IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 157158159160161 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Статус: Офлајн
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2013 во 21:50
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Велиш дека има две опции ама не веруваш во втората.
МАкедонија нема да влезе во ЕУ скоро, со или без промена на името, се додека има македонски народ. Не е предвидена. Сега се врши притисок македонците да се самоукинат.
Се плашам дека само втората опција и останува.

Втората опција ни е релноста.Сега ја живееме втората опција, постојано криза, меѓуетнички тензии, политички тензии, општа несигурност и страв кај обичниот народ. Македонскиот народ сеуште постои, но голем дел веќе не се крстат во „македонското“, постарите земаат бугарски пасоши за себе и за своите деца,најмалку 80-90% од младите кои завршуваат студии својата иднина ја гледаат далеку од Македонија, процесот на самоукинување кај Македонците одамна е започнат, погледни ја анкетата на тема Влез во Нато и ЕУ како Северна Македонија, све ќе ти стане јасно. Ако повеќе од пола анкетирани македонци прифаќаат ново име, што останува за оние кои не се македонци...
Ако живееш во Македонија , ќе разбереш што мислам, ако си далеку некаде, нема да се разбереме. Треба да го живееш Македонскиот дел од пеколот за да ја видиш реалната слика...
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2013 во 21:52
Има и трета опција  ....најприфатливата црвенеење
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2013 во 06:58
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Велиш дека има две опции ама не веруваш во втората.
МАкедонија нема да влезе во ЕУ скоро, со или без промена на името, се додека има македонски народ. Не е предвидена. Сега се врши притисок македонците да се самоукинат.
Се плашам дека само втората опција и останува.

Втората опција ни е релноста.Сега ја живееме втората опција, постојано криза, меѓуетнички тензии, политички тензии, општа несигурност и страв кај обичниот народ. Македонскиот народ сеуште постои, но голем дел веќе не се крстат во „македонското“, постарите земаат бугарски пасоши за себе и за своите деца,најмалку 80-90% од младите кои завршуваат студии својата иднина ја гледаат далеку од Македонија, процесот на самоукинување кај Македонците одамна е започнат, погледни ја анкетата на тема Влез во Нато и ЕУ како Северна Македонија, све ќе ти стане јасно. Ако повеќе од пола анкетирани македонци прифаќаат ново име, што останува за оние кои не се македонци...
Ако живееш во Македонија , ќе разбереш што мислам, ако си далеку некаде, нема да се разбереме. Треба да го живееш Македонскиот дел од пеколот за да ја видиш реалната слика...

се надевам дека македонскиот народ нема да се самоукине како што викате, не сме се самоукинале 5 века под турците ( додуша имало и такви кои ја продале верата за вечера ) кога било многу потешко за обичниот народ  па нема ни сега.

Ни во ЕУ ни во НАТО ќе не примат ( фала богу ) макар и да се промениме во марсовци, а и по некоја случајност да влеземе во тие две организации сигурно нема да ни биде подобро. Примери имаме еден куп.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2013 во 08:28
Originally posted by Zeksi71
<DIV><BR></DIV>
<DIV>се надевам дека македонскиот народ нема да се самоукине како што викате, не сме се самоукинале 5 века под турците ( додуша имало и такви кои ја продале верата за вечера ) кога било многу потешко за обичниот народ  па нема ни сега.</DIV>
<DIV><BR></DIV>
<DIV>Ни во ЕУ ни во НАТО ќе не примат ( фала богу ) макар и да се промениме во марсовци, а и по некоја случајност да влеземе во тие две организации сигурно нема да ни биде подобро. Примери имаме еден куп.</DIV>[/QUOTE Zeksi71

се надевам дека македонскиот народ нема да се самоукине како што викате, не сме се самоукинале 5 века под турците ( додуша имало и такви кои ја продале верата за вечера ) кога било многу потешко за обичниот народ  па нема ни сега.

Ни во ЕУ ни во НАТО ќе не примат ( фала богу ) макар и да се промениме во марсовци, а и по некоја случајност да влеземе во тие две организации сигурно нема да ни биде подобро. Примери имаме еден куп.
[/QUOTE напиша:

Далеку си од Македонија, медиумите се направени да ти перат мозок, ако живееш во Македонија ќе ја видиш реалната слика. А таа изгледа вака, секој ден дознаваш дека некој твој познат земал бугарски пасош, некој се иселил од Македонија, ти го мислиш тука, а тој веќе битисува некаде подалеку од Македонија, без намера да се врати...
Еве, ајде вратете се во Македонија која ви е толку во душата, ајде заедно да направиме силна држава, ќе дојдете?
Знам, нема да дојде
Далеку си од Македонија, медиумите се направени да ти перат мозок, ако живееш во Македонија ќе ја видиш реалната слика. А таа изгледа вака, секој ден дознаваш дека некој твој познат земал бугарски пасош, некој се иселил од Македонија, ти го мислиш тука, а тој веќе битисува некаде подалеку од Македонија, без намера да се врати...
Еве, ајде вратете се во Македонија која ви е толку во душата, ајде заедно да направиме силна држава, ќе дојдете?
Знам, нема да дојдете,никој што излегол од Македонија не се вратил, ниту ќе се врати....
А овој народ овде веќе не се храни со политика и патриотизам, во турско како што спомна, некои и вера и име смениле, и сега менуваат и националност и име , само да дојдат до подобар живот.
Ајде уште еден тест, нека спроведе владата референдум со прашање: Дали сте за промена на име ако влеземе во ЕУ и НАТО?
Ќе ти се плаче од резултатите... Затоа и не се спроведува референдум...Ако е толку сигурна владата дека народот ќе одбие промена на име, веднаш ќе организира референдум и со резултатите ќе ја бетонира својата позиција за неменување на името.
Ама, колку владата е сигурна во одлуката на народот?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2013 во 09:16
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

Знам, нема да дојдете,никој што излегол од Македонија не се вратил, ниту ќе се врати....
А овој народ овде веќе не се храни со политика и патриотизам, во турско како што спомна, некои и вера и име смениле, и сега менуваат и националност и име , само да дојдат до подобар живот.
Ајде уште еден тест, нека спроведе владата референдум со прашање: Дали сте за промена на име ако влеземе во ЕУ и НАТО?
Ќе ти се плаче од резултатите... Затоа и не се спроведува референдум...Ако е толку сигурна владата дека народот ќе одбие промена на име, веднаш ќе организира референдум и со резултатите ќе ја бетонира својата позиција за неменување на името.
Ама, колку владата е сигурна во одлуката на народот?

познавам многу луѓе што земале бугарски пасош, 99 % од нив го извадиле да си купат кола поевтино, некои за да се најде за недај боже, некои со повеќе паричка отворија авто плацеви, почнаа да реализираат ситни бизниси, оние ептен загрозени идат да надничарат по Италија, Шпанија и слични држави.
Тоа што земале туѓи пасоши не го рачунам за грев, луѓето од мака тоа го прават. 
Но тоа не ги прави помалку македонци или пак помалку патриоти.
Тоа и бугарите го знаат, дека од нив не можат да очекуваат дека ќе се заложуваат за бугарските инереси во МК, затоа и ќутат по таа тема.
Да се они сигурни дека сите што земале бугарски пасоши се и со бугарско национално чувство до сега ќе ни ебеа мајката.

Од МК се иселуваат многу луѓе, и тие не се само македонци, во огромен број се селат и шиптарите, торбешите, циганите, сите без разлика на нација и вера. Од МК одсекогаш луѓе мигрирале поради икс причини, најчесто економски.

Тест прашањето за кое говориш е неможно да се постави на било кој референдум, политички е неумесно, а и нашиот народ не е мутав.
Добро знае дека со евентуално влегување во ЕУ и НАТО, не значи дека истиот момент ќе има подобар стандард.

До подобра живеачка се доаѓа само со многу труд, никако другачие. Примери имаме многу.

А и владата е многу млитава, се повеќе во задње време, досега референдумот веќе требаше да биде одржан и народот да си го кажеше своето. Па како ќе кажеше народот властите така да постапуваат во иднина.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 00:16
Доста ми е од реални, обејктивни и крајно загрижени луѓе за иднината на Македонија.

Во секој еден напис на некој реален Македонец гледам дефетистички став, малодушност, спремен да се продаде и себеси и своит предци, а за државата од која излегува и да не зборувам.

Со постојано зборување на оваа тема, на кој несакам ни името да и го споменам, таквите луѓе не се ни свесни до која мерка ја подгреваат тензијата и оставаат простор на тие кои не ни мислат добро да ги псотигнат своите цели. Со своите проекции,опции, сценарија.....креираат чувство дека нам Македонците ни недостасува верба во нашите ставови, самодовербата е на многу ниско рамниште, а пак колебливоста им влева надеж на одлучувачките фатори да не брзаат со донесувањето на одлуките.
Убеден сум дека во нивниот ментален склоп, мислам на одлучувачките фактори и оспорувачите на Македонија, постои јасна линија по која одат во изминативе 20 па и повеќе години. Стави ги под притисок, оспорувај, блокирај, пропагирај историски и политчки невистини...... сами ќе се изедат, од внатре.

Морам да кажам дека таа стратегија одигра и игра голема ролја во раслојувањето меѓу Македонците. Постигна одредени резултати, па не е ни чудо што денеска имаме толку јаничари кои се нешто друго, а некои пак се спремни, исто така, да станат нешто трето.

Роден су од татко и мајка, баби и дедовци Македонци и неможам да бидам нешто друго. Неоставам прсотор за било каков компромис или му дадам некому надеж дека ради мојата колебливост ќе може да се надева на постигнувањето на неговите цели. Република Македонија е и ќе сотане Република Македонија, па ако треба да поминат уште 20 и повќе години.
Само на тој начин може да им се испрати порака на тие кои сакаат да не седнат во скутот.

На сите релни, загрижени, гладни и боси би им препорачал да си најдат решение за својата економска состојба, па ако треба нека земат и странски пасош. Може и бугарски! Од секое дрво шупелка не се прави!

На сите загрижени по прашање на миграцијата и наталитетот би им препорачал малку повќе да ги гледаат светските трендови. Македонија не е исклучок. Една Бугарија од 9 милионска земја станува земја со 7 милиони жители. Само во Шпанија има преку 150000 бугарски државјани. Демографите сметаат дека Бугарија ќе стане првата ромска држава. Шведска сака да го ограничи наталитетот на муслиманите. Цела Европа е старее, ќе нема кој да ги рани пензионерите. Во Русија сметаат дека населението ќе падне на 120милиони, а муслиманскиот фактор ќе ближи 50%. Нема земја во западниот свет во која владите не го стимулираат и субвенционираат наталитетот...3-то дете.

Миграцијата е феномен раширен по целата земјина топка.....да го цитрам Бора Чорба....... Америка, Канада, Австралија, Амстредам.... све арапи, црнци и кинези и сите тргнале со својот стомак да бараат леб. Тргнале да си најдат решение за своите економски проблеми и тоа само ради непсобноста на владите во нивните матични земји.

Затоа драги мои реални Македонци, концентрирајте на самите себе со тоа ќе и помогнете на сопствената земја, верувајте во самите себе, верувајте дека тревта во вашиот двор е позелена и престанете да се бавите со проектирање на мрачни и деструктивни сценарија. Остнете си Македонци, без разлика на докумнетот кој само ради вам познати причини го поседувате, и оставете политичарите “демократски го решаваат проблемот со името“.

Немојте да го гасите пожарот со нафта, единствено ако не сте платеник на нечиви други, туѓи интереси. За жал такви имало мнгоу во минатото.

Case closed! Republic of Macedonia, Република Македонија

Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 01:25
Амин!

После овој коментар нема што повеќе да се кажи и затоа прво што ми паѓа на ум е да ја затворам темава... ама тоа ќе излезе диктаторски за оние кои љубат демократијата да ја користат како поле за фалење на зеленилото на туѓата трева и плукање по сопствената.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 07:38
затварај меси, ич не чекај, зашто пак после ваков добар пост од платеник ќе се јави брзи и ќе рече мењај името и ќе усере се!!!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 09:52
И Брза и тие со слично мислење седат тука и коментираат за менуваее или неменување на името ама тоа го прават како МАКЕДОНЦИ....
и сигурен сум дека никој од нив се уште не паднал на тоа дереџе да се изјаснува за тоа зека родителите му се бугари за да може да го добие смрдливиот бугарски пасош за да биде измеќар некаде надвор од границите.... затоа најмалку право да зборат за промена на името и да го бранат, имаат патриотите на даљинско....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 10:23
-pa koga i e pozelena zoshto da ne se fali?
...dokaz za toa e  i toa shto nekoi Kopitari  (a i Papkari) si pobegnale  od domashnata,
..i otishle  da ja gazat( i bukvalno) i da ja pasat ,
...belosvetskata treva a , im ja ostavile domashnata ''simentalka'' na  domashnite ovci  i dr.sl primeroci !
...abe vie ste najmalku kompetentni da kazuvate  koja i kade  e  trevata najzelena i najsochna!!!
...i po koj znae koj pat vi se kazuva , ..ako vi e tolku vkusna dojdete i podelete  ja nea so drugite koishto sakale nejkele moraat da ja pasat , a ne da mi serete tuka brbushki a ,bogami i lepeshki  i ''sarmi'' ...otkako sekojdnevno  ja konsumitate  onaa pozoltenata od pasishtata uzduz i popreko na planetava ,ama ne  onaa koja,... glej go ti toa  chudo,..da ti bila pozelena !
...ama pa i ne sakaat da ja pasat popvekje ,...otkako ''sozreale'' bash zvakajki i prezivajki   ja nea,
 ...i uvidele deka na komshijata stvarno mu e mnogu pozelena i pososchna ,
...do tolku shto i pametot im se razvil  do toj stepen shto postojano im, ...mmmmmemmeeekaaat,...mmmuuummuukaaat.... i  rikaat tuka,
.. deka na preostanatite  goveda i drugata domashna menazerija ,i ne im e tolku losho na nivnoto ebano i najzeleno pasishte,  kako shto gledaat samite....tuku kako shto nekoi shto si pobegnati od nivnoto stado...im kazuvaat!

