IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 158159160161162 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:41
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Ако некоја Бушавка од нашето стадо излегла и се продала како Мерино, таа веројатно е најкомпетента да ја потврди зеленоста на домашната детелина и јонџа.

Истото важи и за ридско-планинските копитари кои сега можат да пројдат како сименталки.

Пасишта имало и ќе има, само некој треба да сака да ги паси.
...aha,...a vie bushavkite i...drugiteнамигнување,

...kako da chekate toa da se sluchi , pa da idete nazad za...da prezivate  domashna treva...a?збунетост

...i pak  ke pitam:

-zoshto ne se vratite nazad,...ako ste (kompetentno) utvrdile  deka trevata tuka  e pozelena ?
..ili pak bojata i ne e vazna tolku kolku... nejzinata  sochnost?
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:42
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

Jас см неутралитет

ве поддржам
да...e taka !

...inache , ne ti bega eden ....dobrososedski kjotek!намигнување

...a , kogo poddrzuvash pa ti?!збунетост
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:53
Originally posted by brza brza напиша:

..pa ako ste vie   izbeganite  makedonci...pravi makedonci,...zoshto ne se vratite be ,..i tuka da ja pasete (najzelenata) treva, a ne ...bilo kade?

...dali toa  nekoj ve sprechuva da se vratite ,pa od tuka da  go branite imeto i shto i da e shto ja tangira ovaa zemja!?

...a be ajde idi tamu soli im pamet na onie shto ti se vo blizina ,a ne na nekoi od koishto si oddalechen  so iljadnici kilometri,

...koishto ...onaka usput,...ti mozesh da gi  preletash  so samo nekolku tamoshni  dnevnici , a na ovie srekjnicive od tuka ...im treba godina dena da rabotat  za da ti dojdat tebe tamu !

...mislam deka  sum rekol vekje deka ...ni gi podufte,...ne?збунетост

...change  the name!да

Mark my words, you'll be miserable even if you change the name!

Само немој да менуваш ништо во мое име!

Далечината никогаш не ми преставувала проблем да се чувстувам Македонец и да ја сакам татковината. Крвта вода не станува, а спомените по детството, родителите, проднините, другарите не верувам дека некогаш ќе згаснат.

Најверојатно емоциите говорат, но тоа си е така и не се срамам од тоа.

Што се однесува до патриотизмот, јас од секогаш сум велел, патриотите останаа на бојното поле. Ние далечинските само може да пасеме туѓа трева и да се обидуваме да ги пренесуваме искуствата како овде се одржуваат тревните површини, односно пасишта. Белки некој нешто ќе прифати или научи.

Дали ти ја поливаш тревата, дали редовно ја косиш, ѓубриш?
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:05

very thanks!
I marked your words but...it  never will bi better than ...now it is !

...kako shto kazav , izgleda deka trevata na izbeganite  bushavki,...ridsko-planinski bitia ,... izgleda i navistina im e pozelena  trevata tamu ,ama izgleda na niv im e povazna ...sochnosta nejzina!

...navistina ,..vistinski makedonci...patrioti !изненадување

p.s...mojata treva e dovolno ziva, samo ,...me boli toa shto vo ovaa zemja , na nekoi im e ushte poziva ,...ama ne  poradi trudot shto go vlozile za da im bide takva,...ako sfakjash shto sakam da kazam!
....i poradi takvite bash ,...i  narodot  povekje pati ....i...... 

Изменето од brza - 08.Јануари.2013 во 12:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:08

Ако некоја Бушавка од нашето стадо излегла и се продала како Мерино, таа веројатно е најкомпетента да ја потврди зеленоста на домашната детелина и јонџа.

Истото важи и за ридско-планинските копитари кои сега можат да пројдат како сименталки.

Пасишта имало и ќе има, само некој треба да сака да ги паси.
...aha,...a vie bushavkite i...drugiteнамигнување,

...kako da chekate toa da se sluchi , pa da idete nazad za...da prezivate  domashna treva...a?збунетост

...i pak  ke pitam:

-zoshto ne se vratite nazad,...ako ste (kompetentno) utvrdile  deka trevata tuka  e pozelena ?
..ili pak bojata i ne e vazna tolku kolku... nejzinata  sochnost?

Никој не ги споредува нијансите на зелена. Ствар е на перцепција, нели.

Зелена трева има повеќе во Македонија одколку во Австралија. За жал во Македонија тревата повеќето ја газат, додека во Австралија повеќе ја пасат.

Компетентно сме утврдиле дека тревата е зелена, но секое копачење одзема време повторно истата да порасне и разелени. Многу е тешко на секои 10 години да почнуваш одново.

Сега сме во процес на калапење, односно редовно ја косиме тревата, а сеното го стокираме. Ќе ни притреба во периоди кога нема да има свежа трева или кога пасиштата ќе ги запоседнат некои нови гојда и овци.

Најверојатно тогаш нема да ни биде ни толку до преживање!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:13

Jас см неутралитет

ве поддржам

да...e taka !

Тој неутрално ги подржува неговите домашни копитари и папкари!

Нели гледаш дека се радува за ветото и самостојната надворешна политка која ја води неогвата прва радост?!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:14
...jas vekje  spomnav deka  i ne vi e vazna tolku bojata tuku,...sochnosta (hranlivosta) nejzina,

...ama ti toa go ignorirash,...kako da toa ne e edinstvenata prichina shto ste gi napushtile ovdeshnite zeleni ama i ...posni,...pasishta ! 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:16

Jас см неутралитет

ве поддржам

да...e taka !

Тој неутрално ги подржува неговите домашни копитари и папкари!

Нели гледаш дека се радува за ветото и самостојната надворешна политка која ја води неогвата прва радост?!
- pa zatoa i kazav deka na nego mu treba edno dobro,...zdravo dobrososedsko  tabanje !намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:30

...jas vekje  spomnav deka  i ne vi e vazna tolku bojata tuku,...sochnosta (hranlivosta) nejzina,

...ama ti toa go ignorirash,...kako da toa ne e edinstvenata prichina shto ste gi napushtile ovdeshnite zeleni ama i ...posni,...pasishta ! 

Јас мислам дека и во друг прилика сум ти одговорил.

Мислев дека ќе најдам позелена и посочна трева. Авантуризмот не го исклучувам.

За волја на вистината најдов зелена и сочна трева, пасам добро. Зелена е и сочна замене, но не за сите околу мене.

Едно неможам да потврдам, незнам дали доколку останев да ги експлотирам домашните пасишта тие ќе ми беа подеднакво зелени и сочни.

Знам некои кои остнаа на домашна исхрана веќе се на диета од здравстени причини. Па и од многу глава боли!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:38

Јас мислам дека и во друг прилика сум ти одговорил.

Мислев дека ќе најдам позелена и посочна трева. Авантуризмот не го исклучувам.

За волја на вистината најдов зелена и сочна трева, пасам добро. Зелена е и сочна замене, но не за сите околу мене.

Едно неможам да потврдам, незнам дали доколку останев да ги експлотирам домашните пасишта тие ќе ми беа подеднакво зелени и сочни.

Знам некои кои остнаа на домашна исхрана веќе се на диета од здравстени причини. Па и од многу глава боли!
-aha,изненадување e pa kako shto ti znaesh da  zborish vo imeto na drugite tamu,taka i jas zboram  vo imeto na drugite,...tuka !

...da nema zabuni okolu toa .

...tuku,...neli treba da si legnesh vekje:

...голема насмевка
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:38

..............
Дали ти (брза) ја поливаш тревата, дали редовно ја косиш, ѓубриш?

Неговата трева е тамам, како и не би била на толку се...., хм, ѓубрење. Тој лае од принцип, не е гладен, гол и бос, без кров, не е ниту претепан од работа, има време на претек, ама видел на телевизија (Далас, Династија) како живеат американците, па сака да биде како нив. Само, никако да собере храброст да се мрдне туку ги повикува тие што не се таму да се вратат и да пасат каде што тој се.. хм, ѓубри. Тие со храброст, да отидат или да се вратат, или да истрајат, не се папкари, ами в`ци и мечки. голема насмевка
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:42
.изненадување...se javi i belosvetskiot Komichar ,газење од смеење

...t.e...M'a(v)ramis !да
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:44
абе забегавте целосно со пасењето....
инаку чисто онака ќе го повторам мојот став во врска со името, кој го застапувам од секогаш....Македонија не треба воопшто да преговара за било каква варијанта на менување на името, писмото,историјата или идентитетот...никако...и по никоја цена...и особено не кога другиот настапува од позиција на сила или уцена....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 12:46
..i da,...ne lichi deka nema vrska seto ova so temava ama,..ako gi izdvoish  od nea,...inache se e toa vo sklop na temata ,...t.e...zoshto da se smeni ili da ne se menja,..imeto ukleto .

...znachi:

...menjaj ime!

...dok e vreme!

....djabe mu e na sekoj shto mu pishuva na epitafot,...mislam na nego lichno mu e ...djabe! 

...cela edna generacija da trpi poradi toa,...a sledni nema  da ima,...ednostavno...ne se isplati !
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 158159160161162 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.