|
Кризи во Бракот |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
maja 30
Сениор Регистриран: 13.Август.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Август.2006 во 11:35 |
mnogu luđe kažuvaat deka kriza vo brakot ima na tri godini i takanarečena kriza na sedum godini e sega tie što se podolgo vo brak neka kažat i delat iskustva
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кризите намаат правила некој ги имаат често некои многу ретко .......начинот на справување е вистинското прашање ....љубовта , толеранцијата , почитувањето еден кон друг....се фактори кои помагаат во тоа практичен совет....гледаш ли дека е крајно ,,запален,, колку и да не се согласуваш не оди контра....нека му помине лутината....после не оставај така ...отвори ја темата во мирна атмосвера...:) Изменето од Delfin - 18.Август.2006 во 22:43 |
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa normalno e deka ima krizi vo brak... samo delfince ubavo kaza...... treba umesnost i so niv covek da se spravi.....
se dodeka ima ragovor so partnerot, se dodeka vi e ubavo zaedno da go ispiete utrinskoto kafe.... nema kriza...
|
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
ribari
Нов член Регистриран: 14.Јули.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo sekoj brak ima kriza ali sekoja kriza ima nacin dase resi na dobar nacin jassum vo brak -12 -godini i negledam nekoi problemi danemozat na miren nacin dase resat samo treba iskrenos i se keide kako podmackano
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Normalno e da nema kriza vo brakot...
No dokolku ja ima... znaci deka ima izvor... treba toj izvor na kriza de se isusi!!! |
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Do sega ne sum imala nikakva kriza, ustvari nie i mnogu retko se karame, a ako voopsto se karame toa e za glupost kako na pr. mesanje vo kompjuter... ama sekoj si ima svoj... taka da i tuka nema problem...
Mi se cini poveke krizi imav pred da se omazam... |
|
vesni
Сениор Регистриран: 27.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
luj6
Група Регистриран: 10.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo brak sum 7 godini i potpisuvam se sto rece delphin. Fintata e da ne raspaluvas tuku da resavas na miren nacin. Odenje kontra ne resava nisto. A da i obvinuvanje vo smisla : ti si kriv/a za ova i ona ne resava nisto. Kritika ne pomaga ama zatoa dobar zbor i zelezni vrati otvara
|
|
I am nobody; nobody is perfect, therefore I'm perfect
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova gledanje na rabotite mi se dopadna |
|
|
|
joli
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me interesira kako lugeto gi pominuvaat krizite vo brakot kako-lubomora,deca nemanje pari,neverstva.
jas sum vo brak i imam nekoe cudno custvo vo sebe nekakva voznemirenos neznam zasto |
|
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вакви кризи не сум имала до сега или поточно не сме имале...
А не знам зошто си вознемирена... ако имаш некаков сомнеж, соочи го, види како ќе реагира, или остави времето да покаже... Немање пари... при работа без плата? Ако е при работа а и без... постојано барање на било каква работа колку да се стабилизира ситуацијата па после барање на подобра работа. |
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavisi koja kriza. Primer nemanje pari, problemi so deca, nemaat nikakva vrska so neverstvo ili patoloska ljubomora.
Nemanjeto pari e "hronicen problem" na sekoe prosecno makedonsko semejstvo i za toj problem ednostavno nema spas, zatoa pomiri se... starite velat kolku ima tolku, bitno e parite da ne ja narusat ljubovta i megusebnoto razbiranje.
Problemite so decata se isto taka "celozivoten" problem - taman ke porasnat i malku ke se osamostojat eve ti go ucilisteto, taman ke pomine ucilisteto eve ti gi ozeneti so nivni deca i ti, po difolt, pocnuvas Jovo na novo... pomiri se i so toa... neka se zivi i zdravi.
Ljubomorata se resava verojatno so trpenie. Taa se javuva kako rezultat na nemanjeto dovolno doverba i samodoverba kon sebe i kon partnerot. Bi trebalo da se stekne izvesno iskustvo vo zivotot za da se nadmine ovoj problem. Lubomorata se pobeduva so celosna iskrenost kon svojot soprug/a. Drug izlez od ovaa situacija ne postoi.
A, neverstvoto e opasno samoto po sebe zatoa sto najdirektno ja narusuva zaednicata. Ova e delikaten problem i za toj da bide nadminat treba da se znaat poveke detali, zasto, za iznaoganje resenie i izlez od ovaa grda i nemila sostojba, ne postoi nekoja voobicaena i generalna postapka. Sekoj slucaj si e razlicen samiot po sebe. Tuka se prepoznavaat "junacite" i mudrite lugje - da prostis ili da zamizes i da prodolzis po nov pat? Potesko zdravje.
Tvojot soprug/a e i bi trebalo da bide tvoj najdobar prijatel, sostaven del od tvojata licnost, tvoja realna dopuna. Ljubovta ja ima ovaa mok realno da gi povrzuva lugeto i tie da ne bidat dva posebni entiteta, tuku navistina edno telo. Zatoa, voznemirenosta, ako doagja od strana na soprugot/a, se resava preku direktna komunikacija so nego. Ovde ne moze da ti pomogne nitu prijatel, nitu rodnina. Zatoa "stisni zabi" i pravo doma na razgovor. Veruvaj - ljubovta i pregratkata, koja od nea proizleguva, moze i "planini da pomestuva". Pozdrav.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SEKOJA KRIZA GO OSTAVA SRCETO ZALEPENO...NISHTO NE E ISTO POPNATAMU..MOZE DA KAZEME SHTO BILO..NO LUZNITE SE VECHNI
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |