IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 31323334>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2011 во 15:36
Не треба многу, само да ги следиме ваквиве примери и нормално да ги повториме или да им се приклучимеда
Ученици подарија уреди за болницата во Велес
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2011 во 20:33
што може народот да направи за Македонија, па најпрво, да биде разумен, се друго автоматски ќе си дојде на ред!
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2012 во 00:40
Originally posted by brza brza напиша:

bi gi (p)otepal site shto ja (o)pljackale i................... seushte go pravat toa!да
да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2013 во 20:21
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2013 во 23:58
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

да

ФОТО: Македонец се прошета со ѕвездата од Кутлеш во сред Атина

и што? решен е проблемот со Грција? не... може само да се степаш негде така...

и јас пијан ги имам пцуено грците пред амбасада и ме има избркано обезбедување, па што?

туку да отидеш како народна маса и со протести да ги притиснеш овие нашиве да превземат нешто околу тоа прашање... е тоа е веќе правење нешто за државата...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2013 во 23:52
-za da biide pojasno , treba da se vidi( ne  se gleda) shto drugo mu pishuva na maicata.

,,,a shto ima chudno pa,...koga taa zvezda e  od kaj niv,...i kaj niv ja nosel nekoj na maica,

ма ајде...golem...da ne kazam shto !смеење
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 00:08

да

ааааааааа ептен јака работа...и шо сега?...може да му направиме споменик на пример,на плоштадголема насмевка
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 10:09
Две фирми за 18.000 евра ќе го чуваат вечниот оган во Жена парк
...eve, ovie neka napravat shto sakaat!
...ustvari i go pravat toa...t.e....ja pljachkaat!
...1500 evra mesechno za...toa?!?изненадување

...ma neka ide u kurac,...so vakov glupav natrod !лутина
...mene bash me zabole  za nea !

...a mozebi i za sekoja po tolku?лутина
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 10:45
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

да

ааааааааа ептен јака работа...и шо сега?...може да му направиме споменик на пример,на плоштадголема насмевка

споменик не треба да му направиме, ама барем малку треба да се има почит кон храброста што ја има дечкото, но можам да ги сватам овие подржувачите на востаниците.
2001 год. 90 % од воено способните членови на сдсм од Аеродром ( лично ги знам сите, меѓу нив и братучед мој ) му ја спраштија на неколкумесечен одмор во Грција, Бугарија, Србија и други места.
НРГ е тука, рече дека бил во безбедносните сили тоа време, нека каже дали не е така.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 11:40
....mocham jas (kako i sekoj se nadevam)намигнување...''s vremena na vreme'',

....za makedonija,...jaasno !голема насмевка
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 14:49
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

да

споменик не треба да му направиме, ама барем малку треба да се има почит кон храброста што ја има дечкото, но можам да ги сватам овие подржувачите на востаниците.
2001 год. 90 % од воено способните членови на сдсм од Аеродром ( лично ги знам сите, меѓу нив и братучед мој ) му ја спраштија на неколкумесечен одмор во Грција, Бугарија, Србија и други места.
НРГ е тука, рече дека бил во безбедносните сили тоа време, нека каже дали не е така.

Бел ден не видов 2001, а за муабети сум чул, мада тоа што бев јас не е ни од блиску со резервниот состав на АРМ и МВР.

Само една корекција... Кога веќе збориш дека од СДСМ ја спраштиле, вредно е да напоменеш дека севкупно голем број на младина кидна од државата за да не се стави на располагање на безбедносните сили. Така да дали биле од ВМРО, СДСМ, или било која друга партија е далеку од релевантно, зашто во тоа време младината бегаше (тој што можеше да избегне) генерално.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 19:42
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

............голем број на младина кидна од државата за да не се стави на располагање на безбедносните сили. Така да дали биле од ВМРО, СДСМ, или било која друга партија е далеку од релевантно, зашто во тоа време младината бегаше (тој што можеше да избегне) генерално.

..i ja navistina nemam pojma..,.

...osven ona shto go vidov navecher denta ...posle 20 h,
...koga beshe najaveno ... shto ke  se sluchi ...utredenta:

..a toa beshe:
,...na benzinskite imashe kilometarski koloni za  turanje gorivo,...

...za sekoj sluchaj ,... ako rabotite trgnat na losho,...da imash pun rezervoar,

..a koi bea ,..samo gospod znae,

.,..a i tie...djipchiiite ,...dabome!да
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 19:46

Бел ден не видов 2001, а за муабети сум чул, мада тоа што бев јас не е ни од блиску со резервниот состав на АРМ и МВР.

Само една корекција... Кога веќе збориш дека од СДСМ ја спраштиле, вредно е да напоменеш дека севкупно голем број на младина кидна од државата за да не се стави на располагање на безбедносните сили. Така да дали биле од ВМРО, СДСМ, или било која друга партија е далеку од релевантно, зашто во тоа време младината бегаше (тој што можеше да избегне) генерално.

Се согласувам со NGRMKD потполно, 2001 беше голем срам за македонските „патриоти“. Јас дознав дека од списокот за мобилизација каде што бев јас, од 110 се јавивме само 10 тина-брука, а меѓу тие дезертери имаше и СДСМ-овци и ВМРО-овци, тогаш дезертери се криеа по дупки, а сега улегнати на државен грб. Оние што вистински ја бранеа Македонија, останаа некаде настрана, со горчлив вкус во душата.
Патем, Zeksi, каде беше 2001?
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2013 во 22:30
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Се согласувам со NGRMKD потполно, 2001 беше голем срам за македонските „патриоти“. Јас дознав дека од списокот за мобилизација каде што бев јас, од 110 се јавивме само 10 тина-брука, а меѓу тие дезертери имаше и СДСМ-овци и ВМРО-овци, тогаш дезертери се криеа по дупки, а сега улегнати на државен грб. Оние што вистински ја бранеа Македонија, останаа некаде настрана, со горчлив вкус во душата.
Патем, Zeksi, каде беше 2001?

Сигурно нема да ги релативизирам работите, зборам за Аеродром, ги знам и едните и другите, и знам кој беше а кој се криеше ко пиз.да под кошула. Имаше и вмровци кои се криеа од позиварите ама оние комуњарчињата 95 % побегнаа. газење од смеењегазење од смеењегазење од смеење На некои родителите и кредити зимаа за да можат нивните јунаци да останат на Халкидики 3-4  месеци. Некои и соби под кирија зимаа само да не бидат дома. А за нас јадеа бурек дека сме биле глупи, топовско месо, за војводата ли ќе сме гинеле и сл.
Патем Диоген, бев ангажиран во 16 ПБ, 3-ти баталјон, ги држевме висовите над Страчинци, а после Арачиново пола не однесоа на граница према Косово.
Бевме баталјон Диоген кој треба во борбени услови да брои 500-600 луѓе, а ние бевме 70-80. Резил!!!
И ден денес кога ќе ги видам тие комуњарчиња, а денес повеќето се со власта, улегнати на државен грб како што викаш, у онаквото гледаат кога ќе ги боцнам кај беа и што правеа 2001 год.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 31323334>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 4,750 секунди.