|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика | страница <1 4950515253 54> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
меси, ти си тој што велиш дека љубомората е причината за убиство, не јас... не знам зошто си ги испревртуваш сопствените зборови
и доста веќе со недоразбирањава, никогаш нигде не ја оправдував љубомората (оправдување звучи како нејзино прифаќање како нешто добро)... така само личи затоа што ти постојано ја напаѓаш... ја само го потврдувам нејзиното постоење како емоција која реално не сме способни да ја избришеме и исфрлиме од репертоарот на емоции, наспроти тебе, што тврдиш дека имаме такви натприродни моќи... инаку, можам да се согласам со тоа дека љубмомората е бес од несигурност, ама тоа па ги потврдува првичните мои ставови тука, дека не бива љубомора без љубов... инаку за што би чувствувале несигурност, ако воопшто не ни е гајле за некој или нешто? |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bidi spremen da mozes da zivees i bez toj drugiot/drugata i nema nesigurnost,neli,se e do samokontrolata.
toa go nauciv od eden moj mil poznanik
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj moze...zeze
|
|
vivi
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubomoran sam preko granice
skoro za u maricu
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не сакаш никого, неможеш да изразиш љубомора
Изменето од Gabriela_S - 27.Јануари.2013 во 09:47 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не оти помага љубомората ак едниот решил да праи нешто настрана, ама ај воздржи се ако моиш
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Таа се самоуби....а тој ја сакаше само неа....безусловно и искрено.....
Нејзината болна љубомора уништи се..... |
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ни се емоциите криви, што ги претвараме во емотивни бродоломи... |
|
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,ako go nema toa ljub_omora ,,,,ke go nema i toa ljub_i,,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубомората служи за да ја заштити врската, но во преголеми дози ја растура како и се’ друго за се’ друго
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima lugje shto mislat deka umeat da ja kontroliraat ljubomorata ama ustvari samo ja potisnuvaat...
Ovojpat nema da go spomnuvam osvestuvanjeto...i nedaj bozhe da spomnam evolucija na svesta... - kako nadminuvanje na ljubomorata I pak kje kazham... ljubomorata ne e ljubov! No, ne sakam da kazham deka sme sovrsheni...ljubomorata mozhe da se pojavi i chovechki e da se pojavuva - samo mislam deka ne treba da se potisnuva tuku nadminuva - samo toa...
Изменето од viktorija123 - 25.Јануари.2013 во 16:18 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Женичка е богороичка и дрскост е кога некој валкан неверник - полжав ил лебарка и’ се лигави, не мора да се вика тоа љубомора
|
|
Внеси реплика | страница <1 4950515253 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |