|
Писатели |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | ||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Miss.Independent
Нов член Регистриран: 26.Јуни.2013 Локација: In my Dreamland Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од наши-Горјан Петревски а од странски-Сидни Шелдон,Сесилија Ахерн,Никола Спаркс,Мерилин Кеј..
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Засега Ирвин Д. Јалом. Сите книги што ги имам прочитано од него ме ставиле во длабока мисла. Ирвин е психијатар, егзистенцијалист и инспириран прилично многу од филозофијата и тоа е очигледно затоа што 3 од книгите му се насловени Лекување со Шопенхауер, Кога Ниче плачеше, Проблемот Спиноза.
Друг писател со кој се опседнав, најверојатно затоа што и имав прилика да го сретнам на Bookstar фестивалов оваа година е Кадер Абдолах. Можеби го засакав затоа што книгата што ја прочитав од него е според вистински настани за време на револуцијата во Иран и што се случува со неговото семејство. Сега ја читам втората книга од него и се надевам дека во иднина ќе преведат уште книги од него.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам прочитано само една книга од Нил Гејман и го имам гледано анимираниот филм Coraline кој е базиран на неговата истоимена книга.... неодамна го најдов неговиот мастерклас за пишување книги... и неговата креативност буквално ме плени. Неговата смиреност...Едноставно човекот ме воодушевува и инспирира. Јас имам пребрз ум и раштркан на сите страни и секогаш кога го слушам како зборува полека и смирено ме потсетува дека не морам ама баш никаде да трчам. Боље од медитација |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |