|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 5758596061 98> |
Автор | ||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Филипјани: 4:8
Впрочем, браќа, сè што е вистинско, што е чесно, што е праведно, што е чисто, што е љубезно, што е на добар глас - ако е некаква добродетел, ако е некаква пофалба - мислете на тоа! |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
„Добар е Господ за оној, кој се надева во Него, за душата, која Го бара.“
(Плач Еремиин 3:25 ) |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вие, мажите, сакајте ги жените свои, како што Христос ја засака Заедницата и се предаде Себеси за неа! Ефесј.5:25 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
И кога Го наречувате Татко Оној, Кој не гледајќи кој е кој, го суди според делата секој поединец, поминувајте го во страв времето на својот живот како придојденици, знаејќи дека не сте откупени со распадливи нешта, со сребро или со злато, од својот суетен живот што ви е предаден од вашите татковци.
1 Петрово 1:17-18 |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
21. Зошто царството Божје е во вас внатре. Свето Евангелие според Лука 17 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Potocniot prevod od starogrcki glasi : Carstvoto Bozjo e vo vashata sredina P.S. Pozdrav messi, milo mi e sto te gledam online |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Задоволството е двострано.
Патем, во суштина нема разлика меѓу "во вас" и "меѓу вас". Не може да има "меѓу нас" ако првин нема "во нас". Не можеш да споделиш оноа што го немаш. Затоа, за жал, го нема толку често, иако има многубројни широки патишта (институцијализирани религии) по кои одат стoтици милиони луѓе. 23. И ќе ви речат: "Еве овде е" или "Ене, онде е". - Не одете и не барајте ! Лука 17 Исус бил потполно во право, по малата патека и низ тесната врата може да се протне само еден бидејќи таа води во секој од нас - лично и посебно. Спасението не е никаде надвор од нас. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога Бог, Кој ме избра уште од мајчина утроба и ме повика преку Својата Милост, благоволи во мене да Го открие Своето Првородено Чедо, за да благовестувам за Него меѓу незнабошците! Галат. 1:15+16 Фаризејот Савле безуспешно се обидувал со држењето на законот да Му Благоволи на БОГА, се’ до моментот кога паѓа од високиот коњ на патот кон Дамаск и го доживува вистинското просветлување! Изменето од spiros - 28.Јануари.2013 во 19:40 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... јас веќе не живеам, туку Христос живее во мене! А тоа што сега живеам во тело, живеам со верата во Синот Божји, Кој ме возљуби и Себе се предаде за мене. Галатј.2:20 |
||
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
ДАВИД-ПАСТИР Давид, царот на Евреите бил пастир. Стекнал многу искуства со Господа додека ги чувал стадата овци на падините во Палестина. Давид напишал повеќе Псалми. Еден од најубавите е 23. „Господ е Пастир мој, ништо нема да ми недостас...ува. На зелени пасишта Тој ми дава починка; при тивки води-ме води. Ја освежува мојата душа, ме води по патеките на правдата, поради Своето име. Ако тргнам и низ долината на смртната сенка, нема да се уплашам од злото, зашто Ти си со мене: Твојот жезал и Твојата палка ме утешуваат. Приготвуваш трпеза пред мене, пред погледот на моите непријатели. Ја помаза мојата глава со масло, мојата чаша се прелева. Навистина, благоста и милоста ќе ме следат, низ сите денови на мојот живот. И јас ќе престојувам во Господовиот дом засекогаш.„ Псалми 23 глава. |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А освен тоа, ние имаме нешто уште поверно, а тоа е пророчкото слово; и добро правите што нему му обрнувате внимание, како на светило што свети на темно место, додека денот осамне и Деницата засвети во вашите срца. 2 Петар: 1:19 |
||
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
SOLI DEO GLORIA
|
||
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Сега вака зборува Господ, Кој те создаде, Јакове, Кој те створи, Израеле: „Не бој се, зашто Јас те откупив; те повикав по име, ти си Мој! Исаија 43:1 |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
Внеси реплика | страница <1 5758596061 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |