на избори протестите кои ги правеле по градовите воедно биле и кампања за истите газење од смеењегазење од смеењегазење од смеење.

па јас на протестите не слушнав што му нудат на граѓанинот, а бе едно ливче макар и на салфетка напишано, што ќе направат, па обичниот човек како мене да има мотив барем да размисли дали да ги гласа.

и таквите како овие се нудат за алтернатива да ја водат државата, општините, бог да чува што би рекол Грујо.

толкава безидејност, неспособност, одамна не сум видел. 
гарант дедовците и татковците им се превртуваат по гробовите.

Изменето од Zeksi71 - 13.Февруари.2013 во 02:53
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 03:25
абе и сегашната власт има мал милион на работи кои ги ветила а не ги остварила, а наспроти тоа не мота со споредни работи надевајќи се дека ќе ги заборавиме тие ветувања, а и значително многу ветувања и пропаганди си има погазено и поплукано на најотворен начин... оваа опозицијава па само руши, а не ветува...

и сега за кого да гласам ја? абе ме збунуваат само...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 13:31
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

абе и сегашната власт има мал милион на работи кои ги ветила а не ги остварила, 

а да ја постираме тука нивната последна програма, па да тргнеме по ред, што направиле а што ветиле дека ќе направат а не направиле???
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 15:08
..а со која програма настапува сегашнава власт на следниве избори?.Содржината на таа програма ако не е напишана на салфетЧе,каде да ја подигнам или дај ми линк..може ќе ме предомислиш за нив да гласам.намигнување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 16:14
Originally posted by zagor zagor напиша:

..а со која програма настапува сегашнава власт на следниве избори?.Содржината на таа програма ако не е напишана на салфетЧе,каде да ја подигнам или дај ми линк..може ќе ме предомислиш за нив да гласам.намигнување

па нема парламентарни избори за да има програма на партијата, за секоја општина си има посебни програми.

да не си се занел малку дека ќе има и парламентарни па ме прашуваш за програма на власта.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 16:21
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

абе и сегашната власт има мал милион на работи кои ги ветила а не ги остварила, 

а да ја постираме тука нивната последна програма, па да тргнеме по ред, што направиле а што ветиле дека ќе направат а не направиле???
а не, извини, јас сакам да ја постираме првата програма од 2006 ако не е проблем, тогаш беше најголемата слава на Груевски и неговата „нова“ партија и сите се надеваа дека ќе опраи нешто како „нова фаца“ во политиката, а добро би било да извадиме и видеа.... од 2006 до 2011 има голема разлика, не мора да се правиме на тошо тука
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 16:23
veruvale ili ne...mene me interesira samo toa (vo momentov!) shto pravi ...pozicijata!

...bash me boli za ...opozicijata !да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2013 во 20:34

Originally posted by zagor zagor напиша:

па нема парламентарни избори за да има програма на партијата, за секоја општина си има посебни програми.

да не си се занел малку дека ќе има и парламентарни па ме прашуваш за програма на власта.

...очигледно немам врска со политика,затоа најдобро е дома да си седам...да не згрешам повторно со заокружувањето.не

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2013 во 00:31

а не, извини, јас сакам да ја постираме првата програма од 2006 ако не е проблем, тогаш беше најголемата слава на Груевски и неговата „нова“ партија и сите се надеваа дека ќе опраи нешто како „нова фаца“ во политиката, а добро би било да извадиме и видеа.... од 2006 до 2011 има голема разлика, не мора да се правиме на тошо тука

И првата, и средната, и последната, која сакаш таа. 
Во сите три зборни циклуси вмро излегуваше со програма. Поголемиот дел од проектите кои беа зацртани беа или исполнети или се во фаза на исполнување. Гоем број на проекти кои беа почнати или завршени воопшто не ги ни имаше во програми.
Да не напоменувам по кој знае кој пат дека сето тоа се одвива во услови на економска криза.

Мене ме интересира повеќе што опозицијата има направено за народот, тоа да дискутираме ако сакаш, ако имаш желба и можности.
Та нели тие самите се нудат да ја водат државата. Се појавуваат како алтернатива на сегашната гарнитура. Јас за тоа сакам да зборам, кои се нивните референци, што тие направиле за народот, кој добробит народот го видел од нив за нивните 12-13 год. власт, кога тие ја управуваа земјата.

Дај кажи една добра работа што тие ја направија, и доживотно ќе гласам за нив!!!!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2013 во 00:35

Навистина што прави опозицијата ? Му ја спасува на Бранко фотелјата во СДСМ , макар и Македонија да пропадне. 

Опозицијата ( поточно Бранко ) се спремни на се' , па дури и на тоа Македонија да добие негативен извештај од ЕУ, со тоа што не сака да се врати во парламентот и не сака да излезе на локални избори затоа што ќе доживеат катастрофален пораз и опасно ќе биде здрмана фотелјата на Бранко "Незаменливиот." 

Лично сум разочаран од Бранко Црвенковски, со овие потези бедно и без достоинство ќе ја заврши својата политичка кариера и ќе остане запаметен како човек кој ја растури СДСМ заради својата болна желба за власт во партијата... не 

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2013 во 00:59
http://24vesti.com.mk/sdsm-sepak-nema-da-uchestvuva-na-lokalnite-izbori

еве конечно нешто добро и позитивно од комуњарите, само не им верувам, ѓупци се тие, лажовчини без образ. 
Македонија без бц-от и неговите хоштаплери, би била многу попристојно место за живеење!!!

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2013 во 02:17

И првата, и средната, и последната, која сакаш таа. 
Во сите три зборни циклуси вмро излегуваше со програма. Поголемиот дел од проектите кои беа зацртани беа или исполнети или се во фаза на исполнување. Гоем број на проекти кои беа почнати или завршени воопшто не ги ни имаше во програми.
Да не напоменувам по кој знае кој пат дека сето тоа се одвива во услови на економска криза.

Мене ме интересира повеќе што опозицијата има направено за народот, тоа да дискутираме ако сакаш, ако имаш желба и можности.
Та нели тие самите се нудат да ја водат државата. Се појавуваат како алтернатива на сегашната гарнитура. Јас за тоа сакам да зборам, кои се нивните референци, што тие направиле за народот, кој добробит народот го видел од нив за нивните 12-13 год. власт, кога тие ја управуваа земјата.

Дај кажи една добра работа што тие ја направија, и доживотно ќе гласам за нив!!!!

не гледам нигде програма... нити било каков вид на предизборни ветувања да постираш...
прво тоа да го средиме, после ако сакаш заедно ќе си го плукаме Бранко затоа што ништо не направил, за тоа барем се согласуваме и ти имаме повторено милион пати, ама поинтересно ти е да си повторуваш една иста реченица како папагал...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2013 во 15:00
Забеган,

па нели ти реков дека за локални избори нема класична предизборна програма, туку за секоја општина посебно си има програми, зависно од тоа која општина какви потреби има.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.