IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 41>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 03:58
ШТО ПРАВИ ОПОЗИЦИЈАТА ?

Како да знеме ние кога не знае таа? Нит се води, нит се тера:

Бранко ќе бојкотира, а градоначалниците на СДСМ најавуваат победа

И покрај тоа што градоначалниците од редовите на СДСМ подготвуваат програми да ги задржат уште еден мандат градоначалничките фотелји, опозицискиот лидер Бранко Црвенковски најави дека на избори нема да оди. Сами се откажаа и од условите кои секојдневно ги поставуваа, потенцирајќи ги како клучни за фер и демократски избори.

Зоран Заев најави победа на изборите, кои Црвенковски одлучи да ги бојкотира.

Кандидатите за градоначалници кои важат за фаворити и имаат сериозни шанси за мандат веќе најавуваат победа во првиот круг и ги промовираат предизборните кампањи. Со тоа се отвора прашањето дали ќе ја почитуваат личната одлука на нивниот лидер и ќе се откажат од поддршката која им ја дале граѓаните, или ќе поднесат независни кандидатури, а со тоа сами ќе си пресудат дали ќе останат во раководните органи на СДСМ. Вечер ги праша адутите на СДСМ, Зоран Заев и Стевче Јакимовски, дали се согласуваат со одлуката на Црвенковски да се бојкотираат изборите во март, но одговор не добивме. Неизвесно е дали ќе ја трчаат изборната трка, и покрај тоа што до неодамна најавуваа победа во нивните општини. Евентуалната независна кандидатура, ќе значи отцепување од Бихаќка, по примерот на Бучковски и Бузлевски. Во јавноста деновиве се поприсутни се шпекулациите дека голем број високи фунционери и пратеници од СДСМ не се согласуваат со актуелната деструктивна политика на Црвенковски и за начинот на кој тој владее, дека за тоа се запознаени и странските претставници, но засега никој јавно не се обиде да го крене гласот. Актуелниот градоначалник на Охрид, Александар Петрески најави дека ќе ја почитува одлуката на партијата за неучество на изборите во март.

Повеќе на:

http://vecer.com.mk/default.asp?ItemID=3622D2500B683249B6104EAAFD549611&utm_source=daily.mk

Ама коментарот на охридскиот градоначалник, како и секогаш,  претставува бисер над бисерите на кои може да му позавиди и  Амди Бајрам:

"Моето мислење е дека штом не учествуваме на избори, тогаш тие нема да се одржат. Во никој случај тоа нема да биде позитивно и за мојот противкандидат од ВМРО-ДПМНЕ. Како може ВМРО-ДПМНЕ сами да организираат избори и само тие да учествуваат во нив. Тоа е невозможно", вели за охридското Супер Радио градоначалникот Петрески.

газење од смеење

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 05:54
Originally posted by brza brza напиша:

...jas bi dodal ...a i nekoi  ''Ne''vmrovci...se posraa od  cerekanje ,kako shto moze da vidime!намигнување

p.s...kolku za ilustracija,

...imashe barem ushte duplo povekje od tie  shto se na slikata ,
...na ulicata shto e  megju bolnicata i onoj parkot 

...zatoa  ne treba da im veruvash na  svoite ochi,...ako  neshto ne go videle...realno ...t.e...kako shto e , a ne na nekoja si slika ,....iako i tolku pak ne im menjaat nishto na ...naslovnite.

колку имаше бе брзи????  првиот ден 200 востаника, а сега по улиците се собираат по 50 револуционери 5-то октомбарци.

кажав пред некое време, само комитетот од мое мало има 300 членови на сдсм. 

кај се останатите членови на СДСМ, бц-от се фалеше дека имал 50 илјади подржувачи само на фб.

кај се брзи, кај се?????????????????????????????????????????????????????

