IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Ваши предлози до владата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваши предлози до владата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 86>
Автор
Порака
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2012 во 14:37
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Мој предлог до владата: останете на власт што подолго бидејќи другата опција е група човекојадци и варвари со француски клучеви во рацете.

Непристрасноста полека исчезнува? Преоѓаме на лобирање?
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2012 во 15:08
Непристрасноста не значи нереагирање на нештата што се случуваат.

Непристрасност не значи пасивност.

Непристрасноста значи да не земаш ничија страна поради лични интереси (емотивни, материјални или било какви) туку да ја процениш состојбата онаква каква Е.

Токму од таа позиција моето согледување од пред година-две постојано се потврдува како точно: лидерството на СДСМ го уништува потенцијалот таа партија и делува деструктивно во македонското миље, иако се обидува да остави привид дека работи нешто полезно за народот. И тоа не го гледам само јас туку и мнозинството во Република Македонија (гласачкото тело кое не ги подржува и не ги изгласа на изборите) , како и во дијаспората.

СДСМ мора да најде сили да се реновира како што на времето стори ВМРО-ДПМНЕ, да им ја покажи вратата на оние кои ја зграбија власта, а не се способни да бидат на челните места и да постави конкретни реални национално-политички и економски планови за блиската, средната и подалечната иднина на Македонија.

С'е додека на нејзиниот врв стојат несериозни луѓе кои со своите јавни изјави, вербално или со пишан збор, се декларираат како канибалисти и варвари, a нивниот водач мафта јавно со државни тајни документи во обидот да го изманипулира народот зборувајќи полувистини, непристрасноста вели дека треба да се стои подалеку од нив и да не им се дозволи да дојдат на власт.

Ќе повторам уште еднаш за да не бидам разбран погрешно - с'е додека тие луѓе се на челните места на СДСМ не треба да се дозволи да дојдат на власт. Не велам дека СДСМ не треба да дојде на власт или некој друг од оваа партија. Жално е што квалитетниот и креативниот потенцијал на оваа партија останува загушен од онаа група луѓе кои претендираат дека се македонската интелигенција која е незаменлива во партијата.

Тие со своето однесување едноставно не даваат друга опција на непристрасноста освен посочување на позицијата како подобра алтернатива во овој момент. 

И тоа е поширокото објаснување на мојот претходен коментар на кој реплицираш со прашања. 

Изменето од Messenger - 12.Септември.2012 во 15:36
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Септември.2012 во 22:16
заради општа сигурност и благосостојба за денес утре и у иднина да направи акција ако треба и со помош на ЕУ и НАТО  за доброволно предавање на секој рачен и електричен алат,со посебен осврт на француските,англиските,руските..бугарските..и што знам какви се не кључеви,како би се надминала безбедносна ситуација во држава која е нарушена ,а се поради некои..споменици.После тој рок,следи претрес и заплена..со дебела казна според КЗ. 
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2012 во 20:03
Тргнете ги оние ропаци бре...
од третиот ешалон...
сељачишта со IQ колку што ми е мене голем...
ви се поголем проблем од спомениците...
ееееејјјј...

па имате и вие бре колку толку школувани кадри...
а бе кога ќе почне за политика да ми мрси муда...
некој што едвај знае да се потпише...
а бе опинок у душа...
а кодош во суштина...
ми иде да им објаснам што значи...
мозочна ејакулација...

ебем ли ги и нив...
и оној што ги стави таму кај што се...

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2012 во 20:21
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Тргнете ги оние ропаци бре...
од третиот ешалон...
сељачишта со IQ колку што ми е мене голем...
ви се поголем проблем од спомениците...
ееееејјјј...

па имате и вие бре колку толку школувани кадри...
а бе кога ќе почне за политика да ми мрси муда...
некој што едвај знае да се потпише...
а бе опинок у душа...
а кодош во суштина...
ми иде да им објаснам што значи...
мозочна ејакулација...

ебем ли ги и нив...
и оној што ги стави таму кај што се...

а кој е толку глуп, образовани луѓе да стави онаму каде што се потребни овци? намигнување
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2012 во 00:17
конкретно после ова... да не ја спалува запленетата роба во зелезара туку нека ја понуди на сиротиња...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2012 во 12:35

...и ова,да ми ги врати парите поради вакви грешки на некој си таму ..у ПМлутина

http://www.netpress.com.mk/m/vest.asp?id=110148&amp;kategorija=6

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2012 во 21:37

само два за оваа недела...

1,да субвенционира секој родител со 15% од просечната плата за претходниот месец,кој што на  своите деца нема да им дозволи да гледаат турски серии во период од 15,00 до 24,00 часот,туку ќе им најде друга занимација..било каква..

2,да не заборави да упати писмо до Регулаторна комисија, за утре да го покачат дизелот барем за два денари,а бензинот за 1,5...среќа

3,нема третто..само .."под разно".кул

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 15:30

http://www.time.mk/read/995971eab7/987fab5dd4/index.html

...е се контра ми идат.лутина

ммммммм.....значи ако се намали цената на суровата за 5%,кај нас паѓа за 1 денар.

....аxа!.губитник

ај ќе видиме следниот пат...

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 16:30
...ama mojot e ...4 ipol - !!

...a zavchera  staviv ! лутина
...Click for a larger view
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2012 во 13:29
утрешниот ден,21,12,2012 петок,да го прогласи занеработен ден,за сите граѓани од сите вери и раси..Стварно нема смисла,кај денес...па и утре.Не цедат до последно.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2012 во 13:33

Не можам, пак ќе го повторам, ме прогонуваат сликите. тага
Под итно да преземат нешто за домот, нечовечки е да се мачат студентите во ваков ужас:

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Пуст да остане животот студентски: СД „Гоце Делчев“

Морам до тоалет, беа првите зборови при влезот во студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје.

Важи, нема проблем, повелете, меѓутоа вратата не се затвора, ќе ви чувам стража.

По едноминутно молчење се слуша – Заборавив да ве предупредам, и казанчето нема вода.

Проклетство, си велиш и се обѕирнуваш наоколу. Ѕидовите руинирани, со дупки, ходници во кои те вее ветер како да си надвор, скршени прозорци, мирис на влага и на урина. Тука слободно може да се снимаат сцени од хорор-филм, си велиш. Се наежуваш, се прашуваш дали некој воопшто би можел да живее тука. Ама може.

Нашата соговорничка нè внесува во својата малечка и скромна соба. Прозорците залепени со селотејп, заковани со понекоја штица, штекерите, исто така, залепени со селотејп. Од чешмата постојано капе вода.

„Лани речиси два месеца немавме вода, за да се капеме, си топлевме во тенџериња. Ама тоа е. Секојдневие е да нема топла вода и парно. А и кога има, зиме, толку дува провев, што ти е страв да отидеш да се избањаш. Ниту мајсторите не ни обрнуваат внимание. Не дај боже да ти се расипе нешто, дури непријатно ти паѓа да ги молиш да ти помогнат. Така, прозорецот ми беше расипан и отворен речиси еден месец, и видов-не видов, викнав еден другар да ми го закове. Расипани парна, така си дремат ладни оти нема кој да ги поправи“, раскажува нашата соговорничка и додава дека само еден тоалет, во кој работи само една туш-кабина, го користат некаде 16, а некаде и 32 студенти, во зависност од тоа на кој кат и во која зграда се сместени.

Го гледаме нејзиниот лаптоп на креветот од кој тивко свири „Cry Me A River“ и првото прашање што ни доаѓа на памет е дали имаат Интернет.

„Интернетот си го плаќаме сами. Лично јас давам 300 денари за 10 гига. Се организираме по соби и си купуваме. А потребен ни е. Семинарски, домашни работи, па не постојат веќе листови, на професорите сè на мејл мораме да им праќаме. Ама толку работи ни фалат, па проблемите со Интернет не ги ни забележуваме. Ненормалните работи веќе ни стануваат нормални“, објаснува девојчето.

Станува, ни вари турско кафе со една лажичка шеќер. Го гледаме решото, ни вели си го понела од дома, овдешното било расипано.

„Бев здраво дете, ама откако сум тука, само болести ме фаќаат. Добив инфекција на мочните патишта, желудникот ми се расипа, сестра ми кога беше сместена, и таа се разболе, фати бронхитис и гнојна ангина, а цимерката си отиде дома, зашто и таа се разболе, па за да се излечи, оти тука не може. Влага има колку сакаш, на еден другар дури печурка му никна во собата. И од челик да си, тука ќе ти падне имунитетот“, вели дваесет и едногодишната девојка.

Објаснува дека сиромаштијата ги носи тука. Дека немаат избор оти кириите се високи.

„А не смееш да се пожалиш. Веднаш ми велат, па ако не ти чини, што не си одиш под кирија, или, пак, дека сум од опозиција. А ова нема врска со тоа. Пари за кирија немам, моите се сиромашни. А има и онакви што не можат да издржат, па си одат оттука. А кога се бунам, не се бунам за џабе, значи тешко ми е, не е фер, академски граѓани сме. Во времето на татко ми било привилегија да бидеш сместен во студентски дом. Денес, тоа значи друго – дека си го допрел дното. Ама јас тоа го разбирам како чин на челичење. За подготовка за животот. Еден ден кога ќе ни се случи нешто страшно да можеме да си речеме – Ех, јас во Гоце бев сместена, па ова нема да го преживеам“, коментира студентката.

Во студентскиот дом месечно се плаќаат по 3.500 денари, а во цената е вклучено и јадење (со бонови) во тамошната менза.

„Грав, грашок, виршли, пире, повремено понекоја плескавица, ама цело време иста храна има, која воопшто не е вкусна. А мензата и покрај тоа што наводно работи до девет вечерта, ако не отидеш да си земеш храна околу пет попладне, нема ништо да најдеш. Затоа редовно сами си купуваме вечера. А ако некогаш чуеме дека донеле нешто ново на менито, тогаш се радуваме како деца и се прават редици. Некогаш кога има помфрит, се чека и до еден час додека да успееш да си ја земеш порцијата. Се водат битки за преживување“, вели соговорничката.

Затоа, пак, социјалниот живот им е одличен. Забави и дружење постојано, а и лесно разменување информации и книги.

„Не можам да се пожалам од социјалниот живот. Колку луѓе тука имам сретнато, немам сретнато за цел живот. Си помагаме, се дружиме, се раѓаат љубови. Верувам дека оттука некои ќе ми останат пријатели за цел живот. И диското ни работи, па секој вторник и петок сме таму на некоја забава“, додава студентката.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2012 во 13:37

...сместа да го затворат овој медиум што издаде вакви фотографии.да

а да не се фотомонтажа?.збунетост...се бива ,поготово од овој БЦ и неговата тајфа..

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2012 во 13:45
Гледајќи ги сликиве добив желба да искоментирам нешто против Владата, ама нека...
сликите говорат повеќе од илјада зборови.

не
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 86>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.