|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
We're so glad to see so many of you lovely people here tonight, and we would especially like to welcome all the representatives of illinois' law enforcement community who have chosen to join us In the palace hotel ballroom at this time. we do sincerely hope you'll all enjoy the show, and please remember people, that no matter who you are, and what you do to live, thrive and survive, th Re still some things that make us all the same. you, me them, everybody, everybody. Everybody needs somebody Everybody Needs Somebody To Love (someone to love) Sweetheart to miss (sweetheart to miss) Sugar to kiss (sugar to kiss) I need you you you I need you you you I need you you you in the morning I need you you you when my soul's on fire Sometimes I feel I feel a little sad inside When my baby mistreats me I never never never have a place to hide I need you Sometimes I feel I feel a little sad inside When my baby mistreats me I never never never have a place to hide I need you you you I need you you you I need you you you I need you you you I need you You know people when you do find that somebody Hold that woman, hold that man Love him, hold him, squeeze her, please her, hold her Squeeze and please that person, give 'em all your love Signify your feelings with every gentle caress Because it's so important to have that special somebody To hold, kiss, miss, squeeze and please Everybody needs somebody Everybody needs somebody to love Someone to love Sweetheart to miss Sugar to kiss I need you you you I need you you you I need you you you... Solomon Burke денес почина во 70та година од неговиот живот. Милостивиот БОГ да му ја прости душата! Амин |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не е суден час кога мора да научиш дека простувањето е дар од Бога на кој одвај успеал да не научи најлесно да ни е да не е не би час кога не може да оставиш се друг да пренесе преку река што одамна пресушила а ние никако да узнаеме и зошто и кога и како да не е последен час на мојата будност в постела од зраци и знаци неодгатнати во некој мој стих премолчен од којзнае кој допишани да е само час сеедно кој сеедно нечиј сеедно твој сеедно ничиј што ќе ме прободе како со нож право в срце за да не одболам за да не преболам за до издив да доболам |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Such a feelin’s comin’ over me There is wonder in most everything I see Not a cloud in the sky Got the sun in my eyes And I won’t be surprised if it’s a dream Everything I want the world to be Is now coming true especially for me And the reason is clear It’s because you are here You’re the nearest thing to heaven that I’ve seen (*) I’m on the top of the world lookin’ down on creation And the only explanation I can find Is the love that I’ve found ever since you’ve been around Your love’s put me at the top of the world Something in the wind has learned my name And it’s tellin’ me that things are not the same In the leaves on the trees and the touch of the breeze There’s a pleasin’ sense of happiness for me There is only one wish on my mind When this day is through I hope that I will find That tomorrow will be just the same for you and me All I need will be mine if you are here Изменето од spiros - 31.Август.2011 во 22:39 |
|
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Everyone needs compassion
A love that's never failing Let mercy fall on me Everyone needs forgiveness The kindness of a Savior The hope of nations (Chorus:) Savior He can move the mountains My God is mighty to save He is mighty to save Forever Author of Salvation He rose & conquered the grave Jesus conquered the grave So take me as You find me All my fears & failures Fill my life again I give my life to follow Everything I believe in Now I surrender (I surrender) [ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/h/hillsong_united/mighty_to_save.html ] (Chorus:) (2x) Savior He can move the mountains My God is mighty to save He is mighty to save Forever Author of Salvation He rose & conquered the grave Jesus conquered the grave (Bridge:) (2x) Shine Your light & Let the whole world see We're singing For the glory Of the risen King Jesus (Chorus) You're the Savior You can move the mountains Lord You are mighty to save You are mighty to save Forever Author of Salvation You rose & conquered the grave Yes You conquered the grav |
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
God rest you merry, Gentlemen,
Let nothing you dismay, For Jesus Christ our Savior Was born upon this Day. To save poor souls from Satan's power, Which long time had gone astray. Which brings tidings of comfort and joy. |
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
РАЗБОЈНИКОТ
Збеснат Ирод,исплашен поради Царот што се роди, бедникот,не знае дека против Бога војна води. Во Витлеем и околината,од двегодишни до најмали деца коли, не остава ништо живо,ниту ако со солзи го моли. Родениот Цар му пречи,мора да го уништи сега, Бог на Јосифа му се јави,со Младенецот и Марија во Египет да бега. На далечен пат тргна Јосиф,закрилуван од Божја рака, Но семејството Свето,по патот наиде на друга мака: Низ предели страшни пусти,разбојничка банда шета, што го спази семејството,тоа стана нивна мета. По грабеѓот и тормозот и Младенецот сакаа да го убијат тие, гласот нивни застрашува заличувајќи на волчји виеѓ. Во расправа околу тоа и припремата на чинот беден, се појави помеѓу нив благоразумен
Младенецот еден. Вели:Во никој случај не допуштам погубување на ова бебе-ете оти кога и Бог би се родил,не би бил поубав од ова дете! И така по разумот на лошиот разбојник див семејството замина и младиот Бог остана жив. А бандата пакостеше народ уште триесет и три лета, Христос пак со учениците Спасение проповеда низ Еврејската земја сета. Никој мудар не пропушта да прими негова Света ука, само првенци Израелеви не разбраа ништо тука. Го фатија Христа и осудија водени од демонот рогат, помрачени во срцата,џо делата Христови не го познаа Бога. На смрт го осудија,со распнување на Крст дрвен, меѓу двајца разбојници,за да биде срамот врвен. Ако си Бог,спаси се себе и нас,мрмореше разбојникот лош и крвав, во гадната злоба своја,и при смртта своја тој е бедно пргав, а другиот разбојник,размисли и треперејќи од страв се сети: иако крвава оваа Убавина сум ја видел,мора да беше овој-БОГ-она дете. Па проговори: Не поради раниве што праведно ме печат,но од гревовите големи жали срцево мое. Затоа те молам:Сети се Господи на мене,кога ќе дојдеш во Царството твое! Бог милостив,кога покајнички зборови од најлошиот слушна, не премолчи,туку во духовна прегратка го гушна: Изгубена овцо моја,иако те пронајдов на крајот,Вистина ти велам уште денес заедно со мене,ќе бидеш во Рајот! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ОТКУП СО КРВ
Од Голгота глас се слуша , тоа чекан злобно чука драма крвна , спасителна се одигра ете тука . Христос , Јагне , на Крст лежи , а војници клинци коват Господова крв се проли , запомни го душо ова ! Се тресеше земја цела, сонце згаси светол плам , Спасителот ти го презре, ах човеку каков срам! Но иако во гроб лежи , порака на сите праќа : Не малаксуј душо моја , кој е буден брзо сваќа ! Зошто страдам и умирам ? -одекнува нежен глас , зар не да ве препородам , да ве платам сите вас ? Најмногу од се те љубам , о грешнику зар не гледаш ? Да те спасам јас намислив и ја вкусив оваа беда . Штом гревовен фрлиш оков , очајание да немаш нетрулежност ти дарувам , Мојот спокој ти го земаш ! Колку голем грев да имаш , штом се каеш ќе го снема , смртта Моја за се вреди , па затоа немај трема ! Постојано ти моли се , ако заден , ќе си прв , ќе те внесам во радоста те откупив јас со крв ! Не стравувај дека умрев и не биди малодушен адски оков се раскина , конечно и тој е срушен ! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Znash da sam tu... I kad mi nechujesh glas... Blizhe ti nemogu biti... Tu sam koliko mi dozvoljavash... I ja znam da znash... Da ti vodish misli... Ja niti ne pokushavam... Ti vodish ovaj zhivot... Chujesh onoliko koliko... Zhelish da znash... Kad zhivish zhivot kao da me nema... Ja se ne povlachim... Uvjek me jednako imash... Na tebi je da to koristish...
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
СМРТ , А ЖИВОТ !
