|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика | страница <12345 54> |
Автор | |
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубомората е и љубов и страв и лудило во исто време
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne rekov, deka emocijata ischeznuva. Rekov, ljubomorata(kako eden vid emocija) ischeznuva...
A toa ne e isto, barem po mene. Emocijata e energija i ne ischeznuva, da- samo preminuva od edno nivo na drugo(so nadmonuvanje na predhodnoto-kade energijata bila pogusta)...neshto kako evolucija na svesta ama toa vekje e druga tema...
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може да се согласиме дека не се согласуваме |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си била некоја Љуба и се’ нешто морала, а други не морале и можеле раат да си бидат неморални и така настанала љубомората
|
|
tablet_1
Нов член Регистриран: 04.Јануари.2013 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ljubomorata ne postoi ili ljubis ili ne
i nikogas ne e crno ili belo sekogas e sivo Изменето од tablet_1 - 27.Јануари.2013 во 11:15 |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored mene, postoi razlika pomegju pottisnuvanjeto i nadminvanjeto. So nadminuvanjeto ljubomorata ischeznuva...dodeka so pottisnuvanjeto ostanuva vo nas i prashanje na vreme e koga povtorno kje ispliva na povrshina...Emocijata e akcija(vo nekakov oblik) i kje se manifestira porano ili podocna, na nekoj nachin.
Koj e "toj" shto kontrolira?? Koj e "toj" shto nadminuva?? Spored mene postoi razlika. I nemora sekogash i so sekogo da se soglasuvame...
|
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и едното и другото е контрола... фактот дека не си ја претворил емоцијата во акција е битен |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Женичка е богороичка и дрскост е кога некој валкан неверник - полжав ил лебарка и’ се лигави, не мора да се вика тоа љубомора
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima lugje shto mislat deka umeat da ja kontroliraat ljubomorata ama ustvari samo ja potisnuvaat...
Ovojpat nema da go spomnuvam osvestuvanjeto...i nedaj bozhe da spomnam evolucija na svesta... - kako nadminuvanje na ljubomorata I pak kje kazham... ljubomorata ne e ljubov! No, ne sakam da kazham deka sme sovrsheni...ljubomorata mozhe da se pojavi i chovechki e da se pojavuva - samo mislam deka ne treba da se potisnuva tuku nadminuva - samo toa...
Изменето од viktorija123 - 25.Јануари.2013 во 16:18 |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубомората служи за да ја заштити врската, но во преголеми дози ја растура како и се’ друго за се’ друго
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,ako go nema toa ljub_omora ,,,,ke go nema i toa ljub_i,,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ни се емоциите криви, што ги претвараме во емотивни бродоломи... |
|
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таа се самоуби....а тој ја сакаше само неа....безусловно и искрено.....
Нејзината болна љубомора уништи се..... |
|
Внеси реплика | страница <12345 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |