|
Добрососедско ми е |
Внеси реплика | страница <1 45678 34> |
Автор | ||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Накусо, аргументот "против" ( во однос на позицијата на Софија кон
Скопје - н.з.) се сведува на следното: за да има Бугарија стабилна и
спокојна сосетка во лицето на Македонија, треба да работи на нејзината
интеграција во ЕУ;
Бугариа треба да рабои за интеграциата на Македониа ауууу а кафенце на Дарко да му сварам? даркооооо кай си бе режисере, колку шекер да ти ставам? Изменето од d4 b3 - 02.Јануари.2013 во 20:29 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема...
Монолог... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Подобро тука, на едно место, отколку по сите теми на сите подфоруми, нели ?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да бе |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е оти ми се замеша во монологот |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
стварно си я загубив мислата на што мислев
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве јас ќе ти кажам во негово име, во името на Груевски гласот на народот! Ние, Македонците, немаме ништо заедничко со Бугарите! Тоа е азиско племе кое има дојден на Балканскиот полуостров во 7-миот век. Локалното население кое нема ништо заедничко со азијатите, ќе докаже со текот на времето дека во суштина било безрбетно. Го свиткал својот опаш и станал поданички елемент. Тоа така се провлекува со векови и во секој една можна прилика се потврдува. Лагата станува вистина за безрбетниците, па така и македонскиот или старословенскиот станува за нив, бугарски. Ново создадената бугарска држава од страна на Русија, во иминативе 135 години покажува дека нема капацитет да води самостојна и принципиелна надворешна политка. За тоа не се виновни Бугарите, туку бугаризраните. Безрбетниците кои секогаш играле по тактовите на музиката кој друг ја свири. И тоа од дамнина. Неможеме да ви помогнеме или да ги промениме фактите дека Гоце, Алекс или Јусинијан се родени во Македонија и се Македонци. Туку наместо да кукате и плачете по Европа, обидете се да ја најдете врската со Кубрат и Аспарух. Бугарите сигурно ќе ја најдат, неверува дека тоа ќе им појде од рака на бугаризираните. Парамециум, амеба.... еволутивниот процес на Дарвин за некои затаил! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За Мустафа Кемал Ататурки и Зорбас Гркот каков е официелниот став? |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гркот Чорба е погребан во Скопје. Небитен фактор за нас, кој межеби има македонско потекло ама и криминално. Барем од она што имам прочитано. Кемал Ататурк е Турчин роден во Солун, Отоманска Империја. Учел во Битола. Кога денеска би живеел во Македонија тој би бил македонски државјанин, но припадник на турското етничко малцинство. Кога пак денеска би живеел во Солун тој би бил грчки државјанин, муслиман. Знаеш дека во Грција нема Турци?! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4E9EB342AEE76B458EAC288CCAF13E6F
1. можев да набројам на прсти луѓе коишто се движеа 2. беа Бугари 3. Продавниците не им работеа 4.Ниски, во споредба со нашите 5.Дали Софија беше украсена? Не 6.бедна елкичка 7.имало, но никој не ја виде 8. двамилионски главен град да стане град на духови 9.Софија да ме потсеќа на времето од паѓањата на балканските комунистички режими 10.Бугарија е празна и станува пензионерска држава 11.Не им е до честитање, славење и лумпување 12.Сега веќе не се среќни 13.Задоени се со „чалгата“ Сфатија дека се преодна станица на ЕУ кон Истокот. Затоа само патиштата им се фантастични. Емилио, што ке правиме работиве кай нас изгледат многу зле |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-na ovoj mu treba , izgleda, eden ''zdrav'' dobrososedski....kjotek !
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ќе емигрираме во Скопје бе . Ама некаде во центарот покрај спомениците оти таму е чисто и средено . Во останатио дел на Скопје не е . Изменето од емил - 05.Јануари.2013 во 15:59 |
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е за во Скопие незнам,се плашам од jазичните бариери, само англински горе доле поназнаjвам
|
||
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
моцарелка има во Скопие или ке треба да одам на шопинг во Софиjа?
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |