IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Причини за пожар во Македонска Пошта
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Причини за пожар во Македонска Пошта

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Прашање: Можни причини за пожарот се:
Одговор Гласови Статистика
1 [16,67%]
1 [16,67%]
1 [16,67%]
0 [0,00%]
2 [33,33%]
1 [16,67%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Причини за пожар во Македонска Пошта
    Испратена: 16.Јануари.2013 во 13:10

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 14:11
Znaci kako toa se povrzuva odma pozarov so pdf politika ic ne mi e jasno. Ete moze vo arhitektura da odi, da vidime kako ja gradele i kakvi materijali imaat iskoristeno pa da gi barame pricinitelite za pozarov.

Ama jas sepak mislam niedno od ovie pogore ne e vistinskiot odgovor... Branko e kriv!

A i me interesira toa ckorceto so krilca da ne bilo

P.S.. mislam deka posle tolku godini samo prasanje na vreme bese koga nesto ke se sluci, koga se investira vo se samo vo toa sto treba ne.
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 14:18
...vidi vidi ,, se pojavi ushte eden list ....od onoa drvoto!изненадување

...a be tosho, burazeru,...zarem ti si go napravil toa ....za da gi nabedish,...rekord- erite?збунетост

...ama ,i ti be sigurno vekje  si imash mnogu spleteni djemperi,...ili barem nekoi shto se vo tvoja blizina.

...inache, se si mislam deka  sobranieto e mnogu po flamable od poshtava ,...zatoa shto taa e gol beton, a  parliamentot ti e kako suv barut odvnatre,....so seta taa ''drvenarija'' napravena ottako tvoite go zaposednale,

...i mnogu poubavi sliki ke izlezat od nego ....vo takva situacija.....be toshkнамигнување!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2013 во 23:19

Колку пари изгореа во пожарот во Поштата

размислување

Изменето од mamamd - 16.Јануари.2013 во 23:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2013 во 00:21
-ma...vistinsko chudo shto i za  .ovoj...ne gi nabedile ....onie!изненадување
Кон врв
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2013 во 22:18
Како е новото име на Македонска пошта....а? А? Ааа?

Хот мејл

You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2013 во 22:35
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Колку пари изгореа во пожарот во Поштата

размислување

....сите,сВе!..пошто нема веќе комбиња мораше поштава да рикне.Не е прашање за дотраена инсталација(ф-ка за кабли Неготино)туку можеби се новите турско-кинески штекери и кабли за 50 денари 3 метра.

како и да е,"новата компанија за осигурување ќе ја плати штетата"(бог да чува и да брани,кај го има тоа освен кај нас)Кај има осигурително друштво што ќе ми ја надомести штетата за иста премија пред СКЛУЧУВАЊЕ на договорот и рокот за осигурување?. Многу матно е ова со париве....

а зошто пред истекот на осигурувањето не е распишан тендер?.

...и поштата конечно ќе добие барок-фасада.да

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2013 во 07:28
Вчера...одеејќи накај пазарчето слушам разни муабети кај народов..
Шефот на кабинетот на генералниот на Македонски Пошти....ти бил истовремено и шеф на набавната служба во истата.
Ама тоа ...воопшто и не ме изненадува...некој да е со две (доброплатени) работни места и плати..а останатите ...без никаква работа...и нажалост и  без никакви примања...
А тој (случајно нели) бил и внук од брат на генералниот директор на Македонски Пошти....
Кај него ти била чувана целата документација и тоа види ....за сите тендери на Поштите...
А пак тендерот за осигурување на зградата ти бил распишан уште пред три месеци..и ете сега како изгледа (post festum) и конечно ќе биде реализиран...
 А случајно или не, деновиве ти била најавена.... и ревизија на финансиското работење во Македонски пошти... што несомнено ќе постави и дополнителни прашања во сета оваа збрка..
Оти и порано имаше губење на (неосигурени) комбиња со пари таман ПРЕД Избори...иако практика кај нас за превоз на пари се вршела поинаку...со друга врста на превозни средства..т.е блиндирани ....и плус со соодветна за такви прилики придружба.
Ама ...одкога рамковниве буквално сменија се во држава...не треба да не ништо појке и „изненадува„...со припомош на меѓународните советници кои како муви на месо...се секидневно присутни кај нас...
Нешто ....ВО КОРЕН овде МОРА да се МЕНУВА...
Што ПОСКОРО ....тоа и по АРНО ќе биде... за НАС ....се подразбира нели?.
намигнување

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2013 во 08:27
Originally posted by novace novace напиша:

Ама ...одкога рамковниве буквално сменија се во држава...не треба да не ништо појке и „изненадува„...со припомош на меѓународните советници кои како муви на месо...се секидневно присутни кај нас...
Нешто ....ВО КОРЕН овде МОРА да се МЕНУВА...
Што ПОСКОРО ....тоа и по АРНО ќе биде... за НАС ....се подразбира нели?.
намигнување

Касно стигнал Марко на Косово!
губитник

Политичката цена на ДУИ станува астрономска
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2013 во 14:55
ako podobro razmislish ...i ima logoka shto vika ovoj:

Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2013 во 16:41
Да, може да е така ако осигурителната компанија е Иљир Иншуранс оф Тетова. За секоја друга, тоа би бил последниот договор.
Туку, шоку директори да почне да се спрема за подолг службен пат...  
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јануари.2013 во 17:50
Околу внукот на Марко...кој предвреме стасал таму каде го пратиле:

Гледано (и) наназад...Македонците ...евидентно е....секиден и стално губат..
ЗАШТО е тоа така??.
Само и поради....од една и единствена болка...НЕ единството внатре во Македонскиот Народ..а не како (до)сега што го „крстија„...некаква-мити „заедница„..
НИЕ сме НАРОД...и тоа Македонски..а не заедница на Фиромјани...како што некои забегани македоноиди што не убедуваат...секако без видливи последици по нив...
А тоа да се спроведе во стварноста ...неопходно е потребно ЗДРУЖУВАЊЕ на СИТЕ Македонци....по неколку карактеристични „прашања„ .....викани и Македонски НАЦИОНАЛЕН ПРАГ...како синоним за едно и единствено сплотено „семејство„...
Се останато.... може и да биде како што секој по свое го гледа и го разбира.
АМА ....поимите Македонија  и се што е поврзано околу неа ....МОРА и ЗАДОЛЖИТЕЛНО да биде „разбрано„ не поинаку ....од веќе еднаш кога ќе се договори и донесе .....викана како се Македонска Одлука  од најумните Македонци..и се разбира и Македонки.
Од која НИКОЈ и НИКОЈПАТ НЕ СМЕЕ да менува ниту точка и запирка...од веќе и еднаш за секојпат што ќе се означи како МАКЕДОНСКИ приоритет.
И МАНУ...како седиште на „најумните„... МОРА еднаш за секојпат да го дефинира сето она кое досега не е дефинирано...за да бидеме сплотени по прашањето за Македонија...исто онака како што тоа е „дефинирано„ , ете кај нашите душмани од Југот.
Затоа таму...поради нивното единство...како  Позиција или Опозиција...сите и секојпат „исто„ побаруваат од нас...да не ви го и тоа објаснувам деталите...оти се надевам секому се од јасни појасни.
чекање

Изменето од novace - 18.Јануари.2013 во 17:53
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2013 во 05:41
Баба ми умре лани есента, бог да ја прости, па си викам да ја осигурам пред да и правиме година, ама не знам дали ќе ја осигураат, имаше висок притисок, холестерол, а и пушеше... загриженост
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2013 во 21:46

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Баба ми умре лани есента, бог да ја прости, па си викам да ја осигурам пред да и правиме година, ама не знам дали ќе ја осигураат, имаше висок притисок, холестерол, а и пушеше... загриженост

..за само десет дена откако го постави прашањето,имам одговор за тебе.

појди до Кроација осигурување,таму можеш да се осигураш ретроактивно...дури и за претрпен страв уште од твоето прво оделение,а камо ли за мртов човек...поготово старец.да

Само ќе треба некако да ги свртиш парите откако ќе ти легнат на сметка.намигнување

Изменето од zagor - 08.Февруари.2013 во 21:47
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.