![]() |
|
Има ли живот пред смртта? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Автор | |
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
сакаш да кажеш дека ним еден им е и премногу....
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Значи...
тоа е... тотално небитно прашање... пошто... никој не може да го знае одговорот... |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
.....стварно,ова изгледа не е вистински живот.После ќе си умреме,и пак ништо од животот. Абе ајде не ме зезајте... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ние, човечките суштества не поседуваме моќ да перцепираме во таа димензија која ги содржи во себе објаснувањата за чудата на животот, почетокот и крајот, смислата, целта, пред и потоа. сите обиди на големите философи да го откријат одговорот биле бескрајно пливање на бродоломник во бесконечен океан она што мене ми изгледа интуитивно логично е задачата да ја изиграме претставата најдобро што можеме, публиката да е задоволна, а ние среќни. Знаеш, велат дека смртта се најавува, дека знаеш кога ќе ти дојде судниот ден. Е тогаш кога ќе го чекаш на постела, да си речеш, - Тоа е тоа, сума сумарум не беше лошо. И да си заминеш насмеан (напишав долг пост - не сте будали да го читате....) |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
,,/ja majkata samo ti so dolg post,,,/,,,,
![]() osnovata na bitisuvanjeto se tameli na beskrajniot opstanok na se ona shto sushtestvuva i shto navleguv vo sebesi,,,od najniskite oblici na zhivot,,,do chovekot,,,toa e lanec koj se odviva vo se zhivo,,od najprosto do najslozheno ,,,da se prodolzhi zhivotot,,,,site se stremat kon zhivotot,,,pokorno stremejki se ,,kon beskonechnosta ,,,narechena ,,,smrt,,,zhivotot e sushtinata na smrtta,,,,no dali taa postoi,,,,zhivot,,,,smrt,,,,variaciiina edna ista tema,,, /,,,epa jas bev budala pa,,,prochitav sho napishala vaa pogore,,,^^^,,/ |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |