![]() |
|
Разум или емоции? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 33343536> |
Автор | ||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добро е така и да остане,многу подобро. |
||
![]() |
||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
|
Srceto ili razumot? Koga e potrebno da doneseme nekoja odluka, ponekogash srceto ni veli – da! a
razumot veli – ne! i obratno... I ete ti vojna! Ima I treta opcija – koja za zhal najchesto ja zanemaruvame i chestopati ne i veruvame… Intuicija! Ja narekuvaat - nasheto “shesto setilo” , nashiot vnatreshen “glas”, predchustvo , instikt, inspiracija…… Ja povrzuvaat so nashata podsvest. “Intuicijata e zlaten kompas koj ni ja pokazhuva vistinata” – Aine Belton Sekoj od nas ja poseduva sposobnosta za intuitivno dozhivuvanje na svetot. No, chestopati se poistovetuva so glasot na razumot ili so nekoja emocija., pa znaeme da kazheme – ne I veruvam na mojata intuicija, se “ispekov”. No sme kazhale i – Znaev!… zoshto ne si go poslushav mojot vnatreshen glas! Taa e mnogu suptilna i teshko kje ja prepoznaeme ako ja vkluchime mislata I emocijata. Ne I e potrebno vreme na intuicijata, nitu razmisluvanje……. Samo
eden moment na” feeling”, uvid I kje go
znaeme odgovorot! Ama, dali e toa
razumno? – sigurno kje se pojavi od nekade nashiot razum I kje prasha! |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Интуицијата е свест во акција.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Баланс и коректно употребување на овие две алатки.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
|
![]() Znachi ljubovta vo akcija. svest, ljubov, bog.......edno isto. Zatoa i se veli - " Ne veli, Jas(egoto) rabotam, tuku "bog" raboti preku mene"- ili ljubovta ili svesta.... ( nema takov zbor koj mozhe tochno da objasni neshto shto e nevidlivo, neshto shto nema oblik, pol.......ne mu odgovara nikakov koncept zoshto e iznad SE!) Nema nitu mentalnata svest - pa chestopati doagja do zabuna... Vo sushtina se e edno. Svest koja se izrazuva preku nejzinite oblici..... Zatoa kje kazham - samite sme odgovorni za nashiot zhivot! I sekako deka razumot i srceto si imaat svoe mesto i namena vo svetot... ![]() Nash e izborot! Ne mozheme samo vinata da ja prefrlame na okolnostite ili ako sakate karmata... Evolucija ili ne?
![]() ![]() Изменето од viktorija123 - 31.Октомври.2012 во 16:55 |
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
taka e mila,se vo svoe vreme
![]() |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Porano ili podocna site se razgoluvaat na ovoj ili onoj nacin
![]() |
||
![]() |
||
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
|
Колку и да бидеме разумни ако срцето одлучило поинаку
тогаш разумот е немоќен. Очите само го впиваат она што срцето го посакува..
|
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Љубов без разум е мазохизам
![]() |
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
Cesto, koga pravime greska, odnapred znaeme deka ke zgresime, no ne sakame da zapreme
![]() |
||
![]() |
||
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
|
lele sto napravi
![]() |
||
vivi
|
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
samo taka pisav de....informativno ![]() |
||
![]() |
||
|
razum
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
|
bidi BUDNA koga davas takva definicija...sekogas ke se najde nekoj da ti go "izdzvaka" razumot kako orbit mastice dodeka ima sok...
![]() |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 33343536> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |