IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самодоверба
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самодоверба

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2011 во 23:20

Posle dostiganjeto  na samodoverbata sledniot chekor e dostiganje na neutralnosta.

Toa ni pomaga da go vidime Svetot i Zhivotot onakvi KAKVI SE, a ne oboeni od nashata samodoverba. намигнување

Ovoj chekor e chekor kon  razbuduvanjeto  i prosvetluvanjeto. среќа

Samodoverbata i pozitivniot pogled i aspekt kon zhivotot se daleku podobri otkolku negativnosta i samoNEdoverbata, no sepak i toa e edno iskriveno gledanje na Svetov.

Neutralnosta i sogleduvanjeto (uochuvanjeto) onakov KAKOV E e onoa vistinskoto!  да

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2011 во 02:50

Сомнежот или довербата кон блиските се тесно поврзани со сомнежите или довербата што ја имаме во самите нас.

На човек со изградена самодоверба му е многу полесно да ја подари својата доверба на другите луѓе. Дури и кога таа би била изиграна, не е крај на светот. Секое искуство носи поука, па и лошото.да

Сомничав човек многу често недовербата и себепотценувањето ги проектира врз другите луѓе.
Недостатокот на самодоверба е како поглед во скршено огледало.

Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2011 во 19:39
Denes znacitelno mi e opadnata samodoverbata. Dozvoliv eden muabet da me odnese vo regres i da mi gi raznisa nozeve...
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2011 во 20:30
ubavi se tie custva...znaes deka si ziv/a
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2011 во 00:09
I bez toa znaev deka sum ziva, ali eve me, se vrativ u forma rabotite dvizat na podobro. Ne si davam jas da zaglavam dolgo vo tie cuvstva
Кон врв
Indurain Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Јули.2011
Поени: 308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Indurain Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јули.2011 во 02:48
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

ubavi se tie custva...znaes deka si ziv/a

samo ti si mrtva..... kokoska
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 19:43
Самодоверба? Не знам дали имам самодоверба... но знам да бидам некогаш премногу еуфорична, лажно самоуверена дека го држам светот на дланка, тоа у превод би било мелење на празно за да не види некој друг колку сум исплашен зајак и несамоуверена... за да не ја злоупотреби мојата несигурност. Уел дан, но не е неприметливо дека сум со разнишана самодоверба голема насмевка
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2012 во 19:50
јас не сум сигурен дали имам самодоверба
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2012 во 11:27
Ако не успее од прва, значи мек билсреќа
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2012 во 21:49
jas imam mnogu idei, samo nema koj da mi gi realizira рамнодушност
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2012 во 22:19
Originally posted by Gabriela_S Gabriela_S напиша:

jas imam mnogu idei, samo nema koj da mi gi realizira рамнодушност

Zs ne gi kazes ..mozebi nekoj ke realizir del od nivтрепкање
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Martin87 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Јули.2012
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2012 во 23:20
Samodoverba, a sto bese toa? Odamna ja snema od mojot zivot.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 11:16
Шансата станува невоља кога сме неспремни, а невољата станува шанса кога сме спремни среќа
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2012 во 11:29
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Шансата станува невоља кога сме неспремни, а невољата станува шанса кога сме спремни среќа

да koga si spremen se' sto ti treba e so tebe.
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.