...p.s...sum kazal li vekje ...deka ni gi otekovte ....vekje?

...inache ,...u pravo e ''bureto'' ...(iako toa jas ushte mnogu odamna sum go kazal),... koga vika deka odamna ''bi bil'' referendum vo Ebanovinava  ,...ako nekoj e siguren deka nema da izgubi...t.e...da  go dobie toa shto misli deka ke go kaze,

...napateniot ...pardon..mislev ...napaseniot mu narod !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:12
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

И Брза и тие со слично мислење седат тука и коментираат за менуваее или неменување на името ама тоа го прават како МАКЕДОНЦИ....
и сигурен сум дека никој од нив се уште не паднал на тоа дереџе да се изјаснува за тоа зека родителите му се бугари за да може да го добие смрдливиот бугарски пасош за да биде измеќар некаде надвор од границите.... затоа најмалку право да зборат за промена на името и да го бранат, имаат патриотите на даљинско....

Ќе си дозволам да ти контрирам. Непостои Македонец, доколку не е географски, кој комнетира за менување на името.

Ако потојата такви Македонци кои би се сложиле за промена на името, прашање е какви се тие Македонци и дали се воопшто Македонци!

Немој да бидеш толку сигурен дека никој од тие за кои ти зборуваш не си го докажале своето бугарскот потекло или веќе неземале бугарски пасош. Никогаш, невели никогаш. Луѓето во зорт се спремни на се!

Се сложувам со тебе дека патриотите со далинско најмалку имаат право да зборуваат за промена на името. Впрочем тие и најмалку тоа го прават. Имаат црвена линија која ни на крај памет не им текнува да ја поминат. Искрен да бидам не сум сретнал таков досега, не барем оние кои поседуваат странски пасоши и се залага за промена на името. Не сум убеден за оние кои станале Бугари, официјално.

Очигледно е дека такви идеи не доаѓаат од тие на далинско, туку од гладните и загрижените за иднината на македонскиот народ, што дури и не им пречи да станат нешто друго. Значи идеата дефинтивно е локална.

Ако гладните и босите сметаат дека македонското име им е навистина причината за празните стомаци и недостаток на просперитет, а притоа по некоја случајнот се изборат за модификација, тогаш само може да им порачам: Ќе останете гладни и незадоволни и со променто име.

Секоја школа се плаќа, но некој е толку дрзок да бара да се плати цена за ука која ќе потврди дека од папкар не си можел да станеш цар на животните. Несакам ем да пплатам, ем да разберам дека сум останал магаре или копитар

Затоа драги мои Македонци, спасот барајте го на друго место, а не со премена на крзното. Постојат две опции, странски пасош или борба на домашен терен. Со лаење по караванот кој и така и така си минува нема да се промени ништо.

Доста со она, тие беа двајца, а јас и бате сами!

Изменето од Platenik - 08.Јануари.2013 во 11:17
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:29
..pa ako ste vie   izbeganite  makedonci...pravi makedonci,...zoshto ne se vratite be ,..i tuka da ja pasete (najzelenata) treva, a ne ...bilo kade?

...dali toa  nekoj ve sprechuva da se vratite ,pa od tuka da  go branite imeto i shto i da e shto ja tangira ovaa zemja!?

...a be ajde idi tamu soli im pamet na onie shto ti se vo blizina ,a ne na nekoi od koishto si oddalechen  so iljadnici kilometri,

...koishto ...onaka usput,...ti mozesh da gi  preletash  so samo nekolku tamoshni  dnevnici , a na ovie srekjnicive od tuka ...im treba godina dena da rabotat  za da ti dojdat tebe tamu !

...mislam deka  sum rekol vekje deka ...ni gi podufte,...ne?збунетост

...change  the name!да
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:33
Ако некоја Бушавка од нашето стадо излегла и се продала како Мерино, таа веројатно е најкомпетента да ја потврди зеленоста на домашната детелина и јонџа.

Истото важи и за ридско-планинските копитари кои сега можат да пројдат како сименталки.

Пасишта имало и ќе има, само некој треба да сака да ги паси.

Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2013 во 11:39
Jас см неутралитет

ве поддржам
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 157158159160161 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.