IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 41>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 00:00
Поточно за жалење е...

... моите пријатели во Македонија се подржувачи на СДСМ. Прекрасни луѓе од секој поглед со кои секогаш ми е мило да се дружам и да разменувам мислења кога сум во татковината. 

Деновиве се слушам и се допишувам со нив за да разберам какво е расположението меѓу нивното членство... гледам дека се разочарани и се чувствуваат изманипулирани и дoведени во некоја слепа улица. Повеќе не знаат што да веруваат и кому да веруваат. Незадоволни се од насилничкото однесување на Црвенковски и збунети се од контрадикторните изјави на врвните луѓе од партијата.

Како што одат работите Црвенковски ќе остане самотник во неговата "револуција" и ако некој експлодира, тога ќе биде тој... како некаква минијатурна ефтина петарда.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 08:01
Навистина не ми е јасно што прави ова опозицијава....особено не ми е јасно што им прави Бранко на ова вмровците, каква е таа моќ да им влезеш на луѓето во секоја клетка на мозокот.... да се будат со Бранко, да живеат со Бранко цел ден и навечер кога ќе легнат во кревет, пак да се обземени со Бранко....ебати моќта што ја има до толку да се испосрани од Бранко....
баш ме интересира дали ги плашат децата : ако не јадеш, ќе дојде Бранко и ќе те земе....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 09:52
При толу бајачи во Македонија и пошироко не најдоа чаре да им забаат од уплав од ној лидер на опозицијатаизненадување-вели едена комшикаголема насмевка
-Пушти Сител-пола саат од вестите за него зборуваат. Пушти друг канал за да видиш некоја реклама- Пак суратот на лидерот на опозицијатазбунетост?! Зашто бре плаќаме радиодифузна такса, зашто толку народни пари одат на владини реклами -за него песплатно да го рекламираатзбунетост
До кога бре опозицијата се ќе добива бесплатно?збунетост
И сега одговор на прашањето- Што прави опозицијата?
Па гледа реклами на кој е рекламирана!!!!!
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 12:08
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Навистина не ми е јасно што прави ова опозицијава....

100 % сум сигурен дека не знаеш што прават!!!

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 14:01
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Навистина не ми е јасно што прави ова опозицијава....особено не ми е јасно што им прави Бранко на ова вмровците, каква е таа моќ да им влезеш на луѓето во секоја клетка на мозокот.... да се будат со Бранко, да живеат со Бранко цел ден и навечер кога ќе легнат во кревет, пак да се обземени со Бранко....ебати моќта што ја има до толку да се испосрани од Бранко....
баш ме интересира дали ги плашат децата : ако не јадеш, ќе дојде Бранко и ќе те земе....
aahahahhaaaaaaaaa.......газење од смеење...splendid kazano !..аплауз.

...jas bi dodal ...a i nekoi  ''Ne''vmrovci...se posraa od  cerekanje ,kako shto moze da vidime!намигнување

p.s...kolku za ilustracija,

...imashe barem ushte duplo povekje od tie  shto se na slikata ,
...na ulicata shto e  megju bolnicata i onoj parkot ,...kako mu beshe novoto ime.збунетост..aha...''na Glupavi spomenici ''!

...zatoa  ne treba da im veruvash na  svoite ochi,...ako  neshto ne go videle...realno ...t.e...kako shto e , a ne na nekoja si slika ,....iako i tolku pak ne im menjaat nishto na ...naslovnite.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 15:35
...ма БЦ е страв и трепет,ако они викаат не е страшно.намигнувањекако занимална им е...хи, хи...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 19:23
голема насмевка

Баба Рога Црвенковски со една кафана подржувачи е страв и трепет за Македонскиот народ!