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 07:52
од толку активни членови на форумот, македонци од Македонија, излегува дека економскиве емигранти се најупатените за секоја состојба, за секоја слика знаат подобро, за секое собирање, за секое оговарање, ги знаат подобро сите закони и правила, секогаш се подобро информирани од нас глупаците кои живуркаме тука, секогаш некој комшија или роднина нешто веродостојно им јавува....
понекогаш се прашувам дали се претплатени само на една или две тв станици, дали работат нешто или се социјални случаи, со оглеф на фактот дека 23 часа во денот се столб на одбраната на омилениот Пастир...дали се ослободени од 10 долари што треба да ги донираат за шартијата а за возврат не трујат тука со двата исти муабети со месеци и години наназад....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 09:56
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

од толку активни членови на форумот, македонци од Македонија, излегува дека економскиве емигранти се најупатените за секоја состојба, за секоја слика знаат подобро, за секое собирање, за секое оговарање, ги знаат подобро сите закони и правила, секогаш се подобро информирани од нас глупаците кои живуркаме тука, секогаш некој комшија или роднина нешто веродостојно им јавува....
понекогаш се прашувам дали се претплатени само на една или две тв станици, дали работат нешто или се социјални случаи, со оглеф на фактот дека 23 часа во денот се столб на одбраната на омилениот Пастир...дали се ослободени од 10 долари што треба да ги донираат за шартијата а за возврат не трујат тука со двата исти муабети со месеци и години наназад....

да се банираат сите екомомски емигранти, да немаат пристап ни до форум ни до ништо, ма секое доаѓање во МК да им се забрани.

Они вас ќе ве труеле, ма ајде богати, стварно претераа.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 10:50
eee...,Mortuseee,...fala bogu se svesti vekje nednash !изненадување

....samo ushte edno da znaesh,...t.e...  deka ne në truesh tuku ,

....nï gi duesh !да......голема насмевка
0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
...a  inache, bash me zabole shto vi pravi i opozicijata!

...mene mi e pobitno toa shto narodot pravi , a toj pravi...nishto ...vekje odamna,
...barem ne ...toa shto sekoj umen narod go pravi !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
patriot984 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 04.Јануари.2013
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај patriot984 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 16:02
Добро ве најдов!!!
Инаку да ви кажам за отпорот во Куманово, се е спремно за револуцијата демократска. Баш пројдов да ги видам блокадите и ме изненади огромниот број на луѓе, не е претерано да кажам,можда имаше и 100 души. Овие злобнициве режимски(аир да не видат) викат ни 50 немало, ма лажат. И што е уште побитно, наголем дел од нив се луѓе со искуство,според годините, некои сигурно со победничко искуство од НОБ. Тие што веќе еднаш го победиле Хитлер,предводени од ТИТО, па да не можат да го победат Грујо. Сега предводени од новиот ТИТО, во јвноста познат како БРАНКО,но во револуционерните кругови познат со кодното име ОктопоД. Значи победата е сигурна, Бранко ни е фикс, слободата е близу.
Колку убаво звучи -Македонски 5 октомври, тоа Бранко ни го вети и ке го направи!!!
За да не ни дојде многу нагло победата и слободата на 5 октомври, предлагам да почнеме да славиме уште од денес!!!

П.С офф-топик
Да ви кажам искрено, ја сум син на еден висок функционер на власта. Ама мене демократијата ми е на прво место, па ја сменив страната. Имам некои мои слики, уште поскандалозни и поразголени од оние на ќерката на Вељановски. Па ако може да ги искористиме во борбата со режимот, ако знаете како да ги објавам на либертас или а1.он??? А може и ке им се допадне(сликите) на некои од уредничките таму, спремен сум за цела фото-сесија....

Слобода или Смрт
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 17:24
Патриот, кога веке врвеше кај блокадите шо не намина до кај Карло Бос на кафе.
Не фотосесија,не слики ,до сега порнич ке снимевте и на Хастлер ке се даваше, а не како она згрешената ,ги направи сликите како за во развигорче за на насловна да се ставаат.

Изменето од Alekxandar - 04.Јануари.2013 во 17:31
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 19:33
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

ОК, Зинго не го бива оти ги кажува своите негативни лични искуства со Бранко, политичките аналитичари појма немаат од политика штом ги критикуваат Бранко & Co, новинарите кои говорат и пишуваат против истава група се платеници на владата, странските набљудувачи кои повикуват на мир и на почитување на редот, Уставот и Законот на државата се корумпирани, дијаспората појма нема што говори бидејќи не живее во Македонија, а македонскиот народ е глуп што гласа шест пати едно по друго за позицијата, па затоа и кога греши демек е во "право"... 

... е ајде тогаш посочи, според тебе, некој друг релевантен авторитет што ќе го признаеш и ќе ти биде по воља.

Извини што вака неук...
ти противречам...
ама...

јас ти реплицирав за Ѕинго...
не за Бранко, политички аналитичари кои го критикуваат Бранко...
новинари, дијаспора или глуп македонски народ...

ако ти кажам дека според мое скромно мислење...
Ѕинго има многу повеќе заеднички допирни точки со Бранко...
отколку со Кољо...
ќе ми поверуваш...?збунетост

или и ти си од оние што мислат...
дека ако ја критикуваш власта за некои потези...
тогаш си од СДСМ и си со Бранко...
а...?

арно ама,не секогаш е така...
барем за мене...
сакаш верувај, сакаш спомнувај го Бранко и кога треба и кога не треба...
тоа не ја менува суштината...

за релевантноста на човеците, кои мене ми се по воља...
ете ги имаш и на форумов...
а тоа што ти сакаш да го  слушнеш, само тоа што ти одговара да го слушнеш...
тука јас не можам да ти помогнам...
не сум од дијаспората, јебига...намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 21:29
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

отколку со Кољо...

не си во право, Зинго е комунист, со таа идеологија е на челото, тој не се крие, тоа и јавно го кажува и не се срами од тоа, а бц-от е комуњара, разликите меѓу двата поими ги имавме на посебна тема.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 22:21

СДСМ го кажа условот за учество на локалните избори

aбе кои сте вие да кажувате услови за учество во избори ??!!! Мочковци едни . Не гледат дека се една шака луѓе па и се петлат газење од смеење

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 22:32
Сепак и да кажеме нешто позитивно за СДСМ :

Демир Хисар храбро до конечна победа

треба да се почне од некаде , нели ...?

Изменето од емил - 04.Јануари.2013 во 22:33
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 23:31

за релевантноста на човеците, кои мене ми се по воља...
ете ги имаш и на форумов...

Благодарам на одговорот.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 23:44
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

отколку со Кољо...

не си во право, Зинго е комунист, со таа идеологија е на челото, тој не се крие, тоа и јавно го кажува и не се срами од тоа, а бц-от е комуњара, разликите меѓу двата поими ги имавме на посебна тема.

Ѕинго комунист!? Ајде ти се молам Зекси!

Ако судиме по делата, Ѕинго е далеку од комунист. Пред се би рекол локален Цар. Ако пак судиме по она за што тој се декларирал....хм јас се сомневам во искреноста на неговата декларација.

Опортунист е правата квалификација!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2013 во 00:07

....продолжува да биде дежурен виновник на оваа Власт на сите полиња на "преродбата".Дури и во евроинтеграциите,поради нив РМ ја бие лош глас.Да не беа тие немаше да има проблем....

Светските политичари полека но сигурно обрнуваат внимание на случките и текот на настаните.Немојте да се штрекнете еден ден ако БЦ добие и подршка од некого...Барем искуствата кај нас се поука за поединци.

Интересно ќе биде за избори,ако не учествува еднопартискиот систем ќе биде легализиран..ако учествува можеби ќе изгуби,зошто нема ни финансиска ни политичка моќ за победа.Ете тоа СДК.намигнување

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.