IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - За МОЛИТВАТА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

За МОЛИТВАТА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
Автор
Порака
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 08:28
spiros,dali ne razbrav ili te unapredileзбунетостсреќа
ako e taka,toa se zasluzuva so predanost vo rabotata,so mnogu trud...kade e cudoto bozje??
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 10:26
за  молитвата     ...  губитник 

Дај ми смиреност да ги прифатам сите работи кои не можам да ги променам,

Храброст за да ги променам работите кои не можат да ги прифатам,

И мудрост за да ги сокријам телата на оние кои морав денеска да ги утепам затоа што ми го качија притисокот и ми шетаа по нерви.

Исто така, помогни ми да пазам на чии прсти денес ќе згазам,

Затоа што може да се случи тие да се поврзани со задникот кој утре можеби ќе морам да го бацувам

Помогни ми секогаш да давам 100% на работа:

12% во понеделник

23% во вторник

40% во среда

20% во четврток

5% во петок

Кога имам навистина лош ден,

И кога ми се чини дека сите само сакаат да ме разбеснат,

Помогни ми да не заборавам дека ми се потребни дури 42 мускули за да се намрштам, а само 4 за да им го покажам средниот прст

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 21:37

Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

spiros,dali ne razbrav ili te unapredileзбунетостсреќа
ako e taka,toa se zasluzuva so predanost vo rabotata,so mnogu trud...kade e cudoto bozje??

Сигурно ќе разбереш дека Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Господа Исуса Христа - е безкрајно повеќе од мојата, твојата и секоја друга преданост, труд, работа, унапредение, сознание, дела, вера, вистина ...!

Таа/Тој е - пред се’ - незслужен дар на Небесниот Цар!

Денот кога светот ќе се разбуди за Првороденото Чедо БОЖЈЕ, тогаш - со очите на срцето - ќе го види најголемото Чудо БОЖЈЕ и ќе го сфати Вечното Евангелие, на Кого упатува се’ што е добро и вистинито !

Се’ најдобро ...

Изменето од spiros - 12.Декември.2012 во 21:42
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 22:38
spiros ako ova e bozje cudo,togas ne znam sto ne eсреќа,
zamisli...postois,a pritoa i dises...neverojatno... среќа

ps:neka sekoj si postoi kako sto si misli.

se najdobro spiros,ti posakuvam se poveke cuda bozjiда
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 23:34

spiros ako ova e bozje cudo,togas ne znam sto ne eсреќа,
zamisli...postois,a pritoa i dises...neverojatno... среќа

ps:neka sekoj si postoi kako sto si misli.

se najdobro spiros,ti posakuvam se poveke cuda bozjiда

Се сложувам дека се’ е БОЖЈЕ Чудо, секое чукање на срцето, секој чекор, ... секој здив е доказ дека БОГ е Милостив!

Да ги земеме со благодарност Неговите прекрасни дарови!

ШалОМ!

п.с. Во сонот БОГ ми укажуваше дека шефот ме мрази, иако во праксата и на сведителствата напишани од повеќе шефови сум им бил вреден како повеќе од 100% квалитетен работник.
Иако јас не ја разбрав информацијата во сонот, сепак после утринската МОЛИТВА, Единствениот Вистински и Совршен БОГ на ЧУДЕСН начин ми обрна внимание и ме заштити од неубавите планови што ми ги кроел шефот!
Прочитај го постот уште еднаш, можеби ќе ти се разјасни повеќе!    

п.п.с. Тој шеф - иако со типично христијанско име - го фаворизира будизмот, ми забранува позадината на десктопот од мојот компјутер да има христијанска тематика (како на пример сликата на Рембрант што ќе ја постирам подолу), ми забранува да Го спомнувам БОГА и Неговата во Исус Христос отелотворена Милост, иако тој самиот ...!   

Изменето од spiros - 12.Декември.2012 во 23:36
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 23:52
spiros ,ne taguvaj,raduvaj se,bidejki bozje cudo e i toa среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2012 во 23:59

spiros ,ne taguvaj,raduvaj se,bidejki bozje cudo e i toa среќа

Така е зезната!

Иако тој ми копаше “гроб“, јас поради Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - , со љубов и респект му враќав, така да денес (покрај различните светогледи) имаме прекрасен однос!

Милоста (Мудроста) на Единствениот Вистински и Совршен БОГ е Поголем/а од се’ и секој!

ХалелуЈАХ!!!     

Изменето од spiros - 13.Декември.2012 во 00:03
in Time & Eternity!

Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Декември.2012 во 18:04
molitvata na pocetok na donesuvajneto na religijata kako sovrsenstvo se koristela za polesno izdrzuvajne na teskiot zivot odnosno za begajne od realnosta no so proucuvajne na potsvesta i mojkta na upravuvajne na potsvesta po pat na nasocuvajne preku molitva se postignuva visoka forma na sovrsenstvo preku molitva i cistota na svesta.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2012 во 13:55

Originally posted by dejanpp dejanpp напиша:

molitvata na pocetok na donesuvajneto na religijata kako sovrsenstvo se koristela za polesno izdrzuvajne na teskiot zivot odnosno za begajne od realnosta no so proucuvajne na potsvesta i mojkta na upravuvajne na potsvesta po pat na nasocuvajne preku molitva se postignuva visoka forma na sovrsenstvo preku molitva i cistota na svesta.

Дејане, дали можеш да си предпоставиш дека има еден Мир и едно Блаженство кое што е пред, над и поголемо од секоја човекова свест, совест и подсвест?

Поздрав

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 345
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,227 секунди.