смеење

Изменето од Messenger - 03.Јануари.2013 во 19:24
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 20:31
Оноа што го мисли дијаспората го мислат и македонските граѓани во Републиката. Еве што зборува најстариот парламентарец во Република Mакедонија во неодамнешното интервју:

На македонската политика и фалат луѓе, за се друго имаме решение

Photo: ИНТЕРВЈУ: ЉУБИСАВ ИВАНОВ - ЅИНГО, ПОЛИТИЧАР СО НАЈДОЛГ СТАЖ ВО ПАРЛАМЕНТОТ И ВО СФРЈ И ВО РМ    Силекс е една од корпорациите којашто и по процесот на приватизацијата остана на здрави нозе да работи и продолжи да се унапредува. Зошто Македонија ја пропушти можноста за успешна приватизација на големите корпорации, како Металскиот завод &amp;quot;Тито&amp;quot;, Скопската железарница, Битолатекс, или фирмите во Штип. Каде погреши Македонија?     Приватизацијата да се изврши така што работниците и вработените ќе бидат акционери. По тој модел се приватизираше и компанијата Силекс, која во тоа време имаше над 3.000 вработени. Значи, акционери станаа сите вработени во компанијата со платена приватизација. Наместо да делиме по десет плати или по осум, ние пет-шест плати ги ориентиравме за купување акции во првата година, па втората година, третата итн. Компанијата тоа го направи меѓу првите во Македонија и повеќе од 90 отсто од вработените станаа акционери. Во оние компании во коишто колективите не беа дел од приватизацијата, се случија големите хаварии. Мангупи ги обезвреднија и така се формираа 25-те загубари. Оние што беа пак монополи, ги купија странци заедно со наши луѓе преку фирми на Кипар. Така настана огромната хаварија во економската сфера и јас би ја нарекол дури економски геноцид. Практично, во тој период немаше странски инвестиции. Денеска нашата Влада се бори да донесе 100, 200, 300 милиони странски инвестиции, а ние уништивме милијарди. Кој се не е замешан во таа корумпирана приватизација. Голема работа е што во 2006 година дојде оваа коалиција на власт за да ги спречи таквите процеси и да се почне со развој во инвестирање. Добро е да имаме ние странски инвестиции, ама треба да водиме сметка тие да не смеат да надминат 40 отсто од формирањето на бруто-домашниот производ.       Ве поврзуваа и потоа за соработка со Црвенковски иако фактички вие од 1996 година наваму ја спроведувате визијата за самостоен настап на изборите, надвор од коалицијата на СДСМ. Како го коментирате тоа?     - Со Црвенковски одржував контакти и кога беше тој претседател на државата. Тој сака така малку да се мангупира, па тие контакти ги усложнуваше и се правеше како недопирлив, меѓутоа тој сам си придонесуваше да слабеат тие врски. Кога ги изгуби изборите во 1998 година, тој се исплаши за својата положба и ме бркаше два месеци да направиме еден договор за вечна коалиција. Тој го срочи договорот, го направивме, го потпишавме удривме и печат, потписи... се регулиравме, меѓутоа подоцна кога му се укажа првата прилика, тој го прекрши договорот и го откажа. Така што таквите прекини на контакти не доаѓаа од моја страна или од партијата, доаѓаа поради егзибициите што човекот сакаше да ги прави во тие периоди. Па, еве и ден денеска тоа така се одразува.   За разлика од него, ние сме во коалиција од 2006 година со господинот Груевски. Тој е исто млад човек, меѓутоа тоа што ќе договорите со него, тоа е договорено и нема отстапувања, иако може ќе треба повеќе време за договор. Мене ми одговара таквиот стил на работа и таквите луѓе ги почитувам. Јас сакам луѓе што се од договор, што се од збор, што се еснафи, што чесно се однесуваат. Не сакам мангупарии и мангупски потези. Сега те превари, па мисли дека и утре ќе може тоа да го прави.     Со ВМРО-ДПМНЕ и со сегашниот претседател на партијата Никола Груевски соработувате уште од 2000 година, тој ја има вашата силна поддршка од 2001 година. Од 2006 и формално Социјалистичката партија на Македонија е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ. Што е тоа што го има Никола Груевски што ве тера, ви дава мотив, да го поддржувате 12 години без исклучок?    - Основна, прва, работа, добро да се запамти, го поддржувам, затоа што тој си ја сака државата, си го сака народот, си ја сака нацијата, затоа што е патриот и затоа што е трудољубив. Ист сум и јас. Таков сум бил, така сум живеел и еве така еден ден нема да ме има. Значи, тоа е нешто што не спојува како луѓе, не само како партии. Најважното што јас го сакам, што посебно го ценам, е што сака да работи, што сака да направи, што сака да створи. Најголемиот дел од своето време го жртвува во работа за резултати, во развојот на својата земја и својата држава на сите полиња. Второ, тој помина низ еден процес за оформување на личноста и работеше во повеќе сектори како што се финансиите, банкарството, трговијата, економијата. Тој е млад човек и дојде во голема мерка како зрела личност. Меѓутоа, она што е најважно, тоа сите веројатно го приметуваат е што тој многу брзо се реформира, многу брзо се менува, а тоа е голема работа. Не е оној истиот Никола Груевски од 2001, од 2005, 2006 и Никола Груевски од 2012 година. Сака да учи, сака да напредува и сака се да направи за народот и за нацијата. Во наредниот период моето влијание, мојот притисок на Никола Груевски, ќе биде уште повеќе да се посвети на економијата, уште повеќе да вложи енергија, тој е млад, може тоа да го направи, сегашните напори треба да ги утростручи.     Има ли СДСМ таков политички капацитет за брзо да се реформира како што се реформира ВМРО-ДПМНЕ и како што Никола Груевски успеа да ја стабилизира и да ја издигне партијата на повисоко ниво?    - Што се однесува до опозицијата, сега ќе ви кажам што точно мислам. Ние треба да ја поддржиме опозицијата да зајакне. Сега ќе се чудите зошто. Па, ако немаме ние силен партнер визави себе, кој ќе биде јак со идеи, со програми, со визии, ако немаме кој ќе не мотивира, ние ќе почнеме да пропаѓаме. Така пропаднаа сите царства. Значи треба да имаме јака опозиција, а не ваква. Ваква опозиција нас ни отвора фронт. На 6 избори бевме, 6 пати победивме, уште 60 да има, на 60 ќе победиме. Што од тоа ако победиме ако некој не не мобилизира. Според тоа, јас мислам дека опозицијата ќе дојде време кога самата себе ќе мора да се реформира, инаку ваква збирштина прво се растуриле, па се спојуваат, па циганска работа.       Што очекувате да се случува во Македонија и со македонската економија во следните пет-шест години? Какви се вашите прогнози?    - Да не дојдеше во 2006 година оваа коалиција, каде ќе бевме ние со онаа политика и она темпо и оној начин на работа. Ма каква Грција, ние ќе ја прешишавме и Танганика, ќе бевме на дното денеска. Во една ваква ситуација владата покажа една страотна виталност, енергичност, борбеност да ги сочува состојбите во Македонија, да ја одржи во живот и овде-онде да постигнува и ефекти, резултати. Ние не сме затворен пазар, и голема држава, па да можеш да се затвориш и да ги амортизираш ударите од надвор. Според тоа, како што ќе се оправа ситуацијата во Европа, така и ние многу побрзо отколку други држави од Европа со оваа политика ќе излегуваме од криза.
Ве поврзуваа и потоа за соработка со Црвенковски иако фактички вие од 1996 година наваму ја спроведувате визијата за самостоен настап на изборите, надвор од коалицијата на СДСМ. Како го коментирате тоа? 

- Со Црвенковски одржував контакти и кога беше тој претседател на државата. Тој сака така малку да се мангупира, па тие контакти ги усложнуваше и се правеше како недопирлив, меѓутоа тој сам си придонесуваше да слабеат тие врски. Кога ги изгуби изборите во 1998 година, тој се исплаши за својата положба и ме бркаше два месеци да направиме еден договор за вечна коалиција. Тој го срочи договорот, го направивме, го потпишавме удривме и печат, потписи... се регулиравме, меѓутоа подоцна кога му се укажа првата прилика, тој го прекрши договорот и го откажа. Така што таквите прекини на контакти не доаѓаа од моја страна или од партијата, доаѓаа поради егзибициите што човекот сакаше да ги прави во тие периоди. Па, еве и ден денеска тоа така се одразува. 
За разлика од него, ние сме во коалиција од 2006 година со господинот Груевски. Тој е исто млад човек, меѓутоа тоа што ќе договорите со него, тоа е договорено и нема отстапувања, иако може ќе треба повеќе време за договор. Мене ми одговара таквиот стил на работа и таквите луѓе ги почитувам. Јас сакам луѓе што се од договор, што се од збор, што се еснафи, што чесно се однесуваат. Не сакам мангупарии и мангупски потези. Сега те превари, па мисли дека и утре ќе може тоа да го прави. 

Со ВМРО-ДПМНЕ и со сегашниот претседател на партијата Никола Груевски соработувате уште од 2000 година, тој ја има вашата силна поддршка од 2001 година. Од 2006 и формално Социјалистичката партија на Македонија е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ. Што е тоа што го има Никола Груевски што ве тера, ви дава мотив, да го поддржувате 12 години без исклучок?

- Основна, прва, работа, добро да се запамти, го поддржувам, затоа што тој си ја сака државата, си го сака народот, си ја сака нацијата, затоа што е патриот и затоа што е трудољубив. Ист сум и јас. Таков сум бил, така сум живеел и еве така еден ден нема да ме има. Значи, тоа е нешто што не спојува како луѓе, не само како партии. Најважното што јас го сакам, што посебно го ценам, е што сака да работи, што сака да направи, што сака да створи. Најголемиот дел од своето време го жртвува во работа за резултати, во развојот на својата земја и својата држава на сите полиња. Второ, тој помина низ еден процес за оформување на личноста и работеше во повеќе сектори како што се финансиите, банкарството, трговијата, економијата. Тој е млад човек и дојде во голема мерка како зрела личност. Меѓутоа, она што е најважно, тоа сите веројатно го приметуваат е што тој многу брзо се реформира, многу брзо се менува, а тоа е голема работа. Не е оној истиот Никола Груевски од 2001, од 2005, 2006 и Никола Груевски од 2012 година. Сака да учи, сака да напредува и сака се да направи за народот и за нацијата. Во наредниот период моето влијание, мојот притисок на Никола Груевски, ќе биде уште повеќе да се посвети на економијата, уште повеќе да вложи енергија, тој е млад, може тоа да го направи, сегашните напори треба да ги утростручи. 

Има ли СДСМ таков политички капацитет за брзо да се реформира како што се реформира ВМРО-ДПМНЕ и како што Никола Груевски успеа да ја стабилизира и да ја издигне партијата на повисоко ниво?

- Што се однесува до опозицијата, сега ќе ви кажам што точно мислам. Ние треба да ја поддржиме опозицијата да зајакне. Сега ќе се чудите зошто. Па, ако немаме ние силен партнер визави себе, кој ќе биде јак со идеи, со програми, со визии, ако немаме кој ќе не мотивира, ние ќе почнеме да пропаѓаме. Така пропаднаа сите царства. Значи треба да имаме јака опозиција, а не ваква. Ваква опозиција нас ни отвора фронт. На 6 избори бевме, 6 пати победивме, уште 60 да има, на 60 ќе победиме. Што од тоа ако победиме ако некој не не мобилизира. Според тоа, јас мислам дека опозицијата ќе дојде време кога самата себе ќе мора да се реформира, инаку ваква збирштина прво се растуриле, па се спојуваат, па циганска работа. 

Што очекувате да се случува во Македонија и со македонската економија во следните пет-шест години? Какви се вашите прогнози?

- Да не дојдеше во 2006 година оваа коалиција, каде ќе бевме ние со онаа политика и она темпо и оној начин на работа. Ма каква Грција, ние ќе ја прешишавме и Танганика, ќе бевме на дното денеска. Во една ваква ситуација владата покажа една страотна виталност, енергичност, борбеност да ги сочува состојбите во Македонија, да ја одржи во живот и овде-онде да постигнува и ефекти, резултати. Ние не сме затворен пазар, и голема држава, па да можеш да се затвориш и да ги амортизираш ударите од надвор. Според тоа, како што ќе се оправа ситуацијата во Европа, така и ние многу побрзо отколку други држави од Европа со оваа политика ќе излегуваме од криза.

Изменето од Messenger - 03.Јануари.2013 во 20:34
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 22:32
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Оноа што го мисли дијаспората го мислат и македонските граѓани во Републиката. Еве што зборува најстариот парламентарец во Република Mакедонија во неодамнешното интервју:

На македонската политика и фалат луѓе, за се друго имаме решение

Photo: ИНТЕРВЈУ: ЉУБИСАВ ИВАНОВ - ЅИНГО, ПОЛИТИЧАР СО НАЈДОЛГ СТАЖ ВО ПАРЛАМЕНТОТ И ВО СФРЈ И ВО РМ    Силекс е една од корпорациите којашто и по процесот на приватизацијата остана на здрави нозе да работи и продолжи да се унапредува. Зошто Македонија ја пропушти можноста за успешна приватизација на големите корпорации, како Металскиот завод &amp;amp;amp;quot;Тито&amp;amp;amp;quot;, Скопската железарница, Битолатекс, или фирмите во Штип. Каде погреши Македонија?     Приватизацијата да се изврши така што работниците и вработените ќе бидат акционери. По тој модел се приватизираше и компанијата Силекс, која во тоа време имаше над 3.000 вработени. Значи, акционери станаа сите вработени во компанијата со платена приватизација. Наместо да делиме по десет плати или по осум, ние пет-шест плати ги ориентиравме за купување акции во првата година, па втората година, третата итн. Компанијата тоа го направи меѓу првите во Македонија и повеќе од 90 отсто од вработените станаа акционери. Во оние компании во коишто колективите не беа дел од приватизацијата, се случија големите хаварии. Мангупи ги обезвреднија и така се формираа 25-те загубари. Оние што беа пак монополи, ги купија странци заедно со наши луѓе преку фирми на Кипар. Така настана огромната хаварија во економската сфера и јас би ја нарекол дури економски геноцид. Практично, во тој период немаше странски инвестиции. Денеска нашата Влада се бори да донесе 100, 200, 300 милиони странски инвестиции, а ние уништивме милијарди. Кој се не е замешан во таа корумпирана приватизација. Голема работа е што во 2006 година дојде оваа коалиција на власт за да ги спречи таквите процеси и да се почне со развој во инвестирање. Добро е да имаме ние странски инвестиции, ама треба да водиме сметка тие да не смеат да надминат 40 отсто од формирањето на бруто-домашниот производ.       Ве поврзуваа и потоа за соработка со Црвенковски иако фактички вие од 1996 година наваму ја спроведувате визијата за самостоен настап на изборите, надвор од коалицијата на СДСМ. Како го коментирате тоа?     - Со Црвенковски одржував контакти и кога беше тој претседател на државата. Тој сака така малку да се мангупира, па тие контакти ги усложнуваше и се правеше како недопирлив, меѓутоа тој сам си придонесуваше да слабеат тие врски. Кога ги изгуби изборите во 1998 година, тој се исплаши за својата положба и ме бркаше два месеци да направиме еден договор за вечна коалиција. Тој го срочи договорот, го направивме, го потпишавме удривме и печат, потписи... се регулиравме, меѓутоа подоцна кога му се укажа првата прилика, тој го прекрши договорот и го откажа. Така што таквите прекини на контакти не доаѓаа од моја страна или од партијата, доаѓаа поради егзибициите што човекот сакаше да ги прави во тие периоди. Па, еве и ден денеска тоа така се одразува.   За разлика од него, ние сме во коалиција од 2006 година со господинот Груевски. Тој е исто млад човек, меѓутоа тоа што ќе договорите со него, тоа е договорено и нема отстапувања, иако може ќе треба повеќе време за договор. Мене ми одговара таквиот стил на работа и таквите луѓе ги почитувам. Јас сакам луѓе што се од договор, што се од збор, што се еснафи, што чесно се однесуваат. Не сакам мангупарии и мангупски потези. Сега те превари, па мисли дека и утре ќе може тоа да го прави.     Со ВМРО-ДПМНЕ и со сегашниот претседател на партијата Никола Груевски соработувате уште од 2000 година, тој ја има вашата силна поддршка од 2001 година. Од 2006 и формално Социјалистичката партија на Македонија е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ. Што е тоа што го има Никола Груевски што ве тера, ви дава мотив, да го поддржувате 12 години без исклучок?    - Основна, прва, работа, добро да се запамти, го поддржувам, затоа што тој си ја сака државата, си го сака народот, си ја сака нацијата, затоа што е патриот и затоа што е трудољубив. Ист сум и јас. Таков сум бил, така сум живеел и еве така еден ден нема да ме има. Значи, тоа е нешто што не спојува како луѓе, не само како партии. Најважното што јас го сакам, што посебно го ценам, е што сака да работи, што сака да направи, што сака да створи. Најголемиот дел од своето време го жртвува во работа за резултати, во развојот на својата земја и својата држава на сите полиња. Второ, тој помина низ еден процес за оформување на личноста и работеше во повеќе сектори како што се финансиите, банкарството, трговијата, економијата. Тој е млад човек и дојде во голема мерка како зрела личност. Меѓутоа, она што е најважно, тоа сите веројатно го приметуваат е што тој многу брзо се реформира, многу брзо се менува, а тоа е голема работа. Не е оној истиот Никола Груевски од 2001, од 2005, 2006 и Никола Груевски од 2012 година. Сака да учи, сака да напредува и сака се да направи за народот и за нацијата. Во наредниот период моето влијание, мојот притисок на Никола Груевски, ќе биде уште повеќе да се посвети на економијата, уште повеќе да вложи енергија, тој е млад, може тоа да го направи, сегашните напори треба да ги утростручи.     Има ли СДСМ таков политички капацитет за брзо да се реформира како што се реформира ВМРО-ДПМНЕ и како што Никола Груевски успеа да ја стабилизира и да ја издигне партијата на повисоко ниво?    - Што се однесува до опозицијата, сега ќе ви кажам што точно мислам. Ние треба да ја поддржиме опозицијата да зајакне. Сега ќе се чудите зошто. Па, ако немаме ние силен партнер визави себе, кој ќе биде јак со идеи, со програми, со визии, ако немаме кој ќе не мотивира, ние ќе почнеме да пропаѓаме. Така пропаднаа сите царства. Значи треба да имаме јака опозиција, а не ваква. Ваква опозиција нас ни отвора фронт. На 6 избори бевме, 6 пати победивме, уште 60 да има, на 60 ќе победиме. Што од тоа ако победиме ако некој не не мобилизира. Според тоа, јас мислам дека опозицијата ќе дојде време кога самата себе ќе мора да се реформира, инаку ваква збирштина прво се растуриле, па се спојуваат, па циганска работа.       Што очекувате да се случува во Македонија и со македонската економија во следните пет-шест години? Какви се вашите прогнози?    - Да не дојдеше во 2006 година оваа коалиција, каде ќе бевме ние со онаа политика и она темпо и оној начин на работа. Ма каква Грција, ние ќе ја прешишавме и Танганика, ќе бевме на дното денеска. Во една ваква ситуација владата покажа една страотна виталност, енергичност, борбеност да ги сочува состојбите во Македонија, да ја одржи во живот и овде-онде да постигнува и ефекти, резултати. Ние не сме затворен пазар, и голема држава, па да можеш да се затвориш и да ги амортизираш ударите од надвор. Според тоа, како што ќе се оправа ситуацијата во Европа, така и ние многу побрзо отколку други држави од Европа со оваа политика ќе излегуваме од криза.

Добро бе Меси...
ти стварно мислиш дека Зинго е...
репрезентативен и релевантен примерок за мислењето на македонските граѓани...збунетост

Изменето од којсумјас - 03.Јануари.2013 во 22:33
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 22:49
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Добро бе Меси...
репрезентативен и релевантен примерок за мислењето на македонските граѓани...збунетост

Зинго е многу долго во политиката, со многу искуство, партијата што ја води има константен број на симпатизери последниве 20 год., секогаш воделе умерена политика без многу трзавици, не се склони кон афери и сл.
Партија се што најмалку била во опозиција сиве овие год. А тоа веќе нешто збори за нив, дека и те како се релевантни. 
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 22:59
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Зинго е многу долго во политиката, со многу искуство, партијата што ја води има константен број на симпатизери последниве 20 год., секогаш воделе умерена политика без многу трзавици, не се склони кон афери и сл.
Партија се што најмалку била во опозиција сиве овие год. А тоа веќе нешто збори за нив, дека и те како се релевантни. 

А ти бе Зекси...
мора да се заебаваш...

партијата која најмалку била во опозиција сите овие години...
значи дека била со сите...
и со никого...

Ѕинго е батка олицетворение...
на македонските олигарси...
и тој е во власта...
и Кољо се бори против таквите олигарси...
и монополи...
и бонови наместо пари...
и Ѕинго е батка транзиционен политичар...
и Кољо не ги сака транзиционите политичари...
кои се нели виновни за состојбата во која ни е државата...
и Кољо е во коалција со транзиционен политичар...
со Ѕинго...

и ти ми кажуваш, он бил релевантен примерок за мислењето на македонскиот народ...

и ти Зекси...
мора да се заебаваш...
или пак си од дијаспората...
а...?збунетост

Изменето од којсумјас - 03.Јануари.2013 во 23:01
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2013 во 23:22
a ne , Mortusot ne se zaebava , seriozen e kako mrtovec,...takvite kako toj star kratovski lopov mu se primer vo posledno vreme i voopshto sekoj  tat shto ne e ortak so negoviot bubuljichast bauk !

голема насмевка

Баба Рога Црвенковски со една кафана подржувачи е страв и трепет за Македонскиот народ!

смеење

-a na ovoj pa,

...ti mu vikash ''a'' ,a on zapnal ...be pa be!изненадување

...a be ,zaedno  so onie na ulicata  pozadi bolnicata, shto ne gi gledash, ke mozea i 5(pet) kafani ''dupke'' da ti se napunat ! намигнување...смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 02:45
Originally posted by brza brza напиша:

a ne , Mortusot ne se zaebava , seriozen e kako mrtovec,...takvite kako toj star kratovski lopov mu se primer vo posledno vreme i voopshto sekoj  tat shto ne e ortak so negoviot bubuljichast bauk !

голема насмевка

смеење

-a na ovoj pa,

...ti mu vikash ''a'' ,a on zapnal ...be pa be!изненадување

...a be ,zaedno  so onie na ulicata  pozadi bolnicata, shto ne gi gledash, ke mozea i 5(pet) kafani ''dupke'' da ti se napunat ! намигнување...смеење

голема насмевка I zgora na toa, ushte sekoj so po edno shishe rakija ! голема насмевка

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2013 во 03:17
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Добро бе Меси...

ОК, Зинго не го бива оти ги кажува своите негативни лични искуства со Бранко, политичките аналитичари појма немаат од политика штом ги критикуваат Бранко & Co, новинарите кои говорат и пишуваат против истава група се платеници на владата, странските набљудувачи кои повикуват на мир и на почитување на редот, Уставот и Законот на државата се корумпирани, дијаспората појма нема што говори бидејќи не живее во Македонија, а македонскиот народ е глуп што гласа шест пати едно по друго за позицијата, па затоа и кога греши демек е во "право"... 

... е ајде тогаш посочи, според тебе, некој друг релевантен авторитет што ќе го признаеш и ќе ти биде по воља.

Изменето од Messenger - 04.Јануари.2013 во 03:18
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.