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Да запее секој брат ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Светол стана секој кат ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Власт изгуби мрачен ад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Победен е демон гад ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Слобода од смртен пад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Ликуј душо нема глад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! В неврат појде адски чад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Миомир и рајски кад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Гозба од преполн сад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Одмор под Небесен лад ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! По смртта е Живот драг ! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! Таму води овој праг ! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vergänglichkeit Vom Baum des Lebens fällt Mir Blatt um Blatt, O taumelbunte Welt, Wie machst du satt, Wie machst du satt und müd, Wie machst du trunken! Was heut noch glüht, Ist bald versunken. Bald klirrt der Wind Über mein braunes Grab, Über das kleine Kind Beugt sich die Mutter herab. Ihre Augen will ich wiedersehn, Ihr Blick ist mein Stern, Alles andre mag gehn und verwehn, Alles stirbt, alles stirbt gern. Nur die ewige Mutter bleibt, Von der wir kamen, Ihr spielender Finger schreibt In die flüchtige Luft unsre Namen Hermann Hesse
Изменето од spiros - 18.Ноември.2012 во 10:03 |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Faust I - Faust und Gretchen Die Gretchenfrage GRETCHEN: ... Glaubst du an Gott? FAUST: Mein Liebchen, wer darf sagen: Ich glaub an Gott! Magst Priester oder Weise fragen, Und ihre Antwort scheint nur Spott Über den Frager zu sein. GRETCHEN: So glaubst du nicht? FAUST: Mißhör mich nicht, du holdes Angesicht! Wer darf ihn nennen Und wer bekennen: Ich glaub' ihn. Wer empfinden Und sich überwinden Zu sagen: ich glaub ihn nicht! Der Allumfasser, Der Allerhalter, Faßt und erhält er nicht Dich, mich, sich selbst? Wölbt sich der Himmel nicht dadroben? Liegt die Erde nicht hierunten fest? Und steigen freundlich blickend Ewige Sterne nicht herauf? Schau ich nicht Aug in Auge dir, Und drängt nicht alles Nach Haupt und Herzen dir Und webt in ewigem Geheimnis Unsichtbar-sichtbar neben dir? Erfüll davon dein Herz, so groß es ist, Und wenn du ganz in dem Gefühle selig bist, Nenn es dann, wie du willst: Nenns Glück! Herz! Liebe! Gott! Ich habe keinen Namen Dafür! Gefühl ist alles; Name ist Schall und Rauch, Umnebelnd Himmelsglut. GRETCHEN: Das ist alles recht schön und gut; Ungefähr sagt das der Pfarrer auch, Nur mit ein bißchen andern Worten. FAUST: Es sagens allerorten Alle Herzen unter dem himmlischen Tage, Jedes in seiner Sprache: Warum nicht ich in der meinen? - aus Faust I, Zeilen 3426-3465 The Gretchen Question GRETCHEN: ... Do you believe in God? FAUST: My darling, who can (really) say: I believe in God! You may ask priests or wise men, And their answer seems but a mockery Of the questioner to be. GRETCHEN: So you do not believe? FAUST: Don't misunderstand me, you lovely sight! Who may name Him, And who declare: I believe in Him. Who can feel And dare To say: I do not believe in Him! The all-embracing one, The all-preserving one, Does He not embrace and preserve You, me, (and) Himself? Does the sky not arch above us up there? Does the earth not lie firm down here? And do not with kind glance The eternal stars rise? Do I not look at you eye to eye, And does not everything press Upon your head and heart And weave in eternal mystery Invisible and visible around you? Fill your heart, as big as it is, from that And when you are completely blissful in the feeling, Then call it what you like: Call it happiness! Heart! Love! God! I have no name For it! Feeling is everything; (The) name is sound and smoke, Enshrouding heaven's glow. GRETCHEN: That is all quite fine and good; Much the same thing says the pastor, too Only with slightly different words. FAUST: It is said everywhere (by) All hearts under the heavenly day, Each in its own language: Why not I in mine? - From Faust I, lines 3426-3465 |
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Herbst (von Rainer Maria Rilke) Die Blätter fallen, fallen wie von weit, als welkten in den Himmeln ferne Gärten; sie fallen mit verneinender Gebärde. Und in den Nächten fällt die schwere Erde aus allen Sternen in die Einsamkeit. Wir alle fallen. Diese Hand da fällt. Und sieh dir andre an: es ist in allen. Und doch ist Einer, welcher dieses Fallen unendlich sanft in seinen Händen hält. Herbsttag Herr: es ist Zeit. Der Sommer war sehr groß. Leg deinen Schatten auf die Sonnenuhren, und auf den Fluren laß die Winde los. Befiehl den letzten Früchten voll zu sein; gieb ihnen noch zwei südlichere Tage, dränge sie zur Vollendung hin und jage die letzte Süße in den schweren Wein. Wer jetzt kein Haus hat, baut sich keines mehr. Wer jetzt allein ist, wird es lange bleiben, wird wachen, lesen, lange Briefe schreiben und wird in den Alleen hin und her unruhig wandern, wenn die Blätter treiben. Изменето од spiros - 09.Февруари.2013 во 23:39 |
|
|
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |