IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 79>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2012 во 22:59

како и да е Грујо е крив за гужвите по автобусите....тоа ова во времето на БЦ го немаше...

...овој,отвори фабрики набута илјадници во нив,го покачи бензинот,плата иста..тоа е!

...има да се возиш со новиот кинез или украинец и оро ќе играш..ако имаш среќа да се качиш во него.смеење

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 16:44
kolku be rabotat vo toa skopsko...Javno Sramotno Pretprijatie?збунетост

...tolku li nema nekoj da gi namesti saatite ,..i voopshto displeite,... kako shto  treba,

...barem onie koishto rabotat?

...a ne da mi se mota seushte niz ulicive i onoj so onaa vekje dosadna parola,...''srekjken...na nekoj si "..ebate!!!  Click for a larger view
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 01:26
Originally posted by brza brza напиша:

...tolku li nema nekoj da gi namesti saatite ,..i voopshto displeite,... kako shto  treba,

...a ne da mi se mota seushte niz ulicive i onoj so onaa vekje dosadna parola,...''srekjken...na nekoj si "..ebate!!!  Click for a larger view

јас мислам дека ти треба да почнеш да се возиш со приватните, таму нема ни дисплеи, ни да ти бодат очи ни ништо, просто нема да има на што да се жалиш, освен можеби на промаја или сл. 
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 18:17
имаат бе zeksi како немаат... одамна не си бил во Скопје
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2012 во 23:43
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

...a ne da mi se mota seushte niz ulicive i onoj so onaa vekje dosadna parola,...''srekjken...na nekoj si "..ebate!!!  

јас мислам дека ти треба да почнеш да се возиш со приватните, таму нема ни дисплеи, ни да ти бодат очи ни ништо, просто нема да има на што да се жалиш, освен можеби на промаја или сл. 
-prvo i prvo ,...Mortos...nema privatni na site linii,...ako ne si znael !
...vtoro i ...drugo, mortos,...ne znam ja shto pa  tebe te boli koj so shto ke si se vozi tuka  !!
...i bash poradi takvite shupaci , koishto  gospodarat vo zemjava... i zivee kako shto zivee,...pogolemiot del od narodot nejzin ..t.e...bedno !

..iako, navistina,..povekjeto od tie .ne se ni svesni za toa !

...a, toa shto retko vo koj avtobus së  raboti e...prosto smeshno,
....pogotovo ako se znae deka tie avtobusi nemaat ni godina dena otkako doshle tuka....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 04:02

[QUOTE=Zeksi71]]-prvo i prvo ,...Mortos...nema privatni na site linii,...ako ne si znael !
...vtoro i ...drugo, mortos,...ne znam ja shto pa  tebe te boli koj so shto ke si se vozi tuka  !!
...i bash poradi takvite shupaci , koishto  gospodarat vo zemjava... i zivee kako shto zivee,...pogolemiot del od narodot nejzin ..t.e...bedno !

....pogotovo ako se znae deka tie avtobusi nemaat ni godina dena otkako doshle tuka....

дека ме боли и не ме боли искрено кажано со што ќе се вози брзи, ама ако не приметуваш само ти давам совети.

пошто ни приватните ни ти се бендисуваат овој пат поради тоа што ги нема на сите линии, онда пробај со такси, тие мислам дека вртат на сите линии
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 20:20

[QUOTE=Zeksi71]]-prvo i prvo ,...Mortos...nema privatni na site linii,...ako ne si znael !

дека ме боли и не ме боли искрено кажано со што ќе се вози брзи, ама ако не приметуваш само ти давам совети.

пошто ни приватните ни ти се бендисуваат овој пат поради тоа што ги нема на сите линии, онда пробај со такси, тие мислам дека вртат на сите линии
ако не те болеше, немаше да рипаш на секој што ќе даде коментар за тоа какви глупости има во земјава...
а со такси, дојди, слободно вози се, да ти наплаќаат по 100 за десет метри...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 02:27
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ако не те болеше, немаше да рипаш на секој што ќе даде коментар за тоа какви глупости има во земјава...
а со такси, дојди, слободно вози се, да ти наплаќаат по 100 за десет метри...

не рипам бе само коментирам, а брзи ми е посебен пациент, човекот си е маанџија, на се живо и диво мани наоѓа, вероватно е тој безгрешен. 

ќе го прашав ако останеше на власт кокица и неговата дружина дали ќе видеше нови автобуси за да му ваделе очи дисплеите кои што дречеле, или многу ладно било во лето а изгор во зима, или биле ниски горните спратови ( си ја удирал главата ), па бавно се движеле, па брзо се движеле, па некад чекал многу, а некад и по неколку одеднаш доаѓале

па пензионерите што се возеле и тие му пречат, многу гужва му правеле на величенствениот, не можел на раат да мрчи рано по сабајле од нив.

... што ми беше муабетот бе забеган, ...а да, само коментирам, и ќе продолжам да го правам тоа од време на време
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 02:40
Ох леле, само тие што се слепи или никогаш не искористиле јавен превоз не знаат каква е состојбата...
А да има уште една категорија..они што се прават наудрени...

Реално гледано сите поразвиени градови ( и далеку понеразвиени од Скопје) имаат редовен градски превоз, а под редовен сигурно не се подразбира чекање на автобус 30 минути во централно градско подрачје..

Исто така под нови автобуси се подразбира нови автобуси кои ќе траат барем 10 години, а не после 6 месеци работа на некој да му се расипе климата, на друг да не му се отвара една врата, третиот крцка целиот, четвртиот мислиш ќе се распадне...

Сигурен сум дека оние старите автобуси увезени од Германија стари по Бог знае колку ќе траат подолго од овие новиве, без разлика дали двокатни или обични...

А на пензионерите секоја останата категорија може капа да им симне...
Дом на тркала за стари и изнемоштени лица ... Барем да им ги намалеа картите за пензионери на некои си 300 денари месечно па да им дадеа секој ден да се возат ама минимално да плаќаат...а не вака ем гага, ем сите подвижни и неподвижни, бањати вчера или пред еден месец што има врска, се качиле во автобус а оние сиротите што брзаат за на работа не можат ни да се качат во автобус од пензионери...

Патем, ако вие на запад имате пари за да се возите со такси ... во Македонија ретко кој може да си го дозволи тој луксуз...знаеш со просечната македонска плата можеш да се возиш околу 480 километри или за 22 работни дена по околу 22 км (11 во секој правец) и притоа да не ставиш ни мастика во уста ... а камо па да купиш кило леб.. За разлика од таму некаде денамигнување
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 07:29
Сантијаго,

и во канада се случува да каснат автобусите поради х причини, и во германија и секаде.

знаеш ли што е пропусна моќ на патиштата, на улиците???

знаеш ли дека Скопје и неговата инфраструктура не се во корелација со бројот на жителите веќе одамна.

и самиот си свесен дека сообраќајните гужви се огромни, и покрај тоа што се проширија многу улици и булевари, а и више нема кај да се шират, проблемот не е решен нити ќе се реши на таков начин.

една од последиците на пренаселеноста во Скопје се и доцнењата на автобусите, и тој проблем понатаму само ќе биде се поголем, се додека постоечките булевари и улици поготово во центарот не се дуплираат со изградба на целосно нови под или над земја.

кажуваш и дека новите автобуси треба да траат барем 10 год., нема веќе такви автобуси, нити камиони, а најмалку пак коли.
со мерцедес порано си можел да поминеш и 500-600 илјади км. без проблеми, сега рокот на траење е преполовен кај сите произведувачи.

имај малку респект кон пензионерите, тоа се истите оние луѓе кои се заслужни за нашето постоење ( твои, мои, на мрчаторот, баби и дедовци ) и за сето она што го имаме денес, луѓе кои цел век го поминале по фабрики работејќи, така да возењето без пари по автобусите е најмалку што можеме да им го приуштиме кога веќе не можеме повеќе.

да, овде можам да си приуштам да се возам со такси, ама тоа не го правам зашто е скапо, многу поевтино ми е да се возам со кола или со јавен превоз.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 10:09
-a be, mortos, ...mortos,...ako vekje ti se odi po (golema)nuzda,...idi tamu kaj shto si pobegnal !

...a ne za tuka...od tamu .... da mi seresh razni stupidni sporedbi,  za neshto shto apsolutno ne e sporedlivo ,

....sto pati ti rekle,...imash pravo samo od tuka ,... tuka da se ''rasteretuvash''!

-svesen li si be ti chovek,...kakvi se gluposti istrese sega ?  ( ama i ne samo sega!)
...a be...na stanici ,...na koishto pishuva dvaesetina  broevi deka pominuvaat od tamu,....nema  ziv avtobus  i po pola saat be....ako  mozesh da sfatish shto ti kazuvaat!
... mozebi vo kanada i ti kasnat avtobusite, ama ete  ,....na ''propadnatite'' grci im  doagjaat na vreme  i toa....i slepec bi videl od stotina metri koj broj mu ide,....chisti vnatre , sredeni...izmieni od nadvor,...zatopleni ,...izladeni redovno i  kako shto treba i koga treba   i ...i site vrati otvoreni ,...a ne vamu samo polovina predna vrata ti otvara  i...

...i zatoa,...ne seri povekje  za ''komoditetot'' shto go uzivaat tuka pochituvanite im  patenicii !

...ako ne za drugo, tuku za da ne ...Click for a larger view!
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 10:59

Сантијаго,

и во канада се случува да каснат автобусите поради х причини, и во германија и секаде.

знаеш ли што е пропусна моќ на патиштата, на улиците???

знаеш ли дека Скопје и неговата инфраструктура не се во корелација со бројот на жителите веќе одамна.

и самиот си свесен дека сообраќајните гужви се огромни, и покрај тоа што се проширија многу улици и булевари, а и више нема кај да се шират, проблемот не е решен нити ќе се реши на таков начин.

една од последиците на пренаселеноста во Скопје се и доцнењата на автобусите, и тој проблем понатаму само ќе биде се поголем, се додека постоечките булевари и улици поготово во центарот не се дуплираат со изградба на целосно нови под или над земја.

кажуваш и дека новите автобуси треба да траат барем 10 год., нема веќе такви автобуси, нити камиони, а најмалку пак коли.
со мерцедес порано си можел да поминеш и 500-600 илјади км. без проблеми, сега рокот на траење е преполовен кај сите произведувачи.

имај малку респект кон пензионерите, тоа се истите оние луѓе кои се заслужни за нашето постоење ( твои, мои, на мрчаторот, баби и дедовци ) и за сето она што го имаме денес, луѓе кои цел век го поминале по фабрики работејќи, така да возењето без пари по автобусите е најмалку што можеме да им го приуштиме кога веќе не можеме повеќе.

да, овде можам да си приуштам да се возам со такси, ама тоа не го правам зашто е скапо, многу поевтино ми е да се возам со кола или со јавен превоз.

Чекај бе малку...
Ај сеа дали се прочита што кажа?
Морееее.... јас никаде не спомнав дека инфраструктурата на Скопје е добра, лоша или не знам каква, јас зборувам дека основниот распоред на ЈСП е на 25 минути и повеќе особено за време на викенд. Па така ако сакаш да отидеш од строг Центар до Автокоманда населба која што е на некои си 3 км од центар ти ќе чекаш прописно 25 минути, плус каснењето поради оние причини што си ги навел и ќе те фатат 30 и повеќе!  

Кажувам дека новите автобуси не треба да се распаднат после 6 месеци и дека треба да траат барем 10 години. Многу да не барам? Па си ги видел ли приватните 10+ години со клима и греење кои што барем не крцкаат од сите страни? Немој да ми кажеш дека автобусите направиле 200.000 км за 6 месеци...

Во однос на старите, кажи ми каде сум ги нападнал и не сум се однесувал со почит?
Тоа што реков дека се неподвижни и се качиле во автобус? Тоа што реков дека се небањати? Епа не рекле за џабе дека вистината боли... НИШТО не е бесплатно на овој свет. НИШТО! Па така ни возењето во автобус не би требало да е за некого бесплатно. Но знаеш што? Во Македонија која што е пензионерска земја, само така ќе ги натераш пензионерите да гласаат и ете ти победа!
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 14:25
Дефинитивно погрешен избор на тендерот направи оваа влада со тоа што најпрво одбра да донесе ретро стил автобуси. Е кога големите компании од типот на МАН, ДАФ, МЕРЦЕДЕС, НЕОПЛАН и остали се повлекоа заради тоа што не сакаа да прават двокатни ретро ни останаа КИНГ ЛОНГ и ЈУ ТОНГ од Кина. Кога целиот избор се сведе на нив, владата требаше да го поништи тендерот од причина дека останале исклучиво неквалитетни понудувачи. Ама моментот е битен. Процентот од тендерот што отиде во нечиј џеб е тој момент. Ало брееее.. Автобуси од сомнително потекло. Па ни лопата за дома не се купуе од Кина а камоли превозно средство во кое треба да се превезуваат патници и да се одговара за нивната безбедност. Факт е дека на добар дел од автобусите почна полека по нешто да им фали, а факт е и дека приватните половњаци што ги увезоа имаат по 700-900.000 км и пак кога ќе влезеш внатре се чувствуваш далеку поудобно и побезбедно за разлика од кинезите и украинците. Кој го искусил тоа знае за што говорам. А околу деталите за техничкиот квалитет на кинезите имам поназад елаборирано. Потегот за обнова на возниот парк беше за поздравување, ама па и не по секоја цена и било каков производител. Зашто сепак се набавени од народот за народот.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2012 во 15:34
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

знам каква, јас зборувам дека основниот распоред на ЈСП е на 25 минути и повеќе особено за време на викенд. 
Кажувам дека новите автобуси не треба да се распаднат после 6 месеци и дека треба да траат барем 10 години. Многу да не барам? Па си ги видел ли приватните 10+ години со клима и греење кои што барем не крцкаат од сите страни? Немој да ми кажеш дека автобусите направиле 200.000 км за 6 месеци...

Во однос на старите, кажи ми каде сум ги нападнал и не сум се однесувал со почит?
Тоа што реков дека се неподвижни и се качиле во автобус? Тоа што реков дека се небањати? Епа не рекле за џабе дека вистината боли... НИШТО не е бесплатно на овој свет. НИШТО! Па така ни возењето во автобус не би требало да е за некого бесплатно. Н

не е точно дека турнусот на линиите е на 25 мин. и повеќе.
на ударните линии како 57, 5, 2, 24, 22, 4 и сл. поаѓањата се на 8 мин. во врвниот час, на другите кои не се толку оптеретени на 10-12 мин.
немој да споредуваш број на обрти преку викенд и во време на празници, секаде во светот е така.

какви се кинезите не би можел да спорам околу тоа, ама возачите со кои сум зборел велат дека се одлични.
а со оглед на тоа колкава е разликата во цената меѓу кинезите и оние неоплани, мерцедеси, скании и сл. изборот на кинезите е супер одлука.

за приватните ич немој да ми збориш, 90 % од тие автобуси не би поминале на тех. преглед во било која нормална држава, може и да е променето нешто последно време, ама некако немам таков впечаток од она што го гледам.

а за пензионерите, видов летоска со колкава нервоза и без почит се однесуваат останатите патеници што би рекол мрчаторот, кон нив во автобусите.
ми беше срам да гледам и да слушам што се им се дофрлуваше на тие луѓе.  

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7071727374 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.