IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 98>
Автор
Порака
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2012 во 00:07
КНИГА НА ПРОРОК ЕЗЕКИEЛ
Глава 13
10 Зошто го измамуваат Мојот народ велејќи: ‘Мир’, кога мир нема. И
додека едните одат за да се
зацврсти ѕидот, тие сакаат само да се
намачка со вар.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2012 во 12:03

Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
и кој љуби син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
и кој не го земе крстот свој и не оди по Мене, не е достоен за Мене.
Кој си го чува животот свој, ќе го загуби,
а кој ќе го загуби животот свој заради Мене, повторно ќе си го најде!   

(Ев.Матеј 10:37-39)

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2012 во 11:36
ЈАКОВ
Глава 1

19 Знајте го ова, возљубени браќа мои: секој човек да биде брз во слушањето, а бавен во зборувањето, бавен на гнев,
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2012 во 11:53
МАТЕЈ
Глава 24

10 Тогаш мнозина ќе се соблазнат; и едниот ќе го предава другиот; и едниот ќе го мрази другиот;

11 и ќе се јават многу лажни пророци и ќе заблудат мнозина.
...

12 И заради многу беззаконија, љубовта ќе олади кај мнозина.

13 А кој ќе издржи до крај, ќе биде спасен.

14 И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет, за сведоштво на сите народи, и тогаш ќе дојде свршетокот.”
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2012 во 11:29
РИМЈАНИТЕ
Глава 8

8 Оние, кои се во телото, не можат да Му угодат на Бога.

9 Но вие не сте во телото, туку во Духот, ако Божјиот Дух навистина живее во вас. Но, ако некој Го нема Христовиот Дух, не е Негов.
...

10 А ако е Христос во вас, тогаш телото е мртво заради гревот, а духот е жив заради правдата.

11 Ако навистина во вас живее Духот на Оној, Кој Го воскресна Исуса од мртвите; Оној Кој Го воскресна Христа, ќе ги оживи и вашите смртни тела преку Својот Дух, Кој живее во вас.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2012 во 11:20
2 ТИМОТЕЈ
Глава 2

22 Бегај од младински желби! Стреми се кон правда, вера, љубов и мир со оние кои Го повикуваат Господа од чисто срце.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2012 во 11:25

Затоа, сметам дека и се’ друго е загуба спрема преважното познание на Христос Исус, мојот Господ, поради Кого се одреков од се’, и се’ сметам за отпад, само за да Го придобијам Христос, и да се најдам во Него, не со својата праведност стекната од Законот, туку со придобивката преку верата во Христос, односно со праведноста од Бога преку верата; за да Го познаам Него, и силата на Неговото воскресение, и учеството во Неговите страдања, грижејќи се мојата смрт да биде слична со Неговата, та некако да го достигнам воскресението на мртвите.

(Еп.Филипј. 3:8-11)

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2012 во 11:15

2 ТИМОТЕЈ
Глава 3

1 А ова знај го: во последните денови ќе настанат тешки времиња,

2 зашто луѓето ќе бидат саможиви, среброљупци, самофалци, горделиви, хулители; непокорни на родителите, неблагодарни, несвети;
...

3 без природна љубов, непомирливи, клеветници, невоздржани, жестоки, непријатели на доброто,

4 предавници, избувливи, надуени, повеќе сластољубиви, а не богољубиви,

5 кои имаат изглед на побожност, а се одрекле од нејзината сила; отстранувај се и од нив!
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2012 во 11:32
ЈОВАН
Глава 11

25 Исус и рече: „Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее.

26 И секој, кој живее и верува во Мене, нема да умре довека. Веруваш ли во ова?”
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 11:23

Еве, доаѓа со облаците и ќе Го види секое око, и оние, кои Го прободоа, и сите земни племиња ќе заридаат за Него. Да, амин!

Откровение 1:7
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2012 во 11:20
Псалм 91

14 Ќе го избавам зашто ме љуби, ќе го закрилам зашто Го познава Моето име.

15 Ќе Ме повика, а Јас ќе го услишам, со него ќе бидам во неволја, ќе го спасам и ќе го прославам.

16 Ќе го наситам со многу денови, ќе му го покажам Моето спасение.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 11:24
ПОСЛОВИЦИ
Глава 1

7 Стравот од Господа е почеток на мудроста, но безумните ги презираат мудроста и поуката.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 11:25
ПОСЛОВИЦИ
Глава 3

5 Надевај се на Господа со сето свое срце и не се потпирај врз сопствениот разум.

6 Мисли на Него на сите свои патишта и Тој ќе ги исправи твоите патеки.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2012 во 20:22

Од една крв го создаде сиот род човечки за да живее по целото лице на земјата,
откако утврди предопределени времиња и граници на нивните живеалишта,
за да Го бараат Господа, та да би можеле некако да Го насетат и најдат,
иако Тој не е далеку од секого меѓу нас: зашто ние преку Него живееме, се движиме и постоиме ...!

(Дела Апостолски 17:26 ...)

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4950515253